вторник, 5 октомври 2010 г.

Рецепта на Петър Дънов за лечение на бронхит!

Изпробвани рецепти от народната медицина!

Бронхити

1. Препоръчва се на болните от остър бронхит да консумират дневно по 100-150 г мед като го вземат през интервал от 1-2 часа, по две супени лъжици. Лечението продължава 20 дни.

2. Прави се смес от 500 г мед, 100 г ленено брашно и анасон. Варят се 10 мин на водна баня. Тридесет минути след като сте взели по 1 ч.л. от горната смес, ще пиете чай от по 10 г бяла ружа (цвят и корен), бъзов цвят, волски език, мащерка, мента, листа от тесен живовляк, иглика, риган и сладко коренче.

При разширени бронхи и бронхоспазъм
Приготвя се смес от равни количества от билките: цвят от бяла ружа, листа от градинска ягода, агимония и корите от ябълка. В половин литър вода се прибавят 2 с.л. от сместа и 3 лъжици нектарен мед. Вари се 10 минути След като изстине на болният се дава по 1 ч.л. след ядене.

При бронхопневмония и упорита кашлица
В 200 г завряла вода се прибавят 35 г счу-кан карамфил. Като изстине се прибавят 35 г нишадър от аптеката.

При хроничен бронхит и простудни заболявания
1. В съд се размесват един кг мед, 50 г синапено брашно и 200 г препечена смляна ръж. Взема се по 1 лъжица сутрин и вечер. Почиства идеално и белите дробове.

2. Рецептата е лесно изпълнима. Една чаша топло мляко с разтворена в него 35-40 капки спиртен екстракт от прополис се пие 3 пъти дневно преди ядене.
Равни количества от мед, прясна свинска мас и биволско мляко се смесват, като след сваряване на млякото се добавят маста и медът и се разбъркват. Приема се по 1 с.л. 3 пъти дневно.

3. В 100 мл вода се сварява един дафинов лист, докато водата остане наполовина. Правят се компреси на възпаленото място.

4. 1 с.л. небет шекер, 1 сладка папрат и една глава лук се варят в 1 литър вода докато остане половината. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл 30 мин преди ядене.

При бронхопневмония

1. Един килограм лук, почистен от люспите се настъргва с пластмасово ренде. След това се посипва с 1 кг пудра захар и се оставя да престои 12 часа. Прецежда се през тензух.

2. Разтопен мед 100-120 г се изсипва 6 течността от лука. Разбърква се само в една посока с дървена лъжица 10-15 минути Пие се по 1 с.л. 3 пъти дневно 15 мин преди ядене.
От *Рецептите на Петър Дънов*