четвъртък, 17 февруари 2011 г.

При отоци по краката и болки!

Ето някои изпитани рецепти:
- Счуква се стар чесън около 250 грама. Поставя се в стъклен буркан и се залива с 250 мл. ракия. Затваря се плътно и се държи на тъмно. След като престои една седмица на тъмно, се прецежда и отново се поставя на тъмно за 3 дни.
Приема се три пъти на гладно през деня, като 5 капки се капват върху бучка захар, бучката се държи в устата, докато се разтопи.
- вечер стъпалата се намазват със свинска мас. Увиват се с парчета плат, натопени в ракия и изстискани добре. Отгоре се слага найлон, обуват се вълнени чорапи и така се преспива.
- Една супена лъжица сода бикарбонат се слага в кофичка кисело мляко и се разбърква. Когато престане да кипи се изяжда сутрин на гладно.
- Минерална вода се затопля, в нея се разтваря една супена лъжица морска сол. Краката се държат във водата 20 минути. Прави се през вечер, 20 пъти.
-Смесват се равни количества оцет и зехтин. Три пъти краката се разтриват със сместа.
-Счукват се 20 аспирина и 10 аналгина и се слагат в 100 милилитра спирт. След като се разтопят краката се разтриват 2 пъти на ден.
- Три цвята от бяла акация се варят в 1 литър вода, докато течността остане наполовина. Прецежда се и се пие по 100 мл 3 пъти на ден преди хранене.
- Вечер преди сън се прави контрастна баня на краката, а гръбначният стълб се разтрива с камфоров спирт. След банята краката се мажат с лавандулов спирт и се обуват вълнени чорапи. Така се преспива.
- Сто грама млади листа или плодове конски кестен киснат 10 минути в студена вода. След това се кипват за 5 минути.Запарват се 10 минути, прибавят се 100 гр морска сол и 2 литра топла вода. Краката киснат 30 минути, подсушават се и се намазват със смес от равни части зехтин и камфоров спирт.
- При неправилно оросяване се смилат 4 килограма червени домати. В продължение на 20 вечери краката се киснат по половин час. Използва се една и съща каша, без да се сменя.