неделя, 25 юли 2010 г.

Чудодейната икона в Арбанаси цери бездетни!

Чудотворната икона на Богородица от едноимения манастир в Арбанаси от години привлича хиляди богомолци от цялата страна. Поклонници от всяка точка на България прииждат в малкото великотърновско село с горещи молби за изцеление или добиване на наследник.

Макар иконата да е по-малко известна от редица други, служителите в храма разкриват, че и досега не могат да си обяснят огромната й сила да твори чудеса. За последните години пред очите им са се развили стотици случки, които нямат разумно обяснение. Манахините са убедени, че тези явления са дело на Бога.

Много бездетни жени намират в манастира не само утеха, но и дар след време. Ражда им се първата рожба, след като са отправили молитва към Богородица пред иконата й в Арбанаси.

Според монахините в светата обител силата на иконата е най-голяма по време на празника на манастира – 15 август, когато се отбелязва Голяма Богородица. Тогава се събират и най-много хора, които искат да отправят молбите си към Божията майка. Поклонниците започват да прииждат още от предната вечер, за да преспят край иконата. Повечето от жените прекарват нощта в молитви за дете. На сутринта се редят на опашка да се докоснат до светото изображение и да запалят свещ.
Статията е от сайта: http://chudesa.net/chudodeinata-ikona-v-arbanasi-ceri-bezdetni/