понеделник, 29 ноември 2010 г.

Бабини илачи!!!

Срещу камъни в бъбреците:
Използва се черна ряпа, като отгоре се изрязва капаче, издълбава се дупка колкото супена лъжица. На освободеното място слагаме лъжица мед. Слагаме капачето. На сутринта се е отделила течност от самата ряпа - изпивате я. Отново се слага супена лъжица мед, на другата сутрин отново изпивате и така докато ряпата пусне всичкия си сок и се свие. Почива се една седмица.

Срещу кашлица:
Вземаме една дюля, разделяме я на четири. не се маха нищо от нея, 10 ореха, счукани с черупките, голяма глава лук с обелките се сваряват. След като се охладят, се прецеждат. Добавя се мед на вкус. Пие се по 2-3 глътки, когато се сетите плез деня.

Срещу разстройство:
*Една кафена лъжица нишесте се разтваря в малко вода и се изпива. Процедурата може да се повтаря през час.
*Разтваря се 8-10 капки йод в лъжичка с вода и го изпивате.
*Пие се супена лъжица оцет.
*Поглъщат се няколко зърна зрял боб.
*Филия хляб се препича и докато е още гореща, се ръси с винен оцет. Топлата филия се поставя на стомаха върху тензух или носна кърпа.

неделя, 28 ноември 2010 г.

ВОСЪКОЛЕЕНЕ



Леенето на восък е един от най-старите методи за изчистване на "лоши" енергии, негативни влияния и магии.
Леенето може да се извършва още и с други материали - куршум, олово и др, но восъколеенето си остава най-удобният метод, поради по-лесния начин на приложение и това, че е достъпен природен материал.
Восъколеенето е метод, който просто е незаменим при уроки, уплах, стрес, нервност, увредена аура и психически разстройства.

Восъкът има способността да събира в себе си нехармоничните енергии, както чужди, така и ваши собствени.
Едновременно отливката служи и като един вид защита, отразяваща енергийни нападки. Върху отливката, в зависимост от използваната техника на восъколеене, могат да се изобразят: чужди влияния, пробойни в биополето, негови изкривявания, този, който е навредил, как точно е навредил и др.




Восъколеенето може да се извършва и по снимка, освен върху самият човек, тъй като тя се явява носител на цялата необходима енергийна информация, освен че запечатва физическия образ на човека.
Най-добре е той да бъде сам изобразен върху снимката.
Самият ритуал на восъколеене отнема около 30-60 мин., а ефекта в много от случаите е видим веднага след проведения сеанс.


В зависимост от целта на восъколеенето, сеансите обикновено се ограничават в рамките на 1 до 3. В много редки случаи се налага по-продължително прилагане на метода, за да се постигнат очакваните резултати.


ВОСЪКОЛЕЕНЕ СЕ ПРИЛАГА:

# за отстраняване на страх, стрес и урочасване
# за отстраняване на последствията от психоатаки и енергиен вампиризъм
# за пречистване и "отваряне" на чакрите
# за разваляне на магии
# за енергийно изчистване на дома
# за изграждане на енергийна защита
# за гадаене
# за формиране на конкретно желано събитие
и още много други приложения.

В зависимост от това каква е точно целта на восъколеенето, самият ритуал се променя. Работи се със светена вода, с червено вино или прясно мляко. Работи се с различни кристали и билки. Използват се църковни свещи 3, 5, 7, 9, 12. Четат се различни молитви, мантри и заклинания.

Восъколеенето е един древен метод и ние в БГ Рейки Алианс сме събрали цялата налична информация за различните ритуали и сме ги включили в програмата за обучение в "Древни магии". Всеки желаещ може да се запише в тази програма, стига обаче да има необходимите заложби.

Всеки един човек може да се подложи и на сеанс восъколеене за да се пречисти и хармонизира.
Восъколеене се съчетава изключително добре с Рейки терапия, като по този начин се постигат перфектни, бързи и трайни резултати.

АКО ЖЕЛАЕТЕ СЕАНС ВОСЪКОЛЕЕНЕ,
СВЪРЖЕТЕ СЕ С БГ РЕЙКИ АЛИАНС

0886-707-656
0895-775-909


viaanima@dir.bg

Български рейки алианс

петък, 26 ноември 2010 г.

Лековита вода от аязмо помага на дете да прогледне!

До манастира Света Марина край село Сяново, недалеч от Тутракан има извор с лековита вода. Дете измива очите си с тази вода и проглежда, а хората помнят една баба, която припадала и имала съновидения и пророкувала. Изворчето по време на румънската обсада над Северна Добруджа е занемарено, а към 1940 година отново се възстановява. През 60-те години отново запустява, едва наскоро започват да се провеждат редовни служби и постепенно славата му се възвръща. Най-много посетители има от съседните села Нова черна, Старо село, Юпер, както и от Тутракан и Русе.
Говори се, че древен град се е простирал в този район, наречен Паскаля, от където и името на местността "Паскалъка". Този град се е славел с три манастира, един от които е бил Света Марина, известен с лековитото си аязмо. Другите два "Св.Никола" и "Св. Мина" са напълно заличени и се предполага, че са изгорени от турците.
През 1911 година водата на аязмото "Св Марина" бликва и отново поклонници започват да се стичат на святото място. Всички помнят, когато 1943 година младият свещеник Димитър Петков е разпределен за енорийски свещеник на с. Сяново и той с още двама свещеници отслужва водосвет. Измивайки се с лековитата вода се излекува от ревматизма от който страда. След тази случка, отецът решава да възстанови манастира и така с дарения успява да построи аязмо в средата на което е лекивития извор и три стаи за поклонници. Назначават пазач, който има пареза на десен крак и ръка, но след едномесечно миене с водата от извора оздравява.
На храмовия празник 30 юли 1945 година - денят на Света Марина/стар стил/ била отслужена литургия от свещеници, на която присъствали 5000 поклонници. 50 - та година там постъпва монахиня Текла/Капка Иванова/, която поема грижите за него. За съжаление монахинята е изнасилена и убита през 1960г. След нея идва друга монахиня, но за кратко и след нея всичко запустява и започва да се руши.
След 1991 година отново се явява идеята за възстановяване, разкрит е изворът, над който отново е издигнат параклис, построена е и малка сграда.

сряда, 24 ноември 2010 г.

Прочутата в цял свят лечебна поморийска кал!

Прочутата поморийска кал е известна в цял свят, тя е благоприятна за лечение на цял куп заболявания на опорнодвигателния апарат, на кожата, на половата система. Дори сърдечно-съдовата система се повлиява добре - нивата на холестерола намаляват, намалява и кръвната захар. Подобрява се дейността на белите дробове - дишането се подобрява и става по дълбоко.
Според медицината лечебната кал няма заместител, защото сярата не може да се дава във вид на таблетки, а чрез калта прониква надълбоко в кожата.
Поморийската кал е лиманна, тя е черна, мазна, с особена миризма заради сероводорода. Образува се бавно - за една година едва един милиметър.
Лечебните свойства на тинята са били известни още на древните египтяни, римляни, гърци и индийци. За този вид процедури се споменава още през 30 век пр.н. ера в египетски ръкопис от град Кахун. В него се разказва как хората по цялото течение на река Нил са използвали калта за изцеряване на ставните си болки. Египтянките пък нанасяли размекната глина по лицата си, за да поддържат кожата си гладка и еластична.
Римският лекар и фармацевт Клавдий Гален също съветвал тялото на болните да се затрупва с кал при хронични възпаления, отоци и хемороиди.
В България този метод намира широко приложение едва през 19 век, въпреки че има множество археологически находки, доказващи използването на лиманна кал в района на Поморийското езеро още в древността. За родоначалник на калолечението у нас се смята проф. Парашкев Стоянов. По негова препоръка в района на Поморие е изградена първата у нас калолечебница.
Преди година собствениците на VICTORIA SPA решават да пренесат магията на лечебната кал в София. Преустрояват една от масажните зали в кабинет по калолечение, търсят специалисти, които са работили с лиманна кал, сключват договири с медицински специалисти, които да изпращат пациети за лечение. Кобинетът работи от около седмица , калта се носи два пъти седмично директно от находището край Поморие с херметични контейнери. Процедурите са същите, като тези в балнеолечебниците край морето с тази разлика, че клиентите на СПА - центъра обръщат внимание и на разкрасителните свойства на прочутата кал.

вторник, 23 ноември 2010 г.

При камъни в бъбреците!

Рецепти от народната съкровищница:

*Една връзка магданоз, половин килограм лимони и 300 гр. захар се смилат с машина за месо. Сместта се вари докато стане на каша. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица. За три дни се изхвърля камъче.

*Два броя едри листа от смокиня се заливат с 700 мл. вода и се варят докато остане 600 милилитра. Разделя се на 3 пъти по 200 мл. Изпива се на три пъти за един ден. Урината потъмнява и камъчето ако ронливо започва да се руши. Повече от 2 дни не се пие.

Диабет/захарна болест/

Народна рецепта:
12 глави праз лук, нарязани на ситно, 10 броя малини се варят в 4 литра вода, докато остане половината. Съхранява се в хладилник. Пие се по 1 кафяна чашка три пъти преди ядене. След намаляване на захарта в кръвта се приема по 1 с. л. 3 пъти дневно.

Нощно напикаване при деца!

Една рецепта от архивите на нашите баби!

*Сварява се кожата от воденичката на заколено пиле. Водата се пие като чай, посдладена повече със захар, за да не горчи.

*Изгарят се две лозови пръчки и една стара гьонена подметка на пепел. После пепелта се размесва с жълтък и се намазва кръстчето на детето. Превързва се и се преспива така.

събота, 20 ноември 2010 г.

Силата на позитивното мислене!

Хармония на ум, душа и тяло / Мощни мисли за живот - Луиз Хей

ВСЯКА МИСЪЛ СЪЗДАВА БЪДЕЩЕТО МИ

Аз съзнавам постоянно мислите си. Аз съм им като овчар и ако някоя от овцете се отклони, аз нежно я насочвам обратно в пътя. Ако забележа да се отклонява нелюбяща, злобна мисъл, бързо и съзнателно я замествам с добра и любяща. Вселената винаги се вслушва в мислите ми и се отзовава на тях. старая се те да бъдат максимално ясни и чисти.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избера да повярвам.Изборът на мисли е безграничен. Аз избирам равновесието, хармонията и мира и те се изявяват в моя Живот.

ВИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА

Ако се поставим за малко на мястото на друг човек, ще разберем защо той се държи по определен начин. Всички се раждаме прекрасни, изцяло открити и доверчиви към Живота, пълни със самочувствие и себеуважение. Ако вече не сме такива, значи някъде някой ни е научил така. Можем да се научим от негативността.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам се от нуждата да виня когото и да е, включително и себе си. Всички правим най-доброто, на което сме способни, с мъдростта, знанието и съзнанието, които имаме.

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ВСЯКАКВИ ОЧАКВАНИЯ
Ако нямаме определени очаквания, няма как да се разочароваме. Но ако обичаме себе си и знаем, че ни чака само добро, няма значение какво ще се случи, защото то ще бъде добро.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз се отпускам свободно и с любов в течението на Живота. Обичам себе си. Знам, че на всеки завой ме чака добро.

АЗ ВИЖДАМ ЯСНО

Нежеланието да видим определени страни на Живота замъглява погледа ни. Това нежелание често е форма на самозащита. Очните лекари не помагат много за излекуването на очите ни. Те само предписват по-силни очила. Лошото хранене също може да влоши зрението.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам от миналото си всичко, което замъглява зрението ми. Виждам съвършенството в целия Живот. Готова съм да простя. Изпълвам погледа си с любов, виждам със състрадание и разбиране.Яснотата, с която виждам вътре в себе си, се отразява в зрението ми към света.

АЗ СЪМ В БЕЗОПАСНОСТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.
ЦЕЛИЯТ ЖИВОТ МЕ ОБИЧА И ПОДКРЕПЯ

Това утвърждения го нося във портфейла си. Винаги, когато бръкна за пари, виждам: "Аз съм в безопасност във Вселената. Целият живот му обича и подкрепя." Хубаво напомняне какво е важно в моя Живот.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Вдишвам пълнотата и богатството на Живота. Виждам с любов как той щедро ме подкрепя и ми дава повече блага, отколкото мога да си представя.

ЖИВОТЪТ МИ Е ОГЛЕДАЛО

Всеки човек в живота ми е отражение на някаква част от мен. Хората, които обичам, отразяват моите любещи страни. Онези, които не харесвам, отразяват нещата в мен, които се нуждаят от изцеление. Всяко преживяване в Живота ми е възможност за израстване и изцеление.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Хората в моя Живот са всъщност мои огледални образи. Това ми дава възможност да израствам и да се променям.

УРАВНОВЕСЯВАМ МЪЖКАТА И ЖЕНСКАТА СИ СТРАНА

Всички имаме мъжка и женска страна. Когато те са в равновесие, ние сме цялостни и пълни. "Мъжките" момчета са загубили връзка със своята интуиция. А слабите, крехки жени не проявяват своята силна и интелигентна страна. Ние имаме нужда и от двете си страни.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Мъжката и женската ми страна са в съвършено равновесие и хармония. Аз съм в мир и всичко е наред.

СВОБОДАТА Е МОЕТО БОЖЕСТВЕНО ПРАВО

Изпратени сме на тази планета с пълната свобода на избор. Ние избираме в ума си. Няма човек, място или нещо, което да мисли сто нас, ако не му позволим. Всеки мисли сам за себе си, със своя ум. Там сме напълно свободни. Онова, което изберем да мислим и да вярваме, може да промени до пълна неузнаваемост положението ни.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Свободен съм да мисля прекрасни мисли. Преминавам ограниченията от миналото и съм свободен. Ставам всичко, което съм създаден да бъда.

ОСВОБОЖДАВАМ ВСИЧКИ СТРАХОВЕ И СЪМНЕНИЯ

Страховете и съмненията са единствените механизми на отлагане, които ни пречат да имаме всичко добро, което казваме, че искаме в живота си. Затова оставате ги да си отидат.
УТВЪРЖДЕНИЕ: В този момент аз избирам да се освободя от всички рушителни страхове и съмнения. Приемам себе си и създавам мир в ума и сърцето си. Аз съм обичана и в безопасност.
Луиз Хей

сряда, 17 ноември 2010 г.

Хомеопатия и цветотерапия в гинекологията

Голямата популярност на хомеопатията по света се дължи на нейната ефикасност и пълна липса на токсичност. Тя стимулира имунната система и подтиква организма сам да се справи със заболяването.

Ето какви са възможностите на хомеопатията при най-честите АГ-проблеми.

Хронични гинекологични инфекции

Острите инфекции (аднексити, метрити) налагат класическоалопатично лечение (антибиотици, НСПВ и др.), а хомеопатичните медикаментимогат да играят допълваща роля за по-бързо облекчаване на симптомите.Хомеопатията излиза на преден план при рецидивиращите и хронични половиинфекции, където оказва дълбоко въздействие в/у индивидуалния терен на болните(термин в хомеопатията, който представлява съвкупност от наследения фенотип иличната реактивност на организма).

Генитален херпес

Хомеопатичното лечение разрежда до минимумрецидивите и облекчава болката, сърбежа и паренето по време на остро състояние.

Вагинална кандидоза

Хомеопатичното лечение дава отлични резултати,т.к. повлиява предразположението на организма към това заболяване и стимулираимунната с-ма.

Предменструален синдром

ПМС засяга около 40% от жените. Алопатичнататерапия, изхождаща от относителната хиперестрогенемия, вследствие ниското нивона прогестерон, се основава на прогестинови средства, които често са ефикасни,но имат редица странични ефекти. Хомеопатичното лечение е не само безвредно, нои трайно и сигурно повлиява болките в корема и таза, болките и подуването нагърдите, нестабилното настроение, венозните смущения, акнето...

Дисменорея

Хомеопатията е безпомощна при първичнитеорганични дисменореи (дистрофии), но е изключително ефективна за функционалните, които са и най-чести.

Фибромиом на матката

Хомеопатия не може да се предписва при големи, при силно кървящи и при силно склерозирали фиброми. Основната й индикация елеко увеличена по обем фиброматозна матка у 40-годишна жена; както и матка сняколко миомни възела. В тези случаи Х.лечение спира еволюцията на фиброма,ограничава мено-метрорагията и позволява на пациентката по-леко да навлезе вменопаузата, когато се осъществява окончателната инволюция на миоматозата.Х.терапия обаче е най-ценна при жени с миомни възли по време на бременност,когато въпреки хормоналния стимул, миомата дори може да регресира.

Менопауза

Х.е отлична алтернатива за жени, които иматпротивопоказания или нежелание за ХЗТ. Отлично се повлияват топлите вълни,сърцебиенето, промените в артериалното налягане, склонността към депресии.Някои Х.лекарства подобряват калциево-фосфорната обмяна и съдействат заограничаване на остеопорозата.

Бременност, раждане и кърмене

В първия триместър Х. Може да помогне срещугаденето и повръщането.По-късно с други медикаменти може да се подобри кожнатаеластичност, за да не се образуват стрии. Различни медикаменти могат даусигурят по-бързо разкритие, по-безболезнено раждане, възстановяване натъканите след раждане, могат да увеличат или да намалят количеството накърмата, да облекчат следродова депресия, да профилактират заплашващ мастит, рагадипо гръдните зърна, костно-ставни болки и травматично-паретично обусловенаинконтиненция след раждане.

Цветотерапията, като метод заподобряване на психо-емоционалното състояние на жената, може да окаженезаменима подкрепа в периодите на "преход" – пубертет, бременност и климакс. Цветовете на д-р Бах могат да повлияят различни отрицателни емоции и негативнинагласи, съпътстващи промяната в хормоналния статус на жената:

- безсънието, промените в апетита и внастроението, меланхолията;страха от първата менструация, от остаряването , оттова ,че вече няма да е желана , че е ненужна; притеснението, че няма да сесправи с многобройните ангажименти... Още в началото на миналия век д-р ЕдуардБах е забелязал, че хомеопатията и цветотерапията взаимно потенцират своетодействие.

Медицински център Асцендент

Мигрената води до инсулт!

Американски учени изследвали над 10 000 възрастни, установили, че хората страдащи от мигрена са по-склонни към заболявания като инфаркт и инсулт. Такива хора много по-често имат проблеми със сърцето и кръвоносните съдове и освен това проявяват симптоми на заболяване на периферните артерии. Изследователите са на мнение, че не само силните мигренозни пристъпи като нарушено зрение и изтръпване на главата са рискови, но и мигрена без такива симптоми е също много опасна.
Рискът от инсулт е многократно завишен при хора с остри мигренозни пристъпи. Лекарите съветват, пациентите страдащи от неприятана болест, да бъдат внимателни със здравето си и да следят редовно кръвното си налягане и холестерола, да не допускат наднормено тегло.
Хората с мигрена, по-често вдигат кръвното налягане и имат повишено ниво на холестерола.

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Внимателно с парацетамола!

При повечето от нас покаже ли им термометърът температура над 37 веднага бързат да вземат парацетамол, за смъкнат градусите. Но да внимаваме с температуропонижаващите, ни съветват лекари, наблюдаващи последствията от прекалената им употреба.
В английското медицинско списание The Lancet e публикувана статия от екип медици, на базата на наблюдения сред 200 000 деца от 31 страни. Според учените приемът на парацетамол в ранна възраст повишава още в долните класове детето да развие астма, екзема или друга алергия.
Прекаляването на лекарства съдържащи парацетамол, като панадол, ефералган, колдрекс, фервекс и др, може да има неприятни последици. Особено за хора, които обичат алкохол, които се хранят нередовно, или взeмат лекарства за хронични болести.

неделя, 14 ноември 2010 г.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕГАТИВНИ ЕНЕРГИЙНИ НАТРУПВАНИЯ

Всеки житейски проблем от гледна точка на науката магията в основата си е енергиен (науката физика доказва-всичко е енергия). Затова дадена ситуация може да се коригира посредством отстраняване на първопричината и осъзнаването й от човек. Това важи за всеки житейски казус, който ни създава напрежение, негативни емоции, отклонява ни или ни спира от пътя, който искаме да следваме.
Така наречените 'енергийни проблеми' или енерго-информационни влияния се делят на три основни типа:
Преднамерени (уроки, проклятия, енергиен вампиризъм и магии);


Непреднамерени (несъзнателни и/или автогенни енергийни проблеми- въздушно карате, взаимодействия с околната среда - Геопатогенни зони и др.

Индуцирани (кармични натоварвания, автомагии, негативни мисловни модели-вграждане на мисъл-форми, внушения, автогенни енергийни проблеми - частично влизат в този клас).

В реалния живот винаги се касае за комбинация от няколко фактора и от трите класа, като винаги има един или два, които са доминиращи. Почти винаги подобен род проблеми засягат освен човека (пациента) и цялото му семейство и близки приятели, особено интимни.

