сряда, 6 октомври 2010 г.

Лазерна терапия при вирусни и простудни заболявания!

Лазерна терапия при вирусни и простудни заболявания
Д-р Милен Христов
Лазертерапия
Етикети: RED лазер, ангина, вирусни заболявания, гърло, лазер, лазерна терапия, простудни заболявания

Така наречените простудни заболявания обхващат вирусни и/или стрептококови заболявания на гърлото и техните усложнения. Винаги, поддържането на имунната система в добро състояние, помага при борбата с тях, но не винаги е достатъчно. Често вземаме витамини, ядем плодове, кисело мляко, избягваме контактите с болни хора, но отново се разболяваме. С навлизането на лазерите в медицината и по-точно терапевтичните (нискоенергийни) RED лазери, се разкрива още една възможност за закаляване. За целта е необходим 10-дневен профилактичен курс на лечение с RED лазер на сливиците и задните стени на гърлото. Резултатите са чудесни, особено ако процедурите включват и лазерна акупунктура на характерни точки за имуностимулация. Пациентите за години напред забравят за ангините, вирусите, втрисанията и техните усложнения.

След процедурите с лазер е препоръчително да се взимат хомеопатични препарати за укрепване на имунната система. Така не само ще се предпазите от характерните за зимния период простудни заболявания, но ще се предотврати нарастването на сливиците и ще се избегне операцията им.

Закаляването с лазерна светлина е просто – в известна степен то имитира благотворното влияние на слънчевите лъчи върху имунната система. За 10 минути лазерът позволява да се постигне 1000 пъти по-голям ефект, като същевременно се избягва вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата. Под действието на червената лазерна светлина клетките на организма получават „своеобразен масаж”. В резултат на това се ускоряват обменните процеси, подобряват се свойствата на кръвта, по-бързо се изработват имунни клетки. Организмът става трудно податлив на вирусни заболявания и простуди. Лазерното лъчение с малка мощност създава електромагнитно поле, което взаимодейства с електромагнитното поле на клетките с последваща нормализация на биоенергетичните потенциали в огнището на поражение и усилване на метаболитните процеси (вазодилатация, ускоряване на кръвотока, увеличаване на капилярната мрежа, намаление нивото на свободно-радикалното окисление, увеличава регенерацията на тъканите).

Към общото въздействие на лазерната терапия се отнасят:

* повишаване на неспецифичните фактори на защита – специфични белтъци, лизозим, интерферон – има антивирусен ефект;
* нормализиране на проницаемостта на съдовите стени – това пречи на проникването на вирусите в кръвта;
* противовъзпалителен ефект – дължи се на нормализиране на пропускливостта на клетъчните мембрани и намален синтез на простагландини, които предизвикват възпаление и болка в тъканите.

Всичко това може да спести на хората трудните дни с температура и втрисане, болки, проблеми с работодателя, заради честите болнични и т.н.

За щастие, когато има алтернатива, единственото нужно е да си информиран за нея.
http://tophomeo.com/lazerna-terapiya-pri-virusni-i-prostudni-zabolyavaniya