понеделник, 19 юли 2010 г.

Календарът на маите не предвещава края на света!

Учени от цял свят продължават да изучават календара на маите, според който на 21.12.2012 година ще настъпи краят на планетата земя. С всеки изминал месец истерията лека-полека се разраства.

В календара е описано, че на 21 декември слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път.

Съвременните астрономи поддържат хипотезата на маите, че на 21 декември 2012 г. положението на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път. Това галатическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта, но маите вярвали, че ще се случи нещо ужасно.

Но дали въобще има основание за притеснение? Пръв хипотезата, че на въпросната дата ще настъпи Апокалипсис прокара ученият от Харвардския университет Майкъл Коу през далечната 1966 година.

Докато изучавал календара на изчезналата цивилизация, той стигнал до извода, че след като календарът свършва на 21 декември 2012 година, то на този ден ще настъпи свършекът на света.

Много съвременни учени са твърдо против теорията, според която планетата ще бъде изтрита. Маите са една от най-умните и прогресирали цивилизации, раждали се на Земята досега.

Във философията им обаче никога не е съществувало понятие като края на света. Времето на маите е циклично, то няма начало и край.

Въпреки истерията по задаващ се Апокалипсис, са открити прогнози от времето на маите, в които въобще не се говори кога и дали въобще ще настъпи краят на света.

Според маите човечеството ще се прероди отново. Но на друга планета!
Статията е от сайта:http://sanovnik.bg/