сряда, 23 март 2011 г.

Д-р Минко Минков изобрети лекарство против шипове и дископатии!

Доктор Минко Минков от София-пенсиониран невролог е посветил живота си на лечението на костната система. Д-р Минков е дипломиран медик с три специалности-неврология, вътрешни болести и физиотерапия.
Бабата на доктора е била народна лечителка, лекувала болежките на хората с билки, като много добре се спрявяла с подвижността на костната система. Когато медикът прекарва лаймска болест, последствията са тежко увредена тазобедрена става на единия крак. Според специалистите възстановяването е нула процента, но той не се отчайва и решава сам да си помогне, като използва знанията от баба си и съчетава билките с медикаменти и създава мазило, което изпробва върху себе си. Упорито маже ставата и гръбнака, след месец болката в ставата намалява и подвижността на крайника се увеличил. На третия месец хвърлил бастуна. "Като излекувах себе си, придобих самочувствие да помагам и на други със същите проблеми". Лекарството се оказва особено подходящо за дископатии и дискови хернии.
Според д-р Минков, организмът след определена възраст, отделя ензими, които започват да унищожават рехавата съединителна тъкан, която до този момент пречи на ставите да се търкат помежду си. След като унищожи тъканта, започва да действа и върху хрущяла. Влияе на менискуса на коленете и на минискусите на гръбначния стълб. Силно увредените минискуси провокират нетърпима болка. Целта на лекарството е да запази минискусите, като неутрализира ензимите. Ензимите поддържат алкална среда, лекарството я подкиселява и така въздейтсва.
Терапията е научно обоснована, затова д-р Минков се свързва с хабилитирани медици невролози, за да бъде изучена и доразвита. Но последните вместо да изкажат впечетления, поискали пълната рецепта на използваните съставки. Позната схема на присвояване на чуждо откритие. Медикът е напълно наясно как действа лекарството му, но искал да получи повече конкретни данни за терапията-какъв процент е подкиселяването на увредената тъкан, за колко време се постига това. За да може да усъвършенства своя метод според различните неврологични заболявания и го предаде на по-млади лечители.
С мазилото д-р Минков лекува вече 15 години. Няма пациент без подобрение,болката винаги изчезва, при по-голямата част от пациентите настъпва и крайно подобрение и окончателно излекуване.