Причина за това е, че в едно семейство, или любовна връзка често има силни емоционални и енергийни връзки, чрез които тези енергийни процеси се прехвърлят от човек на човек. А е възможно и околните да са част от проблема или също атакувани от негативни форми.
Във всеки случай обаче изчистването е необходима процедура, поради факта, че човек сам не е в състояние да отстрани от себе си тази отрицателна енергия. Напротив, с времето нещата се задълбочават и усложняват и в повечето случай завършват фатално, благодарение на нелепа ситуация, тежки заболявания или др. Важно е при откриване или съмнение за наличие на някое от по-горе описаните отрицателни влияния да се направи обстоятелна диагностика и да се започне изчистваща процедура, за да се избегне допълнително негативно акумулиране и най-вече последиците от него, за които вече споменахме, оказващи се много често трудно поправими или въобще непоправими.

Изчистващите процедури не нарушават свободната воля на човек, напротив те стимулират осъзнаването на собствената отговорност спрямо развитието на живота ни. Целта им е да се премахнат пречките и човек да върви по своя истински път на духовно развитие, вследствие на който получава заслужените земни и духовни блага. Една подобна терапия се извършва за цялото семейство, защото ако терапията е частична има по-слаби резултати, или никакви, поради непрекъснатите контакти със семейната среда. Но запомнете! Изчистващата процедура, извършена сама по себе си, без полагането на определени усилия от страна на човека, ще е слабо продуктивна и даваща незадоволителни резултати.
Важно по време на процеса е и анализирането на мисловния модел, определянето и отстраняването на онези части от него, които подхранват проблема. Защото в противен случай дори и при изчистване на негативното влияние, човек пак ще привлече проблеми със собствените си негативни мисли и постъпки. ВСЕКИ ЧОВЕК Е ОТГОВОРЕН ЗА МИСЛИТЕ, ДУМИТЕ И ДЕЛАТА СИ. Никой няма право да замърсява пространството със зловредните си негативни излъчвания, с което да вреди на всичко, което го заобикаля. ВСЕКИ ДОПУСНАЛ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА НЕГАТИВНА МИСЪЛ ИЛИ ДЕЛО ПРИВЛИЧА ТРИ ПЪТИ ПО-СИЛНО ПОДОБНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ СЕБЕ СИ, КОЕТО СЕ ЯВЯВА НЕГОВОТО НАКАЗАНИЕ. НЯМА СЪГРЕШИЛ ОСТАНАЛ НЕНАКАЗАН! ЗАПОМНЕТЕ! ВИЕ САМИ ПРИВЛИЧАТЕ ЛОШОТО В ЖИВОТА СИ-ЧРЕЗ ВАШИТЕ МИСЛИ, ДУМИ, ДЕЛА!

Самата процедура по изчистването се състои от три основни модула:

- Енергиен : състои се от различни ритуали, целящи да се изчистят физическото и енергийните тела на всеки по отделно. Изчистват се вариациите на съдбовния път, образували се като последици от негативното влияние.
За целта се използват определени материали. Изчистването е със „светлина” ...

В процеса на хармонизация се прилага и ароматерапия и енергиен баланс, целящ по-пълно и бързо изчистване на индивида. Като за целта се използват аромати ( във вид на пръчици или етерични масла). Самите масла и ароматни пръчици се кодират допълнително и се зареждат с енергия. В определени случаи се прибягва и до допълнителни специфични методи, лекуващи енергийните тела заедно или поотделно. Така качествено се отстраняват енергийни и психоемоционални увреждания, както и увреждания от минали животи, от пренаталния и наталния период, от детството и юношеството и т.н.

- Поведенчески (психологически) : въпреки енергийното изчистване е важно също така, човек да промени мисловния си модел, за да има по-пълен резултат от процедурата и за да се избегнат повторни натоварвания с негативна енергия. Както вече споменах, ако преди изчистването някой или нещо друго е управлявало живота на човека, то след изчистването, човек сам поема 'юздите' на своя живот. И за да постигне желаните от него успехи e необходимо да повярва, че те са възможни и да извърши физически действия, нужни за постигането им. Не си мислете, че след като сте изчистили негативните си въздействия е достатъчно да седите със скръстени ръце и успехите и парите започват да валят. Да, за разлика от преди те започват да валят, но вследствие вашите точни действия и труд. НЯМА НАГРАДА БЕЗ ТРУД. Разликата е там, че сега вече ще постигате успехите по-лесно. Незнайно как за вас нещата ще се нареждат по най-добрия начин, радостта, щастието и благосъстоянието няма да се забавят. Но не забравяйте - ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС, ОТ ТОВА КОЛКО ЩЕ ДАДЕТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ.

- Поддържащ: Той цели резултатите от терапията да станат постоянни. Включва една изключително важна компонента-енергийният баланс. Това жизнено необходимо състояние е често пренебрегвано от повечето занимаващи се с изчистването на вредни енергийни въздействия, може би поради трудното му постигане, а и заради необходимите способности от страна на лечителя за постигането му.
И ЗАПОМНЕТЕ! Вие САМИ със своите МИСЛИ, ДУМИ, НАЧИН НА ЖИВОТ правите своята защита срещу подобни негативни влияния. Нищо не идва неповикано! И все пак при необходимост може да бъде изработена „защита” за всеки един, който е изчистил абсолютно всички отрицателни енергийни влияния, посочени му при диагностиката.
svetlinacenter

ВРЕДНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ТИП "ЧЕРНА МАГИЯ"

Безспорно най-известното за масите негативно енергийно въздействие това е т.нар. черна магия.Съществуват над 5 000 различни видове магии. За да не влизам в подробности ще ви разкажа за най-често срещаните в България.

Чрез предмети - предметна магия. Тя се прави с помощта на различни предмети, които носят в себе си или са заредени с отрицателна информация. Това са предмети, от най-прости, като конец или нишка, омотана на сухи пръчици, до водата от покойник (една от най-често използваните). Този начин на правене на магии най-често се използва в циганска, турска, старобългарска, а също и арабска магия, която напоследък е доста разпространена в България.

Чрез снимки - ментална магия, в която въздействието става с мисълта през образа, снимката или дрехата на човек.

Чрез предмет, принадлежащ на човека - опосредствана магия (най-често чрез дрехата му или част от нея).

Астрална магия-чрез специфични ритуали.

Кармичната магия е по-сложна. Тя включва действия, извършени в някои от предишните прераждания и съпроводени със специално проклятие, осигуряващо пренасяне на тази магия от едно прераждане към друго и спираща еволюцията на душата по стъпалата на кармата.Тя засяга всичко в живота на човека. И е много опасна, защото направена в един от предишните животи, може да започне да действа във всеки момент от настоящия живот, неизвестно кога и в какъв вид.

Най-популярната в България - любовна магия (за събиране или разделяне).

Бяла магия-прави се много често от неразбиращи, неопитни или некадърни вещари (често трите в комбинация) с цел подтискане на черна магия. Бялата магия винаги се трансформира в черна, при което заедно двете черни започват да действат синергично. Бяла магия можете да си навлечете чрез посещение при медиуми, гледачки и др. подобни (действащи от негативното).

Има още цял куп различни магии, които се отнасят към конкретни случаи, информация за които можете да получите на адресите за контакти.

Всички описани тук и много други негативни енергийни натрупвания могат да бъдат напълно изчистени само от квалифицирани специалисти. Човек прави най- голяма грешка, когато чака всичко лошо, за което говорих „да отмине от само себе си.” А това е невъзможно.

http://www.svetlinacenter.dir.bg


Учение на дванадесетте апостоли!

Съдържание

Според характера на своето съдържание "Учението на Дванадесетте апостоли" може да се раздели на три части.

В първата част (гл. 1-6) се прави преглед на християнското нравствено учение под образа на два пътя: пътя на живота (гл. 1-4) и пътя на смъртта (гл. 5).

"Има два пътя, един на живота и един на смъртта; но между двата пътя има голяма разлика. И така, пътят на живота е този: първо - да обичаш Бога, Който те е създал, второ - своя ближен като самаго себе си; всичко обаче, което не желаеш да ти се случи, и ти не го прави другиму" (1, 1-2).

В следващите три глави се дават нравствени наставления, които вярващите трябва да оделотворяват в живота си. Описанието на пътя на смъртта е по-кратко:

"Пътят пък на смъртта е тоя; преди всичко, той е лукав и пълен с проклятие, убийства, прелюбодейства, пехоти, блудства, кражби, идолослужение, магии, врачувания, грабежи, лъжесвидетелства, лицемерие, двоедушие, коварство, гордост, злина, дързост, користолюбие, сквернословие, завист, нахалство, високомерие, надменност" (гл. 5).

В шеста глава се посочва, че който върви по пътя на живота, ще получи съвършенство.

Втората част (гл. 7-10) има литургичен характер: съдържа предписания относно извършването на тайнството кръщение (гл. 7), относно постите и молитвите (гл. 8) и главно относно тайнството Евхаристия (гл. 9 и 10). Тук се намират три молитви за чашата, хляба и благодарението.

Третата част (гл. 11-15) има дисциплинарен характер: най-напред се дават наставления относно приемането и настаняването на апостолите и пророците в църковната община, като се препоръчва бдителност и предпазливост в това отношение, понеже има и лъжливи пророци-измамници (гл. 11-13).

След това се дават наставления относно празнуването на неделния ден (гл. 13), говори се за избора и ръкоположението на епископите и дяконите и се посочват необходимите качества, които те трябва да притежават (гл. 15).

Заключителната (16) глава има есхатологически характер: тя съдържа увещания за постоянна бдителност и готовност поради неизвестността на предстоящото второ идване на Иисуса Христа.

В "Учението на Дванадесетте апостоли" не се забелязва някакъв особен интерес към теоретическите или догматическите въпроси на християнството. Тук преобладават нравствено-практическите интереси. Това се изразява в следните негови основни черти:

"Учението на Дванадесетте апостоли" е съчинение, което е имало за задача да разкрие и разясни на новообърнатите към Христа предимно основните нравствени истини на християнството, а също и да ги подготви за приемане на тайнството кръщение. Затова бихме могли да го наречем най-древният запазен християнски катехизис.

"Учението на Дванадесетте апостоли" не представлява, следователно, някаква апология на християнската вяра, с каквито апологии църковната литература по-късно е била особено богата. То е предназначено предимно за люде, у които се предпоставя действително и положително вече отношение към християнството, а именно за ония, чието кръщение и приемане в Църквата Христова са предстоящи, или за ония, които вече са били кръстени. У тях трябва да се предполага разбиране на основните християнски истини и положително отношение към тях, а също и участие в църковния живот. Тук, при такова положително отношение към християнските истини, няма нужда от защищаването им, нито пък от опровергаването на противни учения. Тук се изисква само подражание на Христа, следване Христа, което е и предмет на наставленията, които дава на вярващите Дидахията. И затова формата на оглашението тук има предимно нравствено-практически характер. Тя напълно съответствува на думите на Христа, отправени към св. апостоли като последни наставления преди възнесението Му: "И тъй, идете научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа, и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал" (Мат. 28:19-20).

