вторник, 15 февруари 2011 г.

Народна рецепти против цироза!

Цироза:
- По една лъж. босилек, маточина и чубрица се варят 10 мин. в 600 мл. вода. Прецежда се и се пие вместо вода.
- 2 ябълки, 10 счукани с черупките ореха, 1 ч.лъж. счукан сакъз и щипка лайка се варят в 2 л. вода, докато течността остане 1,5 литра. Прецежда се и се пие вместо вода.
- Две лъжички ситно настъргани корени хрян се слагат в 500 мл. топло мляко. Кисне 90 мин., разбърква се добре и се изпива на глътки на гладно..
- шест-седем свежи стръка глухарче се слагат в 1,5 литра вода. Щом заври, се маха от огъня и кисне 10 минути. Прецежда се и се пие по 4 водни чаши на ден.
- 4 шепи плод шипки /пресни или сушени/ се измиват и се заливат с 2 литра вряща вода. Съдът се захлупва и престоява цяла нощ. На сутринта се прецежда и се пие вместо вода. Едни и същи шипки могат да се залеят няколко пъти, докато водата избледнее. Друга вода не се пие. Лечението продължава до пълно оздравяване. В никакъв случай не трябва да употребявате алкохол, да ядете пържено, тлъсто и кисело.
- Смесват се по 200 мл. зехтин, прясно изцеден лимоново сок и 400 г. мед се смесват много добре. Приема се по 1 суп. лъж. 3 пъти на ден 90 мин. преди ядене. Сместа се разбърква преди всеки прием.
Людмила Тодорова Враца









е