неделя, 27 март 2011 г.

Пролетно прочистване на организма.

Постите преди Великден не са случайни. Неможе да има духовно просветление и здрав дух без да е здраво тялото ни. Народните обичаи са въвели постенето, което всъщност си е един вид детоксикация на организма. Препоръчително е то да се прави всека пролет най-малко по 14 дни. Да не се употребява месо, яйца, млечни продукти, захар, алкохол, цигари и всякакъв вид ферментирали храни. Ако се посещава сауна, това ще спомогне за още по-добро изхвърляне на отровите от организма. Гимнастика, фитнес, масаж също са препоръчителни.
Яжте в изобилие плодове и зеленчуци. Пийте повече течности-вода или прясно изцедени сокове. Всички видове лук, чесън, праз са особено полезни. Постни ястия с коприва, лапад, салати, варива-фасул, леща, ориз, гъби, маслини. Пийте билкови чайове с мед, не само ще ви заредят с енергия, но и с много полезни билкови съставки.
Не на последно място правете медитация, проучете някои упражнения от йога техника и поне по 10-15 минути отделяйте на ден за релаксация. Ако това ви е трудно, усамотете се за десетина минути и си кайзвайте "Отче наш"-молитвичката, всеки ден. Пробвайте и ще усетите осезаема промяна.
Ако имате воля да спазите целите Великденски пости, ще се почувствате преродени. При повече от един месец постно ядене, норамалната работа на всички органи започва да се стабилизира. Ще забравите за лошия холестерол и триглицеридите.