понеделник, 2 август 2010 г.

ЧИСТЕНЕТО НА МАГИИ ЧЕСТО Е СТРЕЛБА ПО НЕВИННИ ЖЕРТВИ !

Написано от Маг Живин

- Маг Живин, всички предлагат изчистване на магии по различни начини и методики. Има ли начин, който да е най-добър?

МАГ ЖИВИН: Да – най-подходящият начин е най-добър. Изчистването не е толкова просто, нито лесно, стига разбира се да има магия. Всички предлагат да изчистят магията ви, без да уточняват дали има такава или няма. Когато попаднете във „вещите ръце“, на поредния „специалист по всичко“ вие винаги ще имате магия, защото той или тя се храни именно от вашите магии– в повечето случаи изключително добре, независимо дали при вас изобщо става въпрос за магия или за нещо друго. „О каква страшна магия имаш, че дори не е една , а са цели четири. Сега ще трябва да ги разваляме и то бързо, защото направо ще те унищожат, и освен това...“

Предполагам, че повечето от читателите вече са чували тези думи. След това са плащали за чист въздух. Дали дори са го разбрали? Обикновено в магията ви заплашват с бъдещи нещастия, след което плащате и нещастията не се случват. А въпросът дали са щели да се случат без изчистването обикновено не възниква. Мисленето на хората е устроено по този начин – те гледат на мошеника като на бог, който е спасил живота и имането им.



- Искате да кажете, че магиите са рядкост?



МАГ ЖИВИН: Магиите не са рядкост, рядкост са магьосниците. По нашите земи магическата традиция е силна и жива. Ако се зачетете по етнографски проучвания, описващи обреди, надумвания и прочие, ще видите, че допреди само 50-60 години бихме могли да опишем българското домакинство, като изцяло магическо. Всяко ежедневно действие е било съпроводено с ритуално действие или заклинателна фраза. Подобна традиция не се заличава за ден или два, за десетилетие или две. В този смисъл, българинът лесно се скланя да потърси магическа помощ или намеса в труден момент. А магически помощници наспорил Бог. Всеки е чувал нещо, поназнайва нещо, чел е книжка или е ровил в интернет.

И започва едно правене, ум да ти зайде – аз на теб, ти на мен, после оня на нас, ние на него и така нататък - край няма! Но не всички тези направии са достатъчно силни и вирилни, за да изкарат дори и няколко часа живот, да не говорим, че рядко постигат целта си. Едно е да направиш магия, друго е тя да хване друг освен теб, трето и четвърто е да оцелее достатъчно дълго, за да постигне целта си. За да успееш да покриеш горните критерии просто трябва да си магьосник, а това е рядкост. Голяма рядкост е да си магьосник, не да се изживяваш като такъв, не да се пишеш рекламираш или да участваш в тази или онази класация или сайт срещу съответното заплащане, това го може всеки с някой лев в джоба, а да си наистина такъв.

Ако си, можеш и да правиш и да разваляш, ако не си, можеш само да тъпчеш джобовете си, докато разправяш на хората небивалици и се правиш, че унищожаваш и чистиш нещо, което изобщо никога не е съществувало. Има и още един вариант, когато „магьосникът“ е тежко и нелечимо луд – тогава се изживява като какво ли не и опитва какво ли не, за да ви навреди.

Тъжното е че го разбирате в последствие, когато животът ви е невъзвратимо увреден. Имах подобен случай наскоро. Млада жена, ще я нарека г-жа В., била сигурна, че има магия, защото съпругът й започнал да се държи грубо с нея и да не обръща внимание на детето. Влязла в интернет и попаднала на някакъв млад маг, потърсила го за помощ, а той започнал да и говори за извънземни в дома им, после как щял да ги срази, после за някакви трупове в мазето и прочие. Жената много не му разбрала от приказките, защото говорел доста несвързано, но й обещал всичко да е наред. Платила и той започнал неговите си „ритуали“ за изчистване на магиите на мъртвите и за отпъждането на извънземните. Явно и съпругът на госпожа В. е бил довереник я на мъртвите, я на извънземните, защото след ритуалите изчезнал с такава сила, че го търсили с полиция. Полицията го намерила, но мъжът така и не се прибрал у дома.

