петък, 29 октомври 2010 г.

Счупеното огледало носи нещастие. Вижте как да се освободим от нещастието.

Със счупеното огледало са свързани много поверия. Нашите предци са вярвали, че с него може да бъде направена магия.
Най-древното суеверие гласи, че счупеното огледало носи седем години нещастие. Свързано е с представата, че огледалото отразява душата на човека, т. е. ако отражението се разбие, душата също страда и човекът или умира, или се лишава от възможността след смъртта си да попадне на небето.
В Англия вярват, че разбитото огледало предвещава загуба на най-добър приятел. Но според някои суеверия, има начин да се избегне бедата. Трябва да се съберат всички парченца от счупеното и да се хвърлят в бързо течаща вода-тя ще отнесе неприятностите.
Американците също вярват в лошото послание на огледалото и се стараят да се отърват от неприятните последствия-вадят от джоба си петдоларова банкнота и се кръстят. В страната на неограничените възможности вярват, че банкнотата от 5 долара е щастлив знак/понеже има магически свойства наследени от златната монета/.
Парапсихолози предполагат, че когато огледалото се счупи, натрупаната в него отрицателна енергия се отделя под формата на невидими енергийни потоци, които се носят с голяма скорост из стаите на дома. Затова ако не се вземат мерки веднага, тази енергия няма да напусне дома и ще влезе в тялото на някой от домочадието с всички произтичащи от това последствия.
Ритуали против бедата:
Екстрасенсите вярват, че веднага след като счупим огледало трябва да плюем през лявото си рамо и да кажем: "Марш от мен!" Махнете се от мен беди! Да бъде на промяна, а не на беда!" След това, без да докосвате парчетата, бързо кажете следното заклинание: "Огледалото падна, с него пропаднаха и моите нещастия. Огледалото се разби с него се разбиха и моите нещастия. Мен/името/ няма да ме стигнат повече беди! Во имя Отца и Сина и Светия Дух амин! Следващата операция която помага да се пречисти жилището от отрицателни енергийни потоци, е: Намокрете метла и напръскайте с нея счупеното стъкло. След това ги изметете и веднага ги изнесете от дома. Не замитайте останките от огледалото в лопатка-използвайте чиста бяла хартия. Сметете в нея парчетата и я завийте. Внимавайте да не ги докосвате с голи ръце! После капнете върху пакета кръв от показалеца/така огледалото възвръща астралната си цялост и чистота, а човек запазва здравето си/. След това го изнесете на боклука. Измийте ръцете си до лактите, като казвате: "Вода моя, майко моя, измий от мен цялото ми нещастие и ме предпази от болести!" За всеки случай може да се измиете и със светена вода.
Мистерии и феномени