понеделник, 16 декември 2013 г.

Котката и езотериката!

Котката е невероятно животно, което в продължение на векове живее в непосредствена близост до човека. Малко хора са се замисляли, че това пухкаво същество, което спи  в краката ни е необикновен домашен любимец. Всеки от нас е изпитвал помощта на това добро животинче, което е  в състояние да ни направи щастливи и да ни подобри настроението, когато нервите ни са на ръба.

Котките са надарени с много мощна енергия. Вероятно сте забелязали, че ако имате болка, котката идва и се опитва да легне върху или до огнището на болката и след известно време тази болка си отива....
Когато имате лошо настроение, нервен сте, котката започва да мърка, вие я галите с ръка, отпускате се и се успокоявате. Някои прагматици се опитват да ни внушат, че това е просто внушение, но дали е така? Прекалено много случаи има на излекуване, за да е вярно това. Истината е че, малката котка е лекар, който помага на човека. Много учени са съгласни, че котките имат способността да лекуват.
Установено е, че котките излъчват нискочестотни токове, които имат ефект върху човешкото оздравяване. Около котката се формира мощно поле на био-енергия. Доказано е, че ниско-честотни токове в тъканите убиват микробите и подобряват кръвообращението.
При наблюдения се оказва, че котките са в състояние да лекуват гинекологични заболявания и заболявания на ставите.

Чували сме за седемте живота на котките и това не е случайно. Способността на котките да се приспособяват към най-строги условия и да оцеляват в екстремни ситуации, изглежда невероятно. Група американски учени от Института за общуване  с животните дълго време са изучавали този феномен. Оказва се, че котките са в състояние да лекуват не само хората,  но и себе си. Едно от средствата за самолечение е мъркането, то има положителен ефект, както върху котката, така и за човека.
Учените сравняват действието на мъркането с ултразвуково лечение. Обхват на звука 30-40Hz, към който се отнася и мъркането стабилизира налягането, укрепва костите, подобрява кръвообращението в мозъка.

Котка - мистика.
Винаги е била тайнствено животно,  погледнете хипнотизиращите и очи....Мистиците казват, че котката е същество, което живее едновременно в две измерения, а именно човешкия свят и онзи свят. Трудно е да си представим, че това малко котенце, което приехме  в дома си, може да е проводник от другия свят....
Не само нашите съвременници признават мистичните способности на котките. В древен Египет, котката е смятана за свещено животно. Египтяните вярвали, че котката е въплъщение на богинята на плодородието Бастет. Човекът, дръзнал да убие това създание, се наказвал със смърт. Когато котката умирала, тя често била мумифицирана по същия начин както човека. Което показва голямото уважение и почит на египтяните към тези животни.
В славянската митология съществуват много поговорки и басни свързани с котките. Не забравяйте - кой е постоянен спътник на вещиците/най-вече черната котка/. Културата на Азия, древен Рим и ислямската култура също са свързани с това мистично животно, въпреки огромните си различия.