И наистина, предмет на наставленията, отправени към обръщащите се и новообърнатите към Христа, тук се явява това, което е "заповядал" Спасителят, т. е. Неговото учение и предимно Неговата заповед за любовта. Тя именно - Христовата заповед за любовта - стои още от началото в центъра на даваните наставления, като се разкрива или според Евангелията, или пък се изяснява с някои подробности съобразно с условията на живота на поучаваните обръщащи се или новообърнати към Христа предишни езичници. Изброяват се освен това грехове, които са несъвместими със званието християнин. Цялата нравоучителна част, която не разкрива нито една догматическа истина, завършва с думите:

"Кръщението да се извършва така: като кажете по-напред всичко казано дотук (т. е. като разкриете на кръщаемия изложеното нравствено учение, с. м.), кръстете в името на Отца и Сина и Светаго Духа" (гл. 7).

В цялото съчинение прозира задушевно настроение, каквото господствува в отношенията между учител и ученик в Христа. Тази задушевност се открива и в често повтаряното обръщение "чедо мое".

Указание за преобладаващия в "Учението на Дванадесетте апостоли" нравствено-практически характер са и посочените тук правила за разпознаване кои от многото странници, наричащи се "братя по вяра", са истински християни. По-късно, в края на II и началото на III в., най-добро свидетелство за това е било правилното изповядване на вярата: ако някой странствуващ християнин е приемал и изповядвал църковното учение, той е могъл да бъде приет в общение от съответната църковна община. "Учението на Дванадесетте апостоли" дава съвършено други правила за тази цел:

"Всекиго, който иде в името Господне, приемайте, а после, като го изпитате, ще го познаете, защото вие трябва да имате прозорливост и на дясно, и на ляво. Ако идващият е проходящ, помогнете му колкото можете; но не бива да остава у вас, освен два или три дена, ако е нужно. Ако той иска да отседне у вас, щом има занаят, нека работи и се храни. Ако ли пък няма занаят, премислете с вашата прозорливост, как един християнин да не живее при вас празен. Ако ли пък не желае да постъпи така, той е христопродавец. Пазете се от такива" (12, 1-5).

А след като се посочват нравствените правила и наредби за кръщението и евхаристията, се казва:

"Който, прочее, дойде и ви учи на всичко казано дотук, приемайте го. Ако обаче дошлият да ви учи се обърне и почне да учи друго учение, ... не го приемайте" (гл. 11, 1-2).

Под "друго учение" тук се разбират очевидно не догматите, а нравствените правила. По-нататък, като се говори за истинските и лъжливите апостоли и пророци, посочва се като правило за разпознаването им не тяхното правилно учение, а нравствените им постъпки и дела:

"Всеки апостол, който дойде при вас, приемете го като Господа. Той обаче няма да остане повече от един ден, а ако е нужно, и втори ден, обаче три ако остане, лъжепророк е. Като си отива, апостолът да не взема нищо, освен хляб (за времето) докато пренощува; ако ли иска пари, лъжепророк е. Не изкушавайте, нито разследвайте който и да е пророк, който говори духом... Обаче не всеки, който говори духом, е пророк, а който има обноските на Господа; по обноските, прочее, ще се познае лъжепророкът и пророкът" (11, 4-8).

Друга особеност на "Учението на Дванадесетте апостоли" са сведенията, които дава за устройството на Църквата и по-частно за апостолите, пророците и учителите, от една страна, и, от друга, - за епископите и дяконите, а също и за единството на Църквата.

"Апостолите", за които се говори в Дидахията, не са били непосредствени ученици Христови, а пътуващи проповедници, които разкривали основните верови и нравствени истини. Макар като проповедници на Евангелието и да се ползували с голямо уважение, те трябвало да се съобразяват в своя страннически живот с по-строги изисквания от тия, които били предявявани към другите християни. Всеки християнин, който е отивал в чужда християнска община, е могъл да се ползува от гостоприемството й три дни, а след това е трябвало да работи, за да изкарва с труд прехраната си. Апостолите обаче не трябвало да остават повече от един ден, ако е необходимо и два дни. Останат ли три дни, не са истински пророци. Към тях били предявявани и аскетически изисквания. Те трябвало да се откажат или изобщо от всякаква собственост, или поне през време на проповедническата си дейност. Основание за подобно строго аскетическо изискване към проповедниците на Христовото учение авторът очевидно намира в думите на Христа, отправени към св. апостоли преди изпращането им на проповед: "Недейте има ни злато, ни сребро, нито мед в поясите си, ни торба за път, ни две дрехи, нито обуща, ни тояга; защото работникът заслужава своята прехрана" (Мат. 10:9-10). Сам авторът изисква преди това с пророците и апостолите да се постъпва "според заповедта на Евангелието" (11, 3).

И пророците, както апостолите, са били проповедници на Евангелието, но не между езичниците, а между християните. Затова тяхното служение не е било свързано с постоянно преминаване от едно място на друго. Те са могли да се заселят на постоянно местожителство в някоя църковна община. Тогава те трябвало да бъдат издържани от общината, като им се дават начатъци от всички произведения, понеже са "достойни за своята храна" (13, 1), т. е. проповедническата им дейност се признавала за труд, който трябвало да бъде възнаграден. Пророците не са били предсказвачи на бъдещето. Тяхната проповед се отличавала със своя екстазен характер, т. е. те са говорели в екстаз, "духом" (11, 7). Но не всеки, който говорел "духом", е бил пророк.

Дидахията свидетелствува и за възникващи вече злоупотреби с това служение. Понякога се явявали "пророци", които "духом разпореждали да се сложи трапеза" (11, 9) за гладни и след това първи сядали да ядат. Такива Дидахията нарича лъжепророци. А имало и такива "пророци", които "духом" изисквали за себе си пари и други неща. И тях вярващите не трябвало да слушат (11, 12).

За учителите се говори малко. Но и от това, което е казано за тях, се вижда, че те са били проповедници на словото Божие. Издръжка получавали и те, както пророците, от църковната община. Като проповедници на словото Божие те се отличавали от пророците по това, че не говорели в екстаз, а в спокойна, разсъдъчна и достъпна форма излагали и изяснявали основните истини на вярата.

Апостолите, пророците и учителите, за които се говори в "Учението на Дванадесетте апостоли", били харизматици, т. е. имали духовна дарба. Те не са били избирани от църковната община и не са били ръкополагани. Тяхното служение на Църквата като учители и проповедници било доброволно. Те са нямали свещенодействени права и задължения и някаква административна власт. Проповедническата им дейност не е била свързана с някоя отделна църковна община, а са могли да преминават от едно място на друго и навсякъде се ползували с уважение.

По-друго е било положението на епископите (и презвитерите) и дяконите. Те са били избирани от църковната община и ръкополагани, като дейността им обикновено се ограничавала само в тази църква, която ги е избрала. Длъжни били не само да учат и проповядват, но и да извършват богослужението и да завеждат материалните средства на църковната община. Те имали и административна власт, но били по-малко уважавани в сравнение с харизматиците. Затова Дидахията съветва вярващите:

"Ръкополагайте си, прочее, епископи и дякони, достойни за Господа, мъже кротки и несребролюбиви, истинни и изпитани. Защото и те ви служат службата на пророците и учителите.Не ги подценявайте, защото между вас те са почитаните наравно с пророците и учителите" (15, 1-2).

В "Учението на Дванадесетте апостоли" е засвидетелствувано и единството на Църквата. Тук се разкрива пълното, ненарушено единство на тялото Христово. Тежките догматически спорове, които по-късно застрашавали единството на Църквата, не били още познати. Затова Дидахията е един от най-ценните древни документи за икуменическия, вселенския характер на Църквата. Това единство на Църквата е засвидетелствувано по трояк начин: първо, непосредствено чрез затрогващите думи на евхаристийните молитви в 9 и 10 глави, където молитвата за пълното единство на Църквата се явява като най-очебиен признак на евхаристийния празник:

"Както тоя преломен хляб беше пръснат (т. е. като житни зърна) по хълмовете и събран стана едно, тъй нека Църквата Ти се събере от краищата на земята в Твоето царство. Защото това е славата и силата чрез Иисуса Христа през вековете" (гл. 9).

"Помени, Господи, Църквата Си и я избави от всяко зло, направи я съвършена в любовта Ти и събери от четирите ветрове нея, осветената, в Твоето царство, което си й приготвил. Защото Твоя е силата и славата през вековете" (гл. 10).

Второто свидетелство за единството на Църквата е съществуването в нея на служители, които всички в същност имат едно и също служение, а именно предимно благовестието на словото Божие.

Третото свидетелство за единството на Църквата е съвършеният християнски живот на вярващите, който ни напомня живота на първите християни от Йерусалимската църква, както ни го рисува книгата Деяния на св. апостоли (2:44-47; 4:32).

Характерна особеност на "Учението на Дванадесетте апостоли" е и изявената в него силна надежда за скорошното второ идване на Христа. Този есхатологически характер на Дидахията се открива предимно в последната (16) глава, където четем:

"Бдете за живота си! Светилниците ви да не угасват и кръстът ви да не е зле пристегнат. Бъдете обаче готови,, защото не знаете часа, в който ще дойде нашият Господ."

Но той прозира и на други места. Дори в една от евхаристийните молитви се отправя молба за по-скорошното свършване на този свят:

"Нека дойде благодат и нека отмине тоя свят!... Който е свет, нека пристъпи; който не е, нека се покае. Мараната (Господ идва)! Амин" (10, 6).

Това е още едно доказателство за древността на Дидахията, понеже във II в., когато отслабнали вече есхатологическите надежди, християните са се молели за продължаване съществуването на света. Есхатологическата глава ни напомня съответните есхатологически места у св. евангелист Матей (гл. 24 и 25) и у св. ап. Павел (1Сол. 4:13-17; 2Сол. 2 гл.). Но тук има съществена отлика, а именно:

"Тогава ще се явят знаменията на истината: първо - знамение на отваряне на небето; второ - знамение на тръбен глас, и трето, възкресение на мъртви; но не на всички, а както е казано: "Ще дойде Господ и всички светии с Него" (16, 6-7).

В отричането на всеобщото възкресение при второто пришествие Христово и признаването възкресението само на "светиите" авторът очевидно е повлиян от хилиастическите очаквания в древнохристиянско време, според които ще има две възкресения: първото ще бъде при второто пришествие Христово, когато ще възкръснат само праведниците, за да царуват заедно с Христа 1000 години. След това ще настъпи второто възкресение, т. е. възкресението на грешниците, за да бъдат съдени и наказани. Авторът на Дидахията говори именно за първото възкресение. Подобни хилиастически очаквания са отхвърлени от Църквата.

Наистина, тайнозрителят св. Иоан Богослов говори за първо и второ възкресение (Откр. 20 гл.). Но тия образи трябва да се разбират правилно: първото възкресение е при кръщението (срв. Иоан 5:24; Кол. 2:1-12; Ефес. 2:5-6; Евр. 12:22-23), а второто - възкресението на всички мъртви при второто пришествие (срв. Иоан 5:25-29; 1Кор. 15:22-25; 2Кор. 5:10).

© "Патрология, живот, съчинения и учение на църковните отци, учители и писатели" от проф. Илия Цоневски, "Синодално издателство" София, 1986 година.

http://www.pravoslavieto.com

събота, 13 ноември 2010 г.

Прилепа - най мощния талисман за късмет, пари и любов!


Прилепа - най мощния талисман за късмет, пари и любов


Автор:Чародей Боян
Опашка от тритон, око от жаба или крило от прилеп Затова най - често се сещаме, когато си помислим за думата магия. Запомнили сме го от детските приказки, в които това са основните сътавки на вещерските отвари. Но както знаем, всяка приказка в основата си има реални факти. Прилепа наистина притежава мощни магически качества и това го прави една от универсалните съставки за различни ритуали и талисмани. За силата можем да съдим дори по факта, че неговото използване е записано дори в детските приказки, както и в извесни литературни произведения, като „Макбет“. Той е извесна на много народи и съществуват различни начини за използването му. Методите се предава от поколение в поколение в дълбока тайна . Той притежава трансформираща, възраждаща и привличаща енергия, не сравнима с никое друго магическо средство, когато става дума късмет, любов и пари, помага за намиране на изход в безизходни ситуации.




Според българските чародеи, за да се събуди силата на прилепа и да се използва в магията се извършва ритуал по приготвянето му. Той се прави само на пълнолуние и то при в определена част от денонощието. Ритуала както и заклинанието се пази в тайна. След изсушаването на прилепа, от него се правят талисмани или се използва за конкретни магически действия..
Талисманите изготвени от прилеп също имат сила за привличат богаство и любов и успех, както и да трансформира късмета. Подсилва го и го насочва така, че човек да получи онова, което желае.
Придобиването на така обаян талисман от прилеп сам по себе си носи доста късмет. Той подобрява живота и отваря множество нови възможност за постигане на щастие благоденствие и просперитет

Разбира се, освен за самостоятелно носене прилепа може да се използва и за много по мощни магически комбинации. По този начин се получават едни най- мощните чародейски ритуали, при които освен силата на талисманите, които се използват за по-общи цели , могат да се постигат много по-трудни цели, желания, да се отключва късмета и привлича щастие и благоденствие .Те действат много по концетрирано бързо и силно. Изготвяне им, е една от най- дълбоките тайни на българските чародеи. Използват се комбинират различни силни магически билки, едно от които е разковничето с така приготвения прилепов талисман. Останалите съставки се определя от целите ,за които човек иска да го използва.

Комбинацията прилеп и разковниче и някой други съставки, сред които венче за любов обаяни допълнително с заклинания, се използват за трудно достъпна любов. Този тип чародейство е една от най- силните бели любовни магии. Разбира се за да действа е нужно освен заклинанията да се нарече и зареди за конкретната човек.

Друга мощна комбинация е за привличане на пари и за успешен бизнес Тук се работи освен всички други неща и с корен „Омане дай пари „ Тя също се обайва с специлни баилки,самото слово се пази да не се изрича . И дори се предава в писмен вид, защото изречено гласно, този който го е казъл губи силата да го прилага. Заклинанието се прави в точно определени моменти според разположението на планетите.
Тази комбинация помага в сделки, при рискови финансови операции, кредити и други подобни, предпазва от банкрут, дава развитие и просперитет на стартиращ бизнес и осигорява благоденствие на този за когото е наречено. Особено добро е за търговия, за служители работещи с пари и такива с много власт.

Задействането на този магически коплекс, както и на всички останали ритуали, включа специален откуп. Колкото по голям е откупа, толкова е по-добър и силен резултата. Тук принципа е „Колкото повече хвърлиш зад себе си от сърце, толкова повече Господ ще ти даде в бъдеще“ В съвремения си вариант това се прилага с поставянето на определена цена.
Тя е минимална граница от която нагоре, резултата ще е достачно добър. Самите пари или жертвата представляват материален субстрат, осигуряващ движението на енергията.
От голямо значение е и дали са дадени от сърцето. Една жертва не би била истинска, ако човека наистина не се лишава от нещо стойсностно, и не я дава с вяра с желание. Тази размяна сътвества на законите от физиката и по точно принципа за действието и противодействието. Неспазването често обезсилва магията. Затова или не дава никакъв резултат или дава много слаб такъв.

Резултата от тези ритуали се проявява от момента извършването, до 40 дни. Като, ако липсва или е слаб резултата или не е направен от сърце откупа, или има магия. Редно е да се знае, че прилеповия талисман, както и чародейните ритуали с тях, не премахват магии, както и не предпазват от такива.

За да се сдобиете с талисман от прилеп трябва да ни потърсите на тел 0878589407
на маил realmagick@dir.bg

skype: charm-bg Броят на талисманите е ограничен.!

Цената на талисмана е 50 лев,

Относно чародейните ритуали потърсете ни, за повече информация на по горе дадените координати

http://realmagick.dir.bg


Малко повече, за турските магии и тяхното влияние!

Напоследък често се говори за турските магии. Повечето хора не правят разлика между тях и циганските или древните български магии. За съжаление, непознаването на тази материя води до възможността човек лесно да бъде измамен. Причината често да се говори за турските магии е факта, че това са едни от най-опасните магии и често се правят за смърт.

Принципно тези въздействия представляват муски, състоящи се от лист хартия с изписани на него текстове на арабски, най-често от Корана или други магически книги. Понякога, тези текстове са придружени от различни символи. След това листчето се сгъва до образуването на малък триъгълник или квадрат. Така изготвената муска може да се използва по два начина. Първият е като се постави в дрехата на човека, за който е предназначена или се сложи в дома му, колата. Най-често се слага на място, в близост до човека и същевременно никой да не може да я намери. Но всичко зависи от това с каква цел е направена.
А
ко целта е раздяла на семейството например, може да се сложи в дома им - на прага, в спалнята (това място е идеално, но зависи дали човека, който я прави има достъп до него), в дрехите или под леглото. Често такива муски се откриват под мокета или в подгъва на дреха или на други скриети места. Резултатите от това обикновено не закъсняват и в мирното до скоро семейство се появяват проблеми. Често хората, подложени на такова влияние след като се отдалечат един от друг страдат, но щом се съберат се появява нетърпимост и дрязги. Те страдат от различни психологически проблеми като безсъние, невроза, необоснован страх, кошмари. В личният живот на семейството се появяват различни проблеми – например, често срещани са сексуалните. При повечето хора проблемите се задълбочават, понеже не са обърнали внимание своевременно и са се появили тежки хронични заболявания, а понякога се появяват и тумори, диабет и др.
Понякога се появяват енергийни пробиви и в други чакри – втора (проблеми свързани с полова система, най-често безплодие), а също и четвърта.
Във вторият случай муската се слага във вода да престои известно време. С тази заредена вода се пръска дома, колата или дрехите. Някой от ходжите препоръчват от тази вода да се сожи в храната или питието. В такива случаи магията е откриваема само от маг-специалист. Тя е особено опасна и поета от човешкия оргтанизъм действа много бързо.

Съществуват, разбира се и други методи за направата на подобни магии.

Много, често хората мисля, че след като магия е турска друг неможе да я развали освен турчин, което не е вярно, независимо каква е магията, всеки специалист в областа, запознат с техниките за чистене на подобни влияния може да свали влиянието. Въпроса не е в националноста или религията на развалящият, а в познаването на магията, и техниките за разваляне, тъй като всяка магия има специфичен начин на разваляне.

http://realmagick.dir.bg

четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Санкалпа

Йога нидра е практика, която обикновено продължава от двадесет до четиредесет минути.
За хората с високо кръвно налягане и с други проблеми, както и за онези, които искат да навлязат надълбоко в духовната страна на йога, има различни техники.
Йога нидра всъщност е много проста практика, която можете да научите от запис. Преди да започнете, намерете тиха стая и затворете прозорците и вратите. Изключете телевизора или радиото, разхлабете яката и вратовръзката си и пуснете записа. След това легнете в шавасана и слушайте гласа на инструктура. Продължете да следвате инструкциите наум. Не се концентрирайте, не контролирайте дишането си, само слушайте инструкциите и ги следвайте с ума си. Най-важното в йога нидра е да се въздържате от заспиване. Ако заспите, губите осъзнаването, към което се стремите в практиката.


Подготовка за практиката
Йога нидра се изпълнява в шавасана, която свежда до минимум усещането за допир члез избягване на контакта между крайниците на тялото. Върховете на пръстите, които са изключително чувствителни органи на осезанието, не се допират до пода, като за целта обръщаме дланите на ръцете на горе. Трябва да се носи леко, свободно облекло. Стаята не трябва да бъде нито гореща, нито студена и не бива да има полъхване на вятър или течение, насочено към тялото. Зрителните стимули се елиминират просто чрез затваряне на очите.
След това умът се фокусира върху външните звуци. Ако изключим насила всички сетивни впечатления, умът би станал неспокоен и объркан. За това той се насочва да мисли за външните звуци и се придвижва от звук на звук с нагласата на свидетел. След известно време умът губи интерес към външния свят и автоматично се успокоява. Този метод на успокояване на ума се нарича антар мауна. Той подготвя съзнанието за практикуването на йога нидра.


Посяване семената на промяната
Вероятно най-ефективното средство за обучение на ума в йога нидра се крие в санкалпата, която правите за себе си по време на всяка практика. Всичко останало в живота ви може да се провали, но не и санкалпата, направена по време на йога нидра.
Санкалпа е санскритка дума, която може да се преведе като „решение” или „утвърждение”. Това е важен момент в йога нидра и мощен метод за трансформиране на личността, както и начин за даване на положителна насока в живота. Ако знаете какво искате да постигнете в живота си, санкалпата ще бъде творецът на вашата съдба. Независимо дали искате да станете художник, писател, оратор или духовен водач, можете да проведете своето обучение с помощта на тази проста техника. Но първо трябва да имате насока.
Повечето от нас се лутат в мрака като кораби без компас, платноходи без запасна котва. Не знаем накъде вървим, защото сме водени, насилвани и тласкани от бурята на живота. Понякога въврвим и по правилния път, но това обикновено става, когато са ни тласнали по него, а не защото сме го избрали. В йога нидра обаче имаме възможност за избор и той се създава чрез санкалпата, или решението.
Санкалпата приема формата на кратко изречение, казано наум, което се запечатва в подсъзнанието, когато е възприемчиво и чувствително към самовнушения по време на йога нидра. Санкалпата трябва да се повтори не когато сте интелектуално активен, а когато умът е успокоен и притихнал. Преди и след практиката на йога нидра има кратък период, посветен на санкалпата. Решението, което вземате в началото на практиката, е като посяване на семе, а в края на практиката – като неговото поливане.
Санкалпата е решението да станете нещо или да направите нещо в своя живот. Всеки има множество желания и амбиции, но повечето от тях се губят, изтощават или разрушават точно както би станало, ако разпръснете семена на различни места – някои може да се хванат, но повечето няма да успеят. Санкалпата е семе, което създавате и после посявате в лехата на своя ум. Когато умът е ясен, санкалпата се развива много добре. Ако първо обработите лехата с тор и обогатители, махнете бурените и тревата и след това засеете семето, растението ще се развие по-добре. По същия начин стои въпросът с ума и с идеите. Ако подготвите ума и засеете правилно семето /идеята/, то ще се развие в живота ви и ще стане една мощна насока.

Решението
Трябва да изберете внимателно своята собствена санкалпа. Думите трябва да се подредят много точно и ясно, иначе тя няма да проникне в подсъзнанието. Следват примери за кратки, позитивни и ясни решения, които могат да бъдат използвани:

  • Пробуждам своя духовен потенциал.
  • Аз съм положителна сила за еволюцията на другите хора.
  • Успявам във всичко, което предприемам.
  • Аз съм по-осъзнат и работоспособен.
  • Имам съвършено здраве.

Изберете само една санкалпа, съответстваща на потребностите и наклоностите ви. Не бързайте, защото изберете ли веднъж една санкалпа, не бива да я променяте с друга. Не очаквайте бързи резултати. Нужно е време в зависимост от същността на решението и това до каква степен то е засадено в ума. Резултатът зависи много от искреността и дълбоко усещаната потребност да се постигне целта на санкалпата.
Ако познавате човек с лоши навици, обучете го как да практикува йога нидра. Почакайте, докато се отпусне напълно, и след това подайте няколко положителни утвърждения. В този най-силен момент на възприемчивост той ще послуша. Нелогичният, неспокоен ум може да бъде опърничав, но в йога нидра умът е абсолютно послушен.


Разбиране на човешката природа
Преди да се приложи практиката на йога нидра с някаква определена цел, е необходимо да се изучи характерът на човека, когото ще инструктирате, така че материалът, който ще му преподавате, да не предизвика бунт в него. Макар, че нещата които му се предлагат в йога нидра, могат да бъдат възвишени и велики, личността на някой човек може да се надигне срещу тях. В някой ден от живота може би мнозина от нас ще се разбунтуват срещу установените правила, канони или срещу политическия ред. Така е, защото идеите, заложени в ума ни, са противни на истинската ни същност.
Всеки от нас има по рождение свой собствен характер, който не можем да променим. В йога този характер е познат като свабхава /емоционалните реакции на човек/. Навиците и религиозната принадлежност могат де се променят, но не и характерът. Той е в човека през целия му живот и е отговорен за всичките му постижения и провали. За да разберете характера на даден човек, ще трябва да изучите спонтанното, а не интелектуалното му поведение. Възрастните са толкова повлияни от безброй доктрини, че поведението им рядко е естествено и спонтанно. Но децата са много спонтанни и поради това лесно могат да се настроят на практиката на йога нидра и така да извлекат максимална полза от нея.
Много хора вземат интелектуални решения, но рядко постигат резултати. Причината е в това, че решението не е „посадено” достатъчно надълбоко. Често пъти се взема решение в момент, когато умът е разстроен или не е готов за него. За да успее, санкалпата трябва да се „посади”, когато умът е отпуснат и готов да я приеме и абсорбира. Този вид състояние се получава в йога нидра.
Посее ли се веднъж семето на санкалпата дълбоко в подсъзнанието, тя привлича ограмните сили на ума, за да й помогнат за узряването на нейните плодове. Това дълбоко посято и имащо огромен потенциал семе накрая ще се проявява отново и отново на съзнателно ниво и ще доведе до промени в личността и живота ви. Всеки от нас има силата за трансформира собствената си умствена структура. Всяка личност подлежи на трансформация и никакъв страх или натрапчива идея не са така дълбоко вкоренени, че да не могат да бъдат променени.
Семето на промяната се открива в решението, което се вземя в йога нидра. Това решение трябва да бъде подкрепено с твърдо установена воля, за да се осъществи. Санкалпата е мощна техника и трябва да се използва внимателно и мъдро. Въпреки че можете да използвате решението за терапевтични цели, то по-скоро трябва да се използва за по-големи цели като постигане на себереализация или състояние на самадхи. Ако искате да трансформирате модела на своя живот, можете да направите това с помощта на силата на на санкалпата, направена по време на йога нидра. Ако имате негативни наклонности или навици в живота си и искате да ги поправите, можете да сторите това с положителна санкалпа.
Санкалпата е много мощен инструмент в ръцете на човека. Целта на санкалпата не е да изпълни желанията ви, а да привнесе сила в структурата на ума. Можете дори да кажете, че санкалпата е силата на волята. Тя трябва да се направи, когато човек разбере истинския й смисъл и значение. В началото повечето хора не знаят какво представлява санкалпата или каква да изберат за себе си. Затова е по-добре да почакате, докато постигнете разбиране.
Санкалпата може да даде насока за целия ви живот, ако я използвате мъдро. Но ако я използвате само за изкореняване на лоши навици или пиене, това означава да я използвате неправилно. Целта й е да повлияе и трансформира цялостния начин на живот не само на физическо ниво, но и на умствено, емоционално и духовно ниво. Тогава, ако сте голям пушач или пияница, автоматично ще се отървете от тези навици. По тази причина ние не препоръчваме санкалпата да се използва за премахване на лощи навици. По-добре изберете санкалпа, която да промени цялата ви личност, така че да станете по-упавновесен, щастлив и реализиран. Когато санкалпата се превърне в насочваща сила, всичко, което правите в живота си, ща бъде успешно.
Превод от „Йога нидра” – Св. Сатянанда Сарасвати

Ритуал за ново начало в живота!

Необходими вещи:
Ключ, ножица, бяла лента, бяла свещ, конопен конец 5-6 см, осем квадратни см. зелен плат, перуника-или корен от перуника, маргаритка.
Напишете името си на свещта и кажете: "Свеж и чист, от огъня излязъл, моят стар живот е вече затъмнен"
Представете си в подробни детейли какво очаквате от новия си живот и всички благоприятни възможности. Срежете конопа по средата и оставете парчетата да паднат на земята. Поставете ги в парчето плат и кажете: " Премести твоята крайна бариера. Освободи ме напълно"
Сложете ключа в парчето плат и кажете:
"Отключи ми всички врати, умолявам те, започвам ново начало."
Сложете перуниката или корена от перуника и кажете:
"Перуника/или корен от перуника/ помогни ми да премина моста. Дай ми това което искам."
Сложете маргаритката в парчето плат и кажете:
"Фрея, направи всичко свежо и ново. Направи сега това, което искам от теб"
Съберете всички неща на едно място в парчето плат и го завържете с бялата лента във формата на кесия. Докато връзвате на възел бялата лента, кажете:
"Един нов живот започвам днес. Отпратих стария си живот надалеч. Прегръщам това, което идва към мен, с много нови възможности."
Оставете свещта да изгори докрай и носете кесийката в някой ваш джоб толкова дълго, колкото чувствате, че е необходимо.
източник: gadaene.info

Ваксините водят до аутизъм-призна съд в Америка!

В Америка е факт първото спечелено дело, в което бе разглеждана връзката между ваксините и последствията от нея: неврологични и автоимунни заболявания.
Родителите на девет годишно момиченце, страдащо от аутизъм след ваксинация, бяха обезщетени с 1,5 милиона долара.
Детето развива аутизъм след като на годинка и половина му инжектирали 9-валентна ваксина /срещу морбили, заушка , рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae/
Въпреки опитите на фармацевтичните компании за споразумение извън съдебно и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, след близо осем години от началото на кошмара, семейството постигна целите си: доказа в съда, че ваксините могат да причинят по-опасни заболявания от тези, срещу които са създадени.
Дали това е единствен случай в историята на ваксинирането, едва ли....

сряда, 10 ноември 2010 г.

Как да се спасим от хемороидите!

В България вече шест години се предлага успешно безоперационен комбиниран метод. Благодарение на специално оборудване проблемът се решава с няколко краткотрайни манипулации.
Според проучване от 100 човека, половината страдат от различна степен на развитие на хемороиди и ежедневно се сблъскват с кръвотечение, излизане на възлите от аналния канал и болка. При това заболяване с времето оплакванията се засилват, затова още при първите оплаквания трябва да се консултирате със специалист-проктолог.
Наблюдават се 4-ри стадия на развитие: при първия, началния се наблюдава разширение на вените в аналната област и слабоизразено кръвотечение. Болка няма или е слаба, болните се опитват сами да се справят с проблема, използвайки билки или свещички от аптеката. Понякога проблемът не търпи развитие, но често хемороидите преминават във втори стадии, само специалист - проктолог може да спре усложненията.
При втория стадий кръвотеченията се засилват, а болките са по-силни, незначителни физически натоварвания водят до показване на хемороидите от аналната област. В този стадий те могат сами да се върнат на предишното си място след изхождане. Домашните средства и свещички вече не могат да помогнат и състоянието изисква неотложна медицинска помощ. При третия стадий хемороидалните възли излизат всеки път след дефекация и се прибират само с помощ, а страдащият има чувството, че му "расте опашка". Все още е възможно да се справите с хемороидите без операция и хоспитализация. При четвъртия последния стадия се наблюдава окончателно и необратимо излизане на възлите извън аналния канал, а кръвотеченията и болката стават непоносими. От този момент нататък може да помогне само хирургическа операция, която се извършва с упойка, а следоперативният период е силно болезнен и продължителен.

За радост и облекчение на страдащите от това неприятно заболяване в "Он клиник" предлагат неоперативен метод. В зависимост от стадия на развитие на хемороидите се използва инфрачервена коаголация, радиочестотна технология.... след което възелът изчезва като "изсъхва" и изпада сам за около десетина дни. болката и неудобството изчезват." Он клиник" е част от международна медицинска верига-ADVANCET MEDICAL INSTITUTE и е специализирана в решаване и на други сериозни медицински проблеми:
- сигурно възстановяване на потентността без значение от възрастта;
- уникално лечение на псориазис без хормори;
- лечение на хронични рани при разширени вени.
"Он клиник" отбелязва 6 години в България с отстъпка 60% от прегледа, може да запишете част за преглед на тел: 0700 119 19

вторник, 9 ноември 2010 г.

Как да премахнем мъчителното главоболие!

Медицински център "Кортекс" предлага: Компютърна диагностика, лечение на неврологични, детски и психиатрични заболявания

+ Главоболие, мигрена
+ Световъртеж, безсъние
+ Мозъчно-съдови заболявания
+ мозъчни инсулти, тумори
+ Депресия, детски гърчове
+ дископатия, радикулит
+ епилепсия, температурни гърчове
+ Доплер
+ ЕЕГ - мозъчна картография
+ Служба по трудова медицина
МЦ "Кортекс" избавя от мъчителното главоболие, което е едно от най-мъчителните проблеми. Може да се получи от високо кръвно налягане, мигрена, синузит, очни проблеми и др. Причините за главоболието са различни, но често се дължат на нарушения в мозъка. Задължително е при оплаквания да се направят мозъчна картография на ЕЕГ и Доплерова сонография.След установяване на диагнозата, освен медикаментозно лечение се прилагат и други съвременни методи на физиотерапията: озонотерапия, квантова терапия, ултразвук, лазерна терапия и лазерпунктура, при която се разширяват кръвоносните съдове и се отстранява съдовия спазъм, който е честа причина за главоболие и световъртеж обясняват специалистите от МЦ "Кортекс"
http://obiava-bg.com/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=419&Itemid=54

Рецепта с билки против алкохолизъм!

1. Две супени лъжици копитник се заливат с 2 чаени чаши студена вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Прецежда се, разделя се на 4 части и се пие 1 час преди ядене.

2. Смесват се 3 части корен девесил, 1 част кора ела, 3 части кора трепетлика, 2 части образувания кора от трепетлика и 1 част шишарки хмел. 2 супени лъжици от билковата смес се заливат с чаена чаша студена вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Прецежда се, разделя се на 4 части и се пие 1 час преди ядене.
"Здраве за всички"

понеделник, 8 ноември 2010 г.

Човешката аура според пророка Едгар Кейси!

Едгар Кейси е един от най-известните пророци на нашето време, наречен спящия пророк, понеже е получил повечето от виденията си на сън!
В книгата "Аурата" разкрива същността на Аурата, като енергийно поле, обгръщащо човешкото тяло, много сензитивни хора виждат цветовете на биополето, той самият вижда различните нюанси на аурата и ги описва.

„От момента, до който се простира паметта ми назад във времето, аз винаги съм виждал цветове, свързани с хората. Не си спомням случай, когато съм се срещал с човешки същества, ретината ми да не е регистрирала синьото, зеленото или червеното, меко струящи от техните глави и рамене… Беше изминало дълго време, преди да осъзная, че другите хора не виждат тези цветове. Измина също така много време, преди да чуя думата „аура” и да се науча да я прилагам към този феномен, който за мен беше нещо съвсем обичайно. Аз никога не мисля за хората по друг начин освен за тяхната връзка с аурата им. Аз наблюдавам промените при моите приятели и близки с течение на времето – при болести, униние, любов, удовлетворение – всичко това се отразява на аурата, а за мен тя е индикатор на душата. Тя ми показва в какви посоки духат ветровете на съдбата.”


Аура на сребърен кръст

Аура имат сички живи същества, растенията и някои твърдr структури като минералите и изделията от метал. Човешката аура е триизмерна, има формата на яйце и се простира от 2 см. до 3,5 метра извън тялото. Аурата на високоеволюиралите души, на въплътените представители на висшата Духовна йерархия, е много по-голяма и може да се простре на километри извън физическите тела, които обитават. Ореолът, който се рисува около изображенията на светците в иконографията,всъщност представлява рисунка на аура.

Присъствие на аура около човека, животните, растенията, минералите, дори металите, е регистрирано от учените още в края на 19 век, а в средата на 20-ти век се създават и първите апарати за нейното заснемане. Известни през четиридесетте години на 20-ти век стават фотографиите на съпрузите Кирлиан,които заснемат излъчваната електромагнитна енергия от човешките ръце и от растения.


Аурата на човека е многопластова. Най-отчетливо обаче се различават два слоя. Първият е близо до тялото и следва неговия контур. В различни източници може да се срещне като чи, прана или етерно тяло. Най-лесно се вижда излъчването около пръстите на ръцете, дланите, стъпалата, около главата и раменете. Ширината варира от 1-2 см. около по-голяма част от тялото и стига до 7-10 см. около ръцете. Цветът на този слой на аурата може да бъде от сивкав до меко бледо синьо като започва непосредствено до тялото с тънка ивица в черно.


Поради фината енергия, от която е съставена аурата в нейната цялост, може да бъде видяна от много малък брой надарени с духовно зрение хора. Но пък може да бъде заснета с подходяща апаратура. От времето на кирлияновите фотографии досега, вече близо 70 години, са създадени устройства, с които се заснема аурата и промените, които настъпват в нея при различни психични и емоционално състояния, от влиянието на околната среда и начина на живот, и при провеждане на различен вид лечения.


Аурата отразява физическото и психическо здраве на човека. Пробивите в нея, промяната на обема, цвета, интензитета показват начало на деструктивни процеси в съответните зони, органи и системи. Има цял клон на алтернативната медицина, който се основава на състоянието и промените в ауричното поле.


Аурата е нашето невидимо Аз

Нашата човешка аура е уникална така както са уникални нашите пръстови отпечатъци, ирис и ДНК. Всеки човек притежава аура с индивидуална честота, на базата на която изпада в резонанс или в дисонанс с другите хора. Хората със сходни параметри на аурата се привличат.


При междуличностовото общуване се извършва непрекъснат енергиен обмен между аурите. Този процес не винаги е равностоен, някои хора повече отдават енергия, а други са склонни повече да взимат енергия от другите.

Човек може да обменя енергия с животните, с растенията, с минерали и с др. представители на одушевената и неодушевена проявена материя. Повечето от големите дървета притежават силни аурични полета и обменът с тях действа ободряващо на всеки докоснал се до дънерите им. Кристалите могат да акумулират енергия и да я отдават при ауричен обмен, което позволява лечение с тях. Също така общоизвестно е, че домашните животни могат да влияят положително върху здравето на стопаните си при смесване на аурите им. Животните са биологичен източник на инфрачервено излъчване тъй като имат способността да генерират лазерни лъчи с малка мощност, които имат силен лечебен ефект.

Човек насища с енергията на своята аура средата, в която живее като по този начин си създава необходимият му енергиен комфорт. Неговият енергиен модел оставя следа навсякъде, където е или където е бил и тази следа може да бъде уловена от сензитивен човек или психометрична техника.


Няма двама души с еднакви аури. При продължително общуване или дълъг съвместен живот обаче хората споделят своите аури и изграждат общ енергиен групов модел или така наречената аура на двойката. Групова аура могат да изградят съпрузи, майка (баща) и дете, близки приятели. Колкото по-близък и продължителен е контактът, толкова по-силно и взаимнопроникващо е взаимодействието между ауричните полета. При раздяла изтеглянето на едната аура от общото енергийно поле на двойката оставя остро чувство на загуба и празнота.

В “Древната тайна на цветето на живота” Друнвало Мелхиседек казва: “Човекът е обгърнат от множество геометрични полета, които в това измерение имат елекромагнитна природа” и “ … първо, през чакрите тече енергиен поток. Оттам той достига до всяка клетка по меридианите.

Второ, близо до тялото е разположено пранично поле, създадено от енергийния поток в чакрите/меридианите.

По-нататък имаме аура, породена от мислите и емоциите/чувствата, която се простира на около метър извън тялото и е заобиколена от енергийно поле с яйцевидна форма. Следват геометричните светлинни полета, които образуват основната част от човешкото светлинно тяло.”
Аурата е част от човешкото присъствие на Земята. Тя е енергийно поле, което се излъчва във всички посоки и при здрав човек има яйцевидна форма. Цветовете на аурата на всеки човек и тяхната интензивност се променят многократно в рамките на един ден в зависимост от мислите и породените от тях емоции. Има цветови модели, които могат да се запазят за по-дълго време – за месеци и години.

“Аурата, и промените в нея, отразява физическите, емоционалните, мисловните и духовните аспекти на личността.” казва Тед Андрюс в “Как да виждаме и разчитаме аурата”.Цветовете, които са разположени близо до физическото тяло, отразяват здравословното му състояние и те са с дълготраен ефект. Колкото по-навън е разположен цветът, толкова с по-краткотрайно преживяване е свързан той.


Ясните, ярки, наситени с лъчиста енергия цветове говорят за добро здраве и хармонично психично и емоционално състояние. Мътните, плътни цветове показват дисбаланс на организма и вероятни здравословни проблеми в областта на тялото, където те са локализирани.

Тъмните, но ярки цветове, показват високоенергийно ниво. Всеки цвят притежава множество нюанси, като наситеността, чистотата, яркостта, а също така и разположението в ауричното поле могат да означават различни неща. Затова разчитането на аурата е сложен процес. В книгата си “Аурата и безсмъртното тяло” Жан Приор казва: “Дори само в материалния свят човешкото око може да различи триста и двадесет нюанса. Освен това тези безбройни нюанси се съчетават помежду си и на фона на един цвят се наслагват други под формата на точици, петънца, ивици, облаци, вълни, ресни, изригвания и разцъфтявания”


Едноцветни аури се срещат много рядко, но при някои хора има един основен цвят. По-често в енергийното поле на човека участват няколко цвята, които влизат в цветови комбинации с общо значение.

Когато сензитив наблюдава аурата на друг човек, той я възприема посредством собствения си цвят или цветова композиция и това влияе на субективната му преценка. Например ако неговата аура блести в синьо, а наблюдаваният човек излъчва в червено, то той може да бъде възприеман във синьо-виолетовата гама.

Всеки цвят в аурата и всеки негов нюанс в зависимост от конкретните условия може да бъде интерпретиран в положителен или отрицателен аспект. Така например яркото прозрачно червено показва великодушие, амбиция, силна воля и предприемчивост. Тъмночервеното обаче говори за егоизъм, жестокост, гневливост. Яркозеленото е знак за здраве, бодрост, грижовност, лоялност. Тъмнозеленото обаче показва подлост, завист, предателство.

Яркото лъчисто небесносиньо говори за честност, искреност и всеотдайност, кадифеносиньото показва силно вътрешно развитие, мъдрост и висока духовност, яркоиндигово синьото е знак за инициативност и религиозност. Бледосиньото обаче показва мекушавост и нерешителност, стоманено сиво-синьото говори за жестокост, а много тъмно индиговосиньо, близо до черното е знак за престъпни наклонности и религиозен фанатизъм.


Цветът на аурата се свързва с дрехите към които имаме предпочитания. Когато носим дрехи, които имат цвят, хармоничен на основния цвят на нашата аура, те усилват и стабилизират нейните вибрации, което от своя страна ни кара да се чувстваме по-добре. И обратно, предпочитанието към дрехи с цветове дисхармонични на собствената аура, показва период на здравословни проблеми.


Физическа и астрална аура

Цветът на аурата,който наблюдаваме във физическото ниво е различен от цвета на аурата излъчван в Духовния свят. Такава разлика установява изследователят на живота между преражданията д-р Майкъл Нютън. В книгата си “Следите на душите” той прави следната констатация: “Когато лечителите наблюдават цветовите аури около човешките същества, тези цветове са излъчвания на физическото тяло. Освен мислите на човешкия мозък, които се влияят от емоционалната ни нагласа, човешките аури отразяват състоянието на централната нервна система, химическия баланс и всички важни органи. Дори мускулите и кожата са от значение за физическата енергия около нас. Естествено има връзка между душевното съзнание и телата ни, но физическото и психическото здраве са главните фактори за човешките аури.”


В Духовния свят всяка Душа има основен цвят на аурата, който отразява степента на напредък. Младите души светят в бяло, светлосиво, розово, бледооранжево. С напредването на духовната опитност цветът на аурата става все по наситен. Жълто, наситено златисто, зелено и кафеникавозелено са белег на средно напреднали души. Високоеволюиралите души имат основни цветове в спектъра на синьо, тъмносиньо, индигово, лилаво. Според д-р Нютън те изобщо не се или много рядко се прераждат на Земята. Освен основният цвят всяка душа има и допълнителен, ореолен цвят, който показва качества и предпочитания.

“Въпреки че има много неща, които не зная за цялата матрица от душевни енергийни нюанси, установих, че промените в централните цветове стават много по-трудно забележими след четвърто ниво. В дългите години на изследвания събирах сведенията, които получавах от клиентите си за вторичните ореолни цветове. Всеки от главните има свой обхват на разпространение. Над деветдесет процента от клиентите ми са на едно мнение за качествата, които тези цветове отразяват у една душа. Систематизирах получената информация и я сведох до три от най-често приписваните значения на всеки ореолен нюанс.


Черното означава увредена или отрицателно повлияна душевна енергия, каквато обикновено може да се види в духовните възстановителни центрове.

Бяло: чистота, яснота, неуморност

Сребристо: ефирност, доверие, отстъпчивост

Червено: страст, енергичност, чувствителност

Оранжево: щедрост, импулсивност, откритост

Жълто: закрила, сила, смелост

Зелено: утеха, насърчение, състрадание

Кафяво: стабилност, толерантност, усърдие

Синьо: знание, снизходителност, откровеност

Лилаво: мъдрост, истина, духовност.”

Откъсът е от книгата на Едгар Кейси "Аурата"

Не дръжте лаптопа на коленете си!

Изобретението на лаптопа е едно от научните чудеса на съвременния свят, безспорно! Преносимостта му е едно от най-големите му предимства. Но за съжаление наред с добрите страни, лаптопа има и лоши и то е свързано със здравето. Английски учени са забелязали изключително негативен ефект - ако ползвате умната машинка сложена върху коленете ви, лекарите предупреждават че ще се "изпече " кожата ви. Топлината, която генерират лаптопите, може да предизвика т.н." синдром на изпечената кожа". Това е огромен и болезнен обрив, който преминава в доживотно обезцветяване на кожата, освен това може да се превърне в рак на кожата.
Учените дават за пример дете на дванадесет години, което прекарвало по няколко часа на ден с лаптоп на колене, кожата на бедрото му се нашарила и дори изгубила естествения си цвят.
За да се избегнат последствията, се препоръчва високотехнологичната машинка да не стои в съприкосновение с тялото, или най-малкото да се поставят специални подложки.

събота, 6 ноември 2010 г.

Знаците на съдбата!

Въпросът е: как да разгадаваме знаците, които съдбата ни праща.
Специалистите, които се занимават с подобни феномени, ни съветват сами да откриваме какво се опитват да ни кажат висшите сили.
Например ако се спъваме няколко пъти - това е знак, че скоро кракът ни може да пострада. А когато се случат няколко повторения на една и съща ситуация, макар и безобидна, това е опит да ни кажат - "престани да го правиш, за да не загазиш!"
Материалистите не забелязват и не отдават значение на подобни събити, за тях това са случайности. Но хората с чувствителна интуиция определят, че това е възможност да предвидим бъдещето.
Екстрасенсите твърдят, че всички хора, които срещаме по пътя си имат някакво послание за нас. Колкото и да е невероятно, те носели със себе си отговорите на въпросите които ни вълнуват и се опитваме да разрешим. Как да се научим да тълкуваме знаците, отговорът може да бъде различеня, но определено можем да се доверим на интуицията си
Дори случайни разговори с непознати, може да ни разкрият невероятни неща, затова трябва да се вслушваме в думите им и да се опитаме да разкодираме посланието им.
Ако се замислим, подобни неща ни се случват постоянно, но не сме им отдали необходимото значение. Всеки познава някой с определени страхове и нагласи, че ако "това се случи", то за него е лош знак и той се отнася с повишено внимание! Например френския астроном Пиер Симон установил, че когато пантофите му не били на мястото си през нощта, някой се опитвал да го обере на другия ден. Съвпадението не можело да се нарече случайност, още повече че Пиер бил по точните науки.

петък, 5 ноември 2010 г.

Домашното лекарство-ябълков оцет!

Народната медицина прилага домашния ябълков оцет при много заболявания.
Прилага се при инфекции на синусите и гърлото, висок холестерол, грип, хронична умора, артрит, подагра, облекчава алергии и дерматити. Известно е използването му при отслабване, защото разтваря мазнините и е особено добре действащ за тена на лицето-придава здрав и блестящ вид.
Всекидневното приемане на ябълков оцет, смесен с вода, нормализира кръвното налягане за две седмици.
Препоръката е две чаени лъжички оцет в една чаша вода три пъти на ден, при по-тежки случаи като киселинен рефлукс, бронхит или гнойно гърло, може да се взема и до две супени лъжици.
Дозата за поддържане на добро здраве, тегло и рН баланс е две чаени лъжички в 400 милилитра вода. От течността трябва да се отпива през целия ден, а не да се изгълта наведнъж.

четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Арабка е най-добрата в развалянето на магии!

Арабката се казва Латифа и нейните кръстчета носят късмет и благополучие!
Името на пророчицата е много популярно в арабския свят, едва ли има човек който да не е чувал за нея, а хората възползвали се от услугите й са хиляди. Хората от Изтока са пословични със своята недоверчивост, но в лицето на Латифа виждат идол-пророк, на когото вярват, защото тя се е доказала със своите точни предсказания за много важни събития на планетата.
Тя не крие истината, че силата й е в развалянето на тежки магии и отстраняването на зли енергии от дома и тялото на човека. Не е случайно, че арабските магии са едни от най-прочутите зли енергии на света. Малко са тези, които могат да се справят с неутрализирането на подобни тежки негативи, а арабката се е доказала много пъти.
Латифа се е посветила в помощ на хората и три пъти в годината прекарва по няколко дни в Йерусалим, Израел. Там тя зарежда, чрез тайнствени ритуали амулети и талисмани против негативна енергия, които прави лично.
Всеки който желае да се сдобие с кръсче и амулет зареден лично от Латифа, който ще прогони депресията ви, магиите в дома, стреса и насъбралата се негативна енергия, може да си поръча на телефон: 0884 488 898
Цената на един комплект е 35 лв, на два-45, на три-55, на четири 65.
доставката е безплатна за цялата страна.
Отървете се веднъж завинаги от нещастния живот и заживейте в един по-мирен и добър свят с чудодейната сила на Божи гроб и безценната сила на Латифа!

сряда, 3 ноември 2010 г.

Истината за курбана!

Бог няма нужда от никакви курбани, нито пък въпросните езически остатъци под наименованието "курбан" биха могли да помагнат на някого в делото на душеспасението. Вярата в Триединния Бог изисква от нас, осъзнатите християни, не да жертваме животни, а да сверим живота си с евангелските предписания и принесем нужните плодове на покаянието. Казано е недвусмислено ясно в Евангелието, че само чистите по сърце ще видят Бога, а тази чистота е преди всичко и най-вече ежедневно опознаване на Свещеното Писание и непрекъснато преуспяване или усъвършенстване в добродетелен живот. Докато не опознаем Евангелието и не заживеем според Божиите разпоредби, курбаните ще са свидетелство само за едно, че този, който ги прави, не е никакъв християнин, а е все още по православному кръстен езичник.
Споменатата история с т.н. "Василиеви молитви" + курбан си е явна налудничавост.
Голготската Жертва на Спасителя ни освобождава от безсмисленото проливане на животинската кръв по християнските празници. Осъзнатият и благочестив християнин би трябвало на всеки църковен празник да се причасти на светата Литургия, а не да се самозалъгва с някакви си езически остатъци, какъвто е случаят с курбаните! Горко ни, ако свещенството и иерархията не благовестят покаяние и причастие, а очитат някакви си езически курбани, тласкащи неграмотния духовно народ към невежество и недушеспасителни заблуждения.

Самолечение чрез меридианите!


МАСАЖ НА МЕРИДИАНИТЕ

“Пътят, по който човек е създаден; пътят, по който идват болестите;
пътят, по който човек оздравява; пътят, по който болестите се развиват;
теоретичната и лечебната основа на
всичко е в Дванадесетте меридиана.
От меридианитезависят животът и смъртта.
Чрез меридианите може да се лекува болестта.”

Ней-Дзин

Как сами да повлияем на здравето си чрез масаж на определени места, може да видите тук:

http://zashto-kak.hit.bg/meridiani.htm