вторник, 7 септември 2010 г.

Баяне лекува над 100 болести

Али Шуган - баяне

Баяне

Статия на в-к. „Врачка“, брой 11, 19 март 2010 г. Интервю на Стефка Димитрова.

Г-н. Шуган, станахте много известен със способностите си да лекувате всякакви заболявания на психическа и нервна основа, лекарите не го ли постигат и защо?

Искам да отбележа, че 80% от болестите са психологични. Много от физиологичните болести днес са от психологичен произход, а това затруднява лекарите, защото химическите медикаменти, които те препоръчват не могат да изчистят подсъзнанието на пациентите от натрапчивото притеснение, тревога, паника, стрес. Имунната система е пряко подчинена на подсъзнанието, а именно стресът в него е най-големият му враг. Стресът, който причинява толкова много вреда, е състояние на душевна тревога породена от чувства като страх, несигурност, превъзбуда, тревога и други напрежения, които нарушават телесното равновесие. Когато някои стане жертва на стреса, тялото му реагира и подава сигнал за тревога и така в тялото започват разнообразни биохимични реакции, които са опасни за организма.
Чумата в Англия отнела живота над 100 хиляди души, днес отново се възражда. Тогавашната Треска днес под формата на Грип, Хепатит, СПИН, Рак, Инсулт, Диабет, Инфаркт и Психози набира все повече сили и се разраства. В основата на тази чума в миналото и днес е стресът.
През онова време един от лекарите се обръща към краля на Англия:
„От опит знаем, Ваше величество, че в много случаи след появата на същинските симптоми болните преживяват стадий на странна психическа дезориентация, остро чувство на страх и безпокойство, предчувствие за страдание и смърт. Всеки слух ги хвърля в тревога. Всъщност само един слух може да предизвика хиляди случаи на Треска. Така хиляди заболяват от страх, без да са предразположени. Особено ако не се хранят пълноценно.“
Кралят: „Пълноценна храна? Това ли е най-добрият лек? Без отвари?“
Докторът: „Повярвайте, Ваше величество, има безброй лекове за Треската, но по мое мнение почти всички са безполезни.“
(Филма „Династията на тюдорите“,7/10)

Днес наркозата в стандартната медицина се ползва за всякакви болежки и неразположения, които са провокирани от психологичен източник, а тя е подходяща само за операции и други временни мероприятия. Тъпчем се с антидепресанти, замърсяваме организма си, ставаме зависими от опиата, докато чакаме някой ден депресията сама да ни напусне. Да лекуваме проблеми от психо-неврологичен характер с химически медикаменти е равносилно на това да лекуваме зъбобол с аулин. Наш дълг е да отстраним първопричината загнездила се в подсъзнанието ни и провокирала физическите ни проблеми, а не само да отстраняваме по оперативен път нейните симптоми и поражения. Това означава, да захранваме подсъзнанието си с натрапчива позитивна информация, нещо много сложно за мнозина. Прекомерния страх от болестта и смъртта има стресиращ ефект, поради което се използва за извършване на манипулации и финансово забогатяване. Онова, от което най-много се страхуваме сами си го предизвикваме. Ние не винаги знаем страничните ефекти на химията, а в повечето случай тя бавно ни убива. Ако преди хората живееха по 100 г., сега ние кретаме едва до 60. Опиянени от постиженията на науката и технологията, ние не обръщаме внимание на духовните ценности и така се самоунищожаваме. Пословицата „здрав дух – здраво тяло!“ ни напомня да изградим в себе си силен дух и така да преодолеем негативните коварни психологични влияния.

- Какво представлява методът ви на въздействие?

Многократният ми опит доказва, че най-ефикасното средство като психологично въздействие е използването на натрапчиви словесни шаблони (молитви и мантри) под формата на баене. Силата на амбицията и волята играят изключително важна роля. Аз използвам силата на словото, мисълта, въображението и силата на внушението. Така всичко в комбинация закодирам в подсъзнанието на човека. Оттук по етапен ред отстранявам техните симптоми и поражения в организма и биополето. Психологическото ни здраве изцяло зависи от материала съхранен в подсъзнанието ни. Баенето е психологичен метод на въздействие, който за разлика от хипнозата запазва разсъдъка и будността на пациента, има изключителна сила на натрапчивост и внушение, по-ефикасна от нея. Процесът е насочен към подсъзнанието, което контролира всички жизненоважни функции на човешкия организъм, от кръвообращението до дишането и храносмилането. Там се запечатва всичко, което ни се случва. Една процедура може да продължи един час, а ако не е достатъчна се повтаря, потретва и така, докато човек не се възстанови. От състоянието му, т.е. от степента и давността на проблема, зависи и бързината на неговото отстраняване. Въздейства се едновременно на всички болести от психологичен произход. При физическите неразположения, за да се стигне до тоталното изцеление се наблюдава превъзбуда на вече съществуващите болежки. За съжаление много лечители и врачки баламосват хората си с това, че мистериозната първопричина е отстранена, а в действителност последиците от нея си остават. Не може все още да има следствия – симптоми, а първопричината да я няма! Методът е абсолютно успешен при психо-неврологични проблеми и физическите им поражения, защото отговаря на друг медицински метод и това е хомеопатията т.е. да се лекува подобното с подобно.
Всички знаем, че повечето болести са на нервна основа, но не всички знаем, че нервната ни система не е самостоятелна и независима, тя е изцяло подвластна на подсъзнанието, а до голяма степен физическото ни здраве зависи именно от него. Така нареченото „биополе“, с неговото излъчване предопределящо отношенията ни с околните, е пряко подчинено на подсъзнанието. Ето защо баянето играе важна спасителна роля не само при здравословни проблеми нерешени от стандартната медицина, но и при аномалии в човешките взаимоотношения, системни неудачи и злополуки.

- Методът ви е универсален, на подсъзнателно ниво постигате грандиозни резултати и това се потвърждава от хората, които ви посещават. Вярно ли е, че с тази дейност си навличате гнева на религията?

Не всеки може да проумее дейността ми, особено тези, които не са се възползвали от сеансите ми. Мога съвсем основателно да твърдя, че не си навличам Божия гняв, а на против, аз спомагам да се доразвие науката в полза на човечеството и да се утвърди психологията и психиатрията в подкрепа на духовното. Никога не съм казвал, че вярата в Бога е безполезна. Баянето не ни лишава от вярата във Всевишния. Няма религия, която официално да ни лишава от благополучието, изцелението и от плодовете на нашия труд. Всичко, което имаме ние даром с Висше. От този факт не следва да омаловажим, подценим и пренебрегнем труда си, за да чакаме с магическа пръчка всичко да се промени без наша намеса.

Ако някога пророците са постигали грандиозни успехи в изцелението само с едно докосване или само с еднократно рецитиране на молитва, то това е непосилно като резултати за мен или други като мен. Ако един религиозен човек цял живот се лишава от лекар и хирург с довода, че те не лекуват, защото това е специфично само за Господ, това ще го отдалечи не само от религията, но и от действителността. Тази дейност ме изтощава много за това се ограничавам с нея. Усмихнатите лица на доволните хора, които оцениха щедро трудът ми и преживяха чудото на народната медицина са моята гордост. Повечето хора днес боледуват по-скоро емоционално, отколкото физически, и повече от отрицателни негативни влияния, отколкото от естествени недоразумения и непорядки. За това ги призовавам преди ножа да е стигнал до кокала да си обърнат сериозно внимание.
Статията е от сайта: http://www.magiite.com/