понеделник, 28 февруари 2011 г.

При болки в кръста! Народен лечебник!

- Смесват се една чаша мед, по една супена лъжица сяра и тютюн. Сместа се намазва върху памучна кърпа и се налага като компрес върху болното място. Престоява 2 дена и се сменя. Лечението продължав 14 дни.
- Смесват се шепа глина, 1 чаша счукана морска сол и 120 мл. силна домашна ракия. Разстила се върху памучен плат и се налага на болното място.
- Всеки ден се изяжда по една глава настъргана целина, смесена с кисело мляко.
- По четири супери лъжици оцет, силна ракия и два счукани аспирина се разбиват добре. С течността се намокря памук, изстисква се и се слага на болното място. Отгоре се слага найлон, вълнен плат и се превързва. Така се преспива. Прави се седем поредни вечери. През деня мястото се маже с масло или несолена свинска мас. Прави се лека превръзка.
- Изпича се шепа морска сол и се смесва с едно яйце. Разстила се върху амбалажна хартия или памучен плат и се слага на болното място. Покрива се с друго парче плат и леко се превързва. Прави се седем поредни вечери. През деня мястото се маже с масло или несолена свинска мас. Прави се лека превръзка.
- Три листа репей се измиват, нарязват се и се счукват в дърен хаван. Получената каша се разстила върху найлон и се налага на кръста. Превързва се с памучна кърпа или вълнен шал. Прави се 5 вечери поред.
- Десет грама камфорово масло и 80 мл чист зехтин се смесват. Със сместа се прави масаж на кръста. След това се слага хартия, напоена с гас за горене и се превързва с вълнен шал за през нощта. На сутринта се измива. Прави се до подобрение.
- В купа счукайте с дървено чукче ситно нарязани листа от алое. Поръсете със сол, добавете олио и оставете сместа да пестои два дена. След това прецедете и намажете болните места.
- В половин литър вода сварете 12 люти чушки. Прецежда се и течността се смесва с хума до получаване на тесто. Разстила се върху марля и се слага на кръста, като мястото е намазано предварително с по-мазен крем или мас, за да не изгори кожата. Престоява два часа.