сряда, 6 октомври 2010 г.

ЛЕЧЕНИЕТО С ЛАЗЕР УДЪЛЖАВА ЖИВОТА

Предимства на лазертерапията
Д-р Милен Христов
Предимства
Етикети: Предимства на лазертерапията

* безболезненост при въздействие;
* асептичност на процедурата;
* бързина на въздействие;
* значителна ефективност;
* позволява съчетаването с медикаментозно лечение, хомеопатия, магнитотерапия, мануална терапия и т.н.

ЛЕЧЕНИЕТО С ЛАЗЕР УДЪЛЖАВА ЖИВОТА

Лазертерапията премахва възпаленията, заздравява раните, повишава имунитета.

Лазерното излъчване е изкуствен поток червена и инфрачервена светлина. Попадайки в организма, този лъч светлина внася енергия. Специалистите твърдят, че лазерното излъчване дори възстановява генетичните нарушения в клетките. Те получили и убедителни данни за подобряване на имунния статус на човек под действието на лазерното излъчване. Учените доказали и антиоксидантния ефект от лазерния лъч.

Ето как те обясняват ефекта от лазертерапията. Лазерно излъчване с нисък интензитет подобрява микроциркулацията в кръвта и подхранването на тъканите. Стимулира и възстановителните процеси. Чрез кръвта лазерният лъч въздейства на болния орган и “заставя” износените клетки да се обновят. Така възстановителните процеси започват да се саморегулират и организмът преминава в състояние на биологично равновесие. Това е медицинското наименование на термина здраве. Всички органи и системи активно се трудят, а ние не стареем.

За първи път лазерна енергия с нисък интензитет са използвали дерматолозите и хирурзите за лечение на дълго незарастващи рани и трофични язви. Но през 70-те години на миналия век прилагането на лазерно лечение се разширява. Лъчи с инф­рачервен спектър започнаха да се използват в лечението на болести на опорно-двигателния апарат.

В стоматологията лазертерапията се прилага за премахване на възпалителни про­цеси в устната кухина; в пулмологията, както и в кардиологията – при лечение на исхемична болест на сърцето.

В хода на наблюденията лекарите стигнали до един изключително обнадеждаващ извод: лазерната енергия не само понижава нивото на холестерол в кръвта, но и повишава имунитета. Не само заздравява рани, но и 2-3 пъти удължава срока на ремисия при всякакви заболявания. Наред с медикаментите, на болните назначавали определена доза лазерно облъчване, вследствие на което те оздравявали много по-бързо.
http://tophomeo.com/predimstva-na-lazerterapiyata