петък, 7 септември 2012 г.

Съвети при безсъние!


Безсънието е много често срещано заболяване, причинено от напрежението в ума и нервната система. Понякога може да се дължи на запек, стрес и умора. След всяка безсънна нощ, човек се събужда уморен и без настроение. Затова трябва да се вземат ефективни мерки.

Някои правила и първа помощ при безсъница:
- Опитайте да започнете с доматен сок. В една чаша разбъркайте доматен сок, като прибавите две супени лъжици естествена захар и две щипки индийско орехче. Изпийте сока между четири и пет часа вечерта и вечеряйте не по-късно от 18-19 часа. Тази нощ вие ще имате прекрасен сън.

- Изпийте чаша топло мляко преди лягане, в което е добре да добавите малко индийско орехче и щипка счукани бадеми и кардамон. Действа чудесно успокояващо и помага за възстановяване на съня.

- От билковите чайове най-добри за използване са лайката и ментата. Една чаша от този чай през нощта има удивително благоприятен ефект, допринася за силен, здрав сън.
Залейте чаена лъжичка от билките валериана и лайка в съотношