Народни рецепти прилагани след прекаран инсулт:
- По една супена лъжичка маточина и мента се слагат в 400 милилитра вряща вода. Киснат 35 минути, прецежда се и се пие по 75мл три пъти на ден преди ядене.
-Смесват се по 50 г листа мента и стръкове бял пелин. Три чаени лъжици се запарват за пет минути в половин литър вряща вода. Прецежда се и се пие по 200 мл два пъти на ден на глътки.
- На ръката се прави компрес от четири парчета старо хасе, натопени в слабо затоплен спирт за горене. Отгоре се завива с вестник и ръкав от стара фланела.
-В 400 милилитра вода се разтварят по две супени лъжици сол, йод, оцет и 4 счукани аспирина. Сместа се затопля до поносимост и в нея се държи ръката до изстиване. Прави се 10 поредни вечери.
-На крака се правят бани в отвара от корени на шипка и коприва, докато водата изстине.
- Смесват се 100 грама копривено брашно и един килограм пчелен мед. Приема се по една супена лъжица три пъти дневно след ядене. Гръбнакът се разтрива с камфоров спирт.
- Сокът на 12 лимона се смесва с един литър зехтин. Всяка вечер се прави масаж на крака, а след това и на цялото тяло.
- Смесва се много добре 100 г свинска мас с една суп. лъжица добре счукана морска сол. Маже се целия крак и ръката.