петък, 11 февруари 2011 г.

Яжте сурови ядки срещу болестите!

Макар за някои ядките да са калорична храна, те са много здравословни. Богати са на витамини, минерали и антиоксиданти, а мазнините в тях предпазват от рак и намаляват лошия холестерол.
Фъстъците балансират нивото на захарта в организма.
Индийският орех, с богатото си съдържание на цинк повишава имунитета и е много полезен за лимфната система. Особено полезен за бременните и хората, които не употребявта месо с мощното присъствие на желязо. А магнезият в него отпуска нервната система и мускулите.
Орехите са богати на Омега 3 мазнини, особено благоприятни за нервната система. Помагат за зарастване на счупени кости. Намаляват лошия и подобряват добрия холестерол.
Бадемите са особено подходящи за предпазване от болестта на Алцхаймер с богатото си съдържание на витамин Е. Въпреки, че са калорични, съдържат вещество, което пречи на организма да усвоява мазнините. Каквото и количество да консумираме, няма да напълнеем.
Лешниците са особено полезни за мозъка със съдържанието на вит В, липиди и мазни киселини, благоприятно въздействат и върху нервната система. Успокоява хроничните болежки.