петък, 29 юли 2011 г.

Как да разгадаваме съня си!

Всички сънуваме, но как да тълкуваме и се възползваме от преживяното насън? При съня човек се разтоварва от негативните емоции, които не е успял да разтовари през деня. Но има и сънища, които не зависят от физиологичното и психично състояние, тогава духът е в пряка връзка със съновидението и се опитва да ни подскаже изход от проблемите в които сме затънали, именно това са нашите пророчески сънища....Според някои окултни специалисти, по време насън дори можем да осъществим контакт с наши починали близки.
Всички сънуват, някои по-често, други по-рядко, но колко от нас могат да кажат, че получената насън информация се е сбъднала в живота с абсолютна точност? Как да различим пророческия сън от обикновения? И непременно ли за това са нужни специални дарби? Именно нощната стопанка на небето - Луната отговаря за нашите сънища. Тя пази и ключа към нашите съновидения, отговаря за продължителността, цветността и най-важното - за 'достоверността', т.е. за прогностическата ценност на нашите сънища.
Както е известно, съществуват четири фази на Луната - Новолуние, растяща Луна, Пълнолуния и намаляваща Луна. Така че когато се събудите, се обръщайте към Лунния календар, за да установите в коя фаза се намира Луната. Ако нямате подръка календар, просто погледнете към небето и то ще ви разкаже всичко:
  • Ако рогата на лунния сърп сочат наляво - значи Луната е растяща.
  • Ако рогата сочат надясно - Луната е намаляваща.
  • Луната не се вижда през цялата нощ - Новолуние е.
  • Луната е съвсем кръгла при Пълнолуние.

И така, ако сънят ви се е присънил на

  • Растяща Луна
той разказва за нещо ново, което вече стои на прага ви и всеки момент ще се случи. Такива сънища често се наричат вдъхновяващи и изпълващи. Когато расте Луната, расте и нашата интуиция. Сънищата могат да имат най-различно съдържание - битови, не много понятни, фантастични, невероятно ярки, с интригуващ сюжет. Когато сънувате на растяща Луна, задайте си въпроса: какво точно очаквам? Запознанство? Покупка? Събитие? Старо приятелство? Ако във вашия сън присъстват тези елементи, трябва да знаете, че събитието е вече на прага и скоро ще се случи. При растяща Луна е прието да се започват всякакви нови дела, да се внасят в живота желаните промени, така че сънищата през този период веднага могат да ви подскажат как точно трябва да действате в избраната от вас посока. Веднага щом се събудите, запишете си съня, защото той лесно се забравя, а съдържащата се в него информация е безценна.

  • Намаляваща Луна
В този период сънят показва събития от далечното или не толкова далечно минало, сякаш прави равносметка на тези проблеми,които ви занимават в живота от доста време. Ако, например, е дошло време да приключите отношенията си с някакъв човек, сънят ще ви покаже именно този човек. Ако сънят ви показва проблеми в работата, значи нещо в тази област ще се промени - или ще се появи ново работно място или ситуацията по някакъв начин ще се разреши във ваша полза. Приятните сънища при намаляваща Луна като правило се сбъдват. Тревожните и страшни - напротив показват, че неприятностите ще си отидат от вашия живот още в близкото бъдеще.

  • Новолуние
Когато на небосклона не се вижда Луната, се явяват така наречените сънища на ума. Ние виждаме това, за което твърде много и напрегнато мислим, вземаме взаимно изключващи се решения. Присънило ви се е нещо на Новолуние? Значи именно за него не трябва много да размишлявате. Дайте почивка на мозъка си, забравете натрапчивите мисли. Оставете ги на самотек - и всичко ще се нагласи по най-добрия начин.

  • Пълнолуние
Именно сега се сънуват най-странните сънища. Те се отнасят до нашия емоционален живот. Тези сънища показват ситуациите и хората, за които ние изразходваме твърде много емоции, т.е. енергия на сърцето. Като правило ние с нетърпение чакаме това, което ще ни донесе този сън наяве, но... Това не е нищо повече от интересен 'филм' и наяве той едва ли ще се сбъдне.

 Астрограция Хороскоп