събота, 23 октомври 2010 г.

Молитва при страх и паническо разстройство


prayer3В тази тема писах за паник атаките. Тук публикувам една молитва, която включва общи принципи, насоки, желани нагласи и настройка на ума при паническо разстройство. Тя ми бе предоставена от

Орлин Баев (психотерапевт) и е специално разработена за работа по трансформиране на страха при хора, страдащи от паник атаки. Той посочва, че:

В молитвата са включени главните настройки и психични движения, нужни при сприятеляването с и трансформирането на паническото разстройство! Прави се връзка между подсъзнанието и свръхсъзнанието. Паническото разстройство е тук, за да ни нашепне, че имаме нужда да осъзнаем и оцялостим… Себе си! Няма борба, няма отричане, но приемане, любов и смирено прегръщане на страха! Само така той се сублимира до спокойно щастие и смелост!“

Сигурна съм че тази молитва ще бъде полезна за много хора, които искат да се освободят от страховете си. Смятам, че във всяка молитва, човек се свързва с една по-Висша сила, част от която е той и така достига до силата в себе си, до своята същност.

Молитва при панически атаки

Господи, аз знам,че Ти си великият, а аз малък, затова научи ме, че имам право да греша – защото това е моят земен път, защото само така мога да се уча!

Господи, Ти си рекъл да не се борим против злото – затова моля Те научи ме да приемам моя страх с любов и търпение – само така той се превръща в смелостта на постижението!

Господи, моля Те научи ме да възлюбя страха си!

Господи, аз знам, че Ти винаги си с мен! Нека с Твоята любов се науча от ден на ден да поемам все по-големи и трудни рискове!

Мили Боже, моля Те научи ме да извличам силата от своя страх!

Господи, моля Те научи ме да се обикна безусловно, да се приемам и да си вярвам – защото знам,че съм част от Теб!

Господи, бидейки неотделима част от Теб, аз знам, че моите избори и решения са важни – затова аз знам, че имам право да заявявам желанията си, мненията си и ако е нужно смело да заявявам НЕ!

Господи, моля Те научи ме да не се оправдавам и обяснявам пред другите, защото си вярвам – вярвам в Божественото в себе си!

Мили Боже, учейки се в това земно училище, нека да бъда адекватен на неговата вибрация – моля Те научи ме на права мисъл, логика и здрав разум и нормална здрава агресия!

Боже, моля Те нека успявам да рафинирам своя любим страх до воля и мотивация за постижения, да го приемам и трансформирам неговата сила в действена смелост!

Господи, аз знам, че за да са щастливи другите около мен, е нужно аз да бъда щастлив – затова, моля Те научи ме да постигам и отстоявам своето щастие!

Господи, моля Те научи ме да виждам доброто в себе си, другите и самия живот!

Нека Твоето щастие и радост заживеят в мен все повече от ден на ден!

Господи, нека Твоята вяра и любов станат моя същност!

Господи, моля Те научи ме да си вярвам!

Боже, моля Те заживей в мен и нека горивото на моя страх се трансформира в Твоята любов и светлина!

Научи ме на това!

Да бъде твоята воля, Отче!

Амин!

http://sebepoznanie.com/psihologiq/molitva/