вторник, 5 юли 2011 г.

Специалното значение на билките в дома!

В миналото много от нашите баби са знаели значението и силата на различните билки и са ги прилагали успешно. Според някои древни източници билките и подправките имат своето място и значение в нашия дом.
Лайка - за да се радва семейството на добри взаимоотношения е добре да се засади в западната или югозападната страна на градината.
Мента - тя работи за духовното просветление и подпомага в търсенето на знания, ако расте в североизточната част на градината. Укрепва паметта и оказва освежаващо въздействие върху организма.
Мащерка - расте добре в югоизточната част на градината и носи богатство и разцвет на семейството.
Розмаринът подобрява паметта и обостря умствените способности. Хубаво е да се засади в северозападната част на двора, особено ако стопаните искат да забравят старите си приятели и сътрудници.
Босилекът трябва да се сади отделно от другите растения. Укрепва характера на стопанина си и му носи успехи в работата . Северозападната част на градината е подходяща за него. Не се употребява по време на бременност.
Копърът укрепва съня, особено ако е расъл в северната част на градината ви.
Хвойна - расте ли под прозорците на съпружеската спалня, допринася за щастието на семейния живот. Плодчетата му не се използват по време на бременност.
Жасминът се използва при депресии, повдига настроението и подобрява отношенията между съпрузите.