сряда, 27 октомври 2010 г.

НЕ СЕ САМОЛЕКУВАЙТЕ С “ЧУДОДЕЙНИ” ЛЕКАРСТВА



Не съществуват нито добавки, нито лекарства, които да лекуват всички болести.

Къде ли не вече се предлагат такива “лекарства против всички болести”. Те са приготвени на Изток.

Човек си купува таблетка, помагаща уж против двадесет сериозни болести наведнъж и... попада на болничното легло.

Първо, не трябва да купувате лекарствени средства на уличните сергии. Доверие могат да заслужат само препарати, продавани в аптеките. Второ, дори и да си ги вземете от аптеката, пак трябва да се посъветвате с лекаря.

Не е за пренебрегване и фактът,
че като се увличате по източните добавки, вие губите скъпоценно време, което можете да използвате за нормално лечение под наблюдението на специалист.

И трето: не съществуват нито добавки, нито лекарства против всички болести. Колкото повече хвалят такова лекарство, толкова по-съмнително е то.

Как да разпознаем шарлатаните

Ето какво заявява лекарят-ревматолог Павел Евдокименко, автор на пет книги за здравето: “Един от най-опасните медицински шарлатани е Пол Брег и неговите последователи. Те съветват хората да се лекуват с урина и гладуване. На практика аз непрекъснато се сблъсквам с жертви на техните съвети и всеки път виждам хора с обострени заболявания на черния дроб, бъбреците, жлъчния мехур, сърцето. Запомнете: в резултат на “нетрадиционното лечение” целият организъм страда.

Много шарлатани не си огласяват имената, остават анонимни. Но човек може да ги разпознае.

Първо, те прекалено агресивно се отнасят към традиционната медицина и обясняват всички болести с уроки или магии. Те се хвалят, че лекуват всякакви болести. Но основното е, че те никога не говорят за противопоказанията и страничните резултати от тяхното лечение. Това трябва да стане тревожен звънец, защото всяко едно действено средство или метод си имат своите противопоказания. В крайна сметка често се случват истински трагедии.
http://www.kaminata.net