Покрай стресовете госпожа В. се сринала психически и отключила диабет. Възвърнах съпруга и хармонията в дома с мощен пречистващ ритуал, но болестите изискват дълго и тягостно лечение. А простата истина беше, че съпругът се преместил на доста по-тежка работа, за по-голяма заплата и трудно издържал на напрежението – оттам и прекалената му грубост и отчужденост. Всичко можеше да мине с една козметична магическа помощ. С намесата си във фините енергийни равнища с грубата си и безконтролна енергия, младият, напорист и изключително луд „маг“ просто беше сринал една относително синхронна и деликатна система.



- И все пак, как да постъпи човек, когато има съмнения за направена магия?



МАГ ЖИВИН: Както и постъпва в повечето случаи – търси магьосник. Повечето българи постъпват именно така, но има една друга прослойка от хора, които не вярват в съществуването на нематериалните неща. Те си мислят, че невярата им в магии, богове, демони и т.н. ще ги запази от подобни въздействия, но доста често остават силно изненадани, когато магията ги свари неподготвени.



- Значи можете да помогнете на подобни хора?



МАГ ЖИВИН: Разбира се, когато сте се окаляли до уши, може и да не вярвате в реката, но винаги можете да се измиете в нея. Има много хора с научна или религиозна нагласа, които не вярват в магията и се чувстват неуязвими. Добре направена магия не се вижда, не се чува, не можеш да я пипнеш, как човек да вярва в подобни неща? От друга страна и времето не се вижда, не се чува, не можеш да го пипнеш, но независимо дали вярваш в него или не, то е напълно оперативно в нашия план на съществуване – вярваш или не, остаряваш и т.н.

Имах наскоро случай, в който ме потърси много начетена, научно извисена и изключително невярваща жена, ще я нарека г-жа Г. По време на магическия анализ имах чувството, че се мрази и презира, защото е паднала „толкова ниско“, че да се занимава с подобни глупости. Проблемът беше напълно делничен. Нейна колежка без особени предразсъдъци по отношение на магията беше решила да заеме мястото й в службата. Отишла и врътнала на г-жа Г. една зла малка магия при ходжа и нещата се задействали. Започнали неоснователни и напълно безпричинни обвинения, укори, забележки от страна на шефа, като напоследък той не забравял да намекне за отстраняване от длъжност. Направих няколко мощни ритуала и след около седмица нещата около г-жа Г. се оправиха, а „пробивната“ колежка беше уволнена заради несправяне със задълженията.



- И все пак има ли някакви най-сигурни похвати. Едни твърдят, че магия се разваляла само с восък, други с яйце и т.н.



МАГ ЖИВИН: Магия се разваля с магическо можене и сила. Това с яйцата и восъка е било върхът на постиженията, когато са го правели както трябва и най-вече когато се правели селски магии между комшии. Но сега нещата са по-различни. Все по-често става въпрос за професионално направена магия. Все по-често става въпрос за доста силни магии от чужди на нашите земи магически традиции – нахлуха чужденци отвсякъде, българите полазиха навсякъде и се връщат с какво ли не - кой с богатство, кой с венерическа болест, кой с люта и здрава магия.

Топенето на восък, докато ви четат „Отче наш“, леенето на куршуми и прочие отживелици, макар и от известна полза при уплах и „лоши очи“, рядко помагат при реална и здрава магия. Яйцата вече не са дори онази индикация и чистило, което са били – вече нищо не е същото – нито яйцата са яйца, нито водата – вода. Има един клас магьосници, които смятат, че магията се унищожава с друга магия, защото просто друго не могат, но това тяхното не е чистене, а правене. Втората магия, дори да унищожи първата, трябва на свой ред да бъде унищожена, а за това трябва трета, която пък ще се унищожи от четвърта и т.н., докато не отръскате и последната стотинка от портмонето си.



- Доста сложно стана.



МАГ ЖИВИН: И доста дълго. Като че ли е по-добре да продължим с разясненията и тайните похвати на „маговете“ следващия път. Вече споменах, че нещата не са толкова прости, колкото в рекламните карета, където всички пишат, че правят всичко и го владеят до съвършенство. Рекламата е едно, а суровата реалност на действителните магически постижения – съвсем друго. Там, всемогъщите рекламните лъвове в повечето случаи изглеждат доста охлузени и жалки. Лудостта, хвалбата и лъскавите суперлативи не са точно като моженето – различни неща са.

Статията е от сайта: http://www.selenabg.com/index.php/2008-08-12-22-05-32/39-2008-07-27-20-27-00/1468-2008-08-24-17-06-35.html