неделя, 10 октомври 2010 г.

Как да станем богати!

"Земята ти поднася своите плодове, но ти може и да не ги приемеш, ако знаеш как сам да вземеш това, което ти е нужно"
Халил Гибран

"Всеки, който мечтае за финансова независимост, трябва да развие в себе си съзнание за благосъстояние. Забележете, казвам "да развие", защото това съзнание не се появява случайно. Никой не се ражда с него, то не е някаква даденост. Това е състояние на ума, при което вие се настройвате да очаквате, приемате и откривате благосъстояние и възможности навсякъде.
Противоположно на съзнанието за благосъстояние е "състоянието за недостиг", което е познато на повечето хора. Този, който има съзнание за недостиг, очаква и приема само липса и ограничения и ги вижда навсякъде, като табели, поставени на път, водещ единствено към недоимък, нищета, и трудности. Никой никога няма да постигне финансов успех, ако има съзнание за недостиг. Просто не е възможно - Вие не можете да вървите едновременно по двата пътя-към богатство и към бедност, тъй като водят в противополжни посоки. Те са ясно разграничени и няма никаква тайна-който и път да изберете, той в крайна сметка ще определи съдбата ви.
И така, какъв тип съзнание имате? Ако откриете че имате съзнание, настроено за недостиг, то вашата задача е ясна. Трябва да се избавите от тези умствени окови и да започнете да развивате в себе си необходимото съзнание за благополучие.
Трябва да следвате следните пет стъпки, за да си изградите такова съзнание:
Стъпка 1 Развийте убеждение за благополучие
Съществуват четири такива основни убеждения
Първо убеждение за благополучие:
Вселената гъмжи от изобилие.

Съзнанието за благополучие предполага, че Вселената гъмжи от изобилие, има много от всичко за всеки. Остава ни единствено да се отворим за нейните дарове. Погледнете природата-щедро, разточителна в изобилието, което предлага. Опитайте се да преброите звездите на небето - няма да успеете-никой никога не е успявал и няма да успее - те са стотици милиарди. Вижте полето покрито с цветя, толкова много, че не можете да ги обхванете с поглед. Изобилие има навсякъде. Изобилие от възможности предлага и пазарът, и търговията, трябва само да съсредоточите вниманието си, за да ги видите. А ако някъде има дефицит на нещо, това е само в собственото ви съзнание.
Съзнанието, настроено за недостиг, казва: Няма достатъчно възможности", "Ако аз имам много от всичко, ще съм ощетил някого другиго" или "Ако аз напредна в службата, тогава някой друг няма да напредне".
Съзнанието за недостиг вярва, че "всеки човек се състезава с другите за едни и същи неща" и че "липсват възможности" или че "парите са малко", а "всичко е толкова скъпо. Вгледайте се в себе си - дали не сте си втълпили някое от тези убеждения, защото това е сигурен признак, че сте настроили съзнанието си за недостиг.

Второ убеждение за благополучие:
Животът носи радост и удовлетворение.


Съзнанието за недостиг вярва, че животът е тежък и изпълнен с проблеми и трудности. То е сигурно, че всичко се постига само с упорит труд.
Срещал съм много хора с този възглед и те винаги полагат неимоверни усилия при постигането на всичко в живота. Няма как да бъде различно, когато това е, в което вярват. Помните ли какво ви казах по-рано за убежденията? Каквото и убеждение да си изберете, вашият ум ще намира винаги предостатъчно доказателства, за да го подкрепя. мнозина вярват, че животът е труден и суров за тях и той наистина е такъв. Съзнанието за недостиг винаги търси и очаква проблеми, трудности, разочарования, нерви и винаги ги намира.
Съзнанието за благополучие гледа на живота като на приключение. То очаква възнаграждения. Търси забавление и радост и винаги ги намира. Когато се появят някакви проблеми или трудности, то те се разглеждат като предизвикателства, които крият нови възможности- човек само трябва да ги потърси и използва. Съзнанието за благополучие цени живота и знае, че всяко ново предизвикателство влече след себе си още по-големи възнаграждения, нови приключения и повече удоволствие. Животът е наситен, богат и щедър, а нови преживявания и успехи ви чакат зад всеки ъгъл.

Трето убеждение за благополучие:
Всеки аспект от моя живот предлага неограничен брой възможности.....


Откъсът е от книгата на Джон Кехоу "Подсъзнанието може всичко"-тази уникална книга предлага на читателя необикновени техники за овлядяване поразителната сила на мисълта.
През 1975 година Джон Кехоу се оттегля да живее в горите, за да може в пръдължение на три години, прекарани в уединение, да изучава и размишлява върху вътрешните механизми на работа на човешкото подсъзнание. Черпейки информация от най-различни научни и духовни източници, а също, опирайки се на собствени наблюдения и прозрения, Джон Кехоу разработва твърде удачна програма за развитието на силата на мисълта. През 1978 г. той започва да обучава хора на принципите, формулирани от самия него, а през 1980г. неговите лекции вече имат колосален успех в цял свят.
Последните години Джон Кехоу се занимава с преподаване и изнася лекции.