вторник, 5 октомври 2010 г.

Рецепти на Петър Дънов за лечение на артрит!

Билкови рецепти за лечение на артрит:

1. Смесват се ябълков оцет, сол и етилов алкохол, след което се омесват с брашно, за да станат като тесто. Получената смес се разстила като мекица и с нея се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно.

2. Три пъти дневно преди хранене се пие по една чаша 100 мл сок от моркови и целина.

3. Ревматоидният артрит да се лекува с тамян. При болки изпивате 1 чаена чаша чист медицински тамян, като след това болките спират. Тамянът е отлично средство при всички ставни болки, а също така и срещу остеопороза.

4. Поставят се на ставите затоплени дъбови листа - болката бързо отминава. Заедно с това се пие отвара от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Смесват се в еднакви пропорции. Освен дъбови листа може да се използват и върбови кори.

5. Сварява се в два литра вода едно стъбло от билката слез. Към това се добавят две шепи трици и една чаша свинска мас. След като сместта изстине и се разбърка добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. След това върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма.

6. Два дафинови листа се начупват на ситно и врат 10 минути в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя два часа. Пие се по една кафеена чашка 3 пъти на ден, 30 минути преди ядене. Процедурата продължава две седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря
От /рецептите на Петър Дънов/