понеделник, 4 февруари 2013 г.

Как да победим инсулта?


Живеем с мисълта, че инсултът не се отнася за нас и никога няма да ни настигне. Но, истината е, че с напредването на възрастта опастноста от тази коварна болест все повече ни застрашава. Можем да се предпазим от инсулта сами, но не като приемаме предписани лекарства, които биха могли да увредят още повече сърцето ни и да развият риска от сърдечно-съдови заболявания.
Въобще, инсултът е заболяване на главния мозък, но дава усложнения на цялото тяло, като последствията могат да бъдат необратими. В целия свят народната медицина е на втори план, което е много жалко.
При по-голяма част от случаите лекарствата могат да бъдат заменени с обикновени билки, настройки или отвари, които ще накарат организмът ви отново да запее.  За предотвратяване на инсулта могат да се използват настройки от мента, лавандула, листа от малини. Пийте сутрин, обед и вечер и вашият организъм ще бъде като новороден.
Главното за здравето е доброто настроение. Изследователи са установили, че хора, които се отнасят към всичко с оптимизъм и вярват в доброто, боледуват по-малко, а това се отнася най-много за заболявания като инсулта.
Народната медицина може да се справи дори с такива банални заболявания, като виенето на свят. Обикновени прости движения могат да ни спасят от виенето на свят. Всеки ден правете наклон на главата във всички посоки за около 5-7 минути и след месец ще забравите напълно, че някога сте страдали от това заболяване.
Да не забравяме невралгиите, това най-разпространено заболяване, следствие на травми, инфекции, простуда и преохлаждане. Пристъпите на болка може да се появят в различни части на тялото. Препоръката е да се  консумират български зелен пипер и целина. В състава на тези зеленчуци е открит антиоксидант лютеолин, който продотвратява възпаления в нервните клетки. Ето как с помощта на обикновени зеленчуци и билки, могат да се предотвратят страшни заболявания с необратими последици. Бъдете здрави!