петък, 15 ноември 2013 г.

Изпитани народни рецепти при упорита кашлица!

*Една от най-бързо действащите народни рецепти против упорита кашлица е сокът от черна ряпа. Измиваме добре черна ряпа, издълбаваме дупка в която слагаме малко мед. След четири часа дупката се запълва със сок, който се пие по една супена лъжица три пъти дневно. Но ако не ви се чака, ряпата може да се настърже на ренде и да се прецеди с марля.
Черна ряпа може да се поръси със захар и да се опече за 2 часа на слаба фурна. Полученият при печенето сок се излива и се пие по 2 ч.л. преди хранене и преди лягане.
*Лукът е прекрасно средство при упорита кашлица. Запържете нарязан на колелца лук и го полейте с мед. Яжте като гарнитура към основно ядене.
Със сок от суров лук се прави гаргара на гърлото.
Настържете на много ситно лук и сварете в прясно мляко. Оставете за 4 часа. На всеки три часа се пие по една супена лъжица. Полезен е и лукът сварен в млякото.
* Сухата кашлица отшумява бързо с помощта на прясно мляко, 10 малки глави лук и 1 глава чесън. Добавете мед и пийте на всеки час по 1 с.л.
*Помагат и сварени в прясно мляко смокини.
*Бананите също помагат при упорита кашлица. Смачкайте два банана, добавете чаша вода и малко захар. Сместа загрейте и изпийте.
* Ефикасно средство срещу кашлица е виното с черен пипер. Кипват се четвърт вино и 5-6 зрънца черен пипер. Пие се топло на три пъти през деня.