понеделник, 21 февруари 2011 г.

Изпитана хомеотерапия: ЦИНАБСИН ПОМАГА ПРИ СИНУЗИТ И РИНИТ

Синузитът (синуит, риносинуит) представлява възпаление на околоносните кухини (синусите). Виновници за заболяването са най-вече вируси и бактерии, но то може да бъде предизвикано и от алергии, травми и др. Синузитът често се появява като резултат от хрема (остър ринит), тъй като горните дихателни пътища са свързани с няколко костни кухини, изпълняващи резонаторна функция. Тези кухини се намират около носа и имат отвори към носната кухина, където се отделят секретите от синусите.
При хрема започва да се произвежда секрет, който понякога може да запуши тези отворчета. Тогава налягането в синусите са повишава, което предизвиква неприятна болка. Така невъзможността на секретите да се оттичат и да се прочистват, води до задържане на вируси или бактерии и до появата на самото възпаление.
Лечението на синузит с антибиотици е неефикасно. Първо, защото не всички синузити са с бактериален произход, и второ, защото лекарството трудно достига до мястото на възпалението. Традиционните капки за нос пък действат съдосвиващо – те помагат за отпушването на носа, но изсушават лигавицата. Това пречи на производството на секрети, които от своя страна прочистват от вируси и бактерии. Също така, имунната система изпраща антитела към възпалението именно чрез кръвта, а капките за нос намаляват притока на кръв. Така дишането ни временно се облекчава, но инфекцията остава.
За лечението на синузити обаче има алтернативи. Една от успешните алтернативи е хомеопатията. Цинабсин е комплексен хомеопатичен продукт на DHU (Немски хомеопатичен съюз), чиято ефективност при ринити и синузити е доказана с клинични изследвания. Продуктът подпомага изчистването на секретите, не изсушава лигавицата, премахва главоболието и укрепва имунната система.
Цинабсин е подходящ както при остри ринити и синузити, така и при хроничен синузит. За профилактика при тези случаи трябва да се правят няколко едномесечни курса в рамките на годината. Цинабсин е хомеопатичен продукт и е напълно подходящ за дълготрайна употреба. Може да се ползва при възрастни, както и при деца над 1 година.
Повече за Цинабсин ще научите от страницата на Немския хомеопатичен съюз:
http://www.lekar.bg