четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Нестандартни начини на отслабване!

Ако пробвате да отслебнете, но не се получава прегледайте следния материал:

Учените са открили редица изненадващи факти относно проблемите с напълняването. За вас сме подбрали най-новите и необичайни идеи на диетолозите от цял свят.

Например, диетолозите препоръчват за отслабване да пиете студена вода, най-добре ледена, тъй като организмът ви гори 1 калория за затоплянето на всеки грам вода с 1 градус. А както знаете, водата трябва да се затопли до 36.6 градуса. Съмнително е обаче, че ще успеете да отслабнете с този метод, тъй като за да не се ограничавате в яденето ще трябва да изпивате поне по три кофи студена вода на ден. А така можете да развиете и ангина.

След много изследвания учените са стигнали до извода, че в мозъка на всеки човек има център, който контролира теглото на тялото. Затова след като сте отслабнали рязко, несъгласният с решението ви организъм си връща предишните “еталонни” за него килограми.

За да отслабнете без “йо-йо” ефект е необходимо първо да увеличите теглото си по изкуствен начин (например, носейки непрекъснато раница с камъни), а по време на реалното отслабване постепенно да изхвърляте камък по камък от раницата, променяйки по този начин показателите на вътрешния “брояч” на тялото. Интересен метод, обясняващ трудностите при сваляне на теглото след раждане. Но да носите непрекъснато раница с камъни не е най-удобното решение.

За да отслабнете чрез въздържане от храна, без да изпитвате глад, според ароматерапевтите трябва да вдишвате мирис на ябълка, зелени банани, мента и ванилия. Ароматерапевтите са убедени, че точно тези аромати потискат апетита.

Американските диетолози ви съветват да броите не калориите, а колко пъти сте поднесли вилицта до устата си. За да отслабнете не бива да надхвърляте 60-70 “подавания”. Никъде обаче не се споменава какво точно трябва да ядете.

Френски лекар препоръчва отслабване според лунните цикли (тъй като отдавна вече е известно, че луната влияе на човешкия организъм). При пълнолуние трябва да пиете колкото можете повече течности, а на новолуние да ядете само зеленчуци. Този метод е наречен “лунна диета” и напоследък набира все по-голяма популярност.

Ако не бихте се доверили на нито един от описаните методи, какво ще кажете за следните:

- Специалисти твърдят, че при скок с парашут човек може да отслабне с 3 килограма.


- Друга оригинална диета ви предлага 57-годишната литовка Станислава Монствилиене. Тя препоръчва всеки ден да ядете до 2 кг. пясък – той е полезен за здравето и ще ви помогне да се отървете от излишните килограми. Най-обикновен речен пясък! Станислава твърди, че вече пет години го яде и е много доволна от диетата. Ние обаче ви предупреждаваме, че този метод не е патентован, нито клинично изпитан, така че ако го пробвате, отговорността е изцяло ваша.


- Друга дама препоръчва вместо да спазвате диети просто да изхвърлите хладилника (с всичките продукти) и печката, а после да се захванете с основен ремонт на жилището. По време на ремонта ще похабите много калории, а без хладилник и печка няма да има какво да ядете. Т.е. хем ще отслабнете, хем ще постегнете апартамента.

- Ето и още един ефективен метод за отслабване – изхарчете абсолютно всичките си пари за скъпи дрехи, но си изберете тоалети, които да са с няколко номера по-малки от вашия и обувки на много висок ток. Няма да имате пари за храна, но пък ще имате много стимули да отслабнете.


- Анонимен диетолог предлага следното. Не променяйте хранителните си навици. Просто сложете на един стол лист с името на любимата ви диета и седете върху него по толкова часа на ден, колкото кила искате да свалите. Без да ставате за каквото и да било.

При това не бива да четете книги или печатни издания, да ползвате компютър или пък да гледате телевизия. Ако обичайната ви “ДИЕТА” не помогне, съветът е да напишете “ЕФЕКТИВНА ДИЕТА” и да продължите седенето.

http://woman.hotnews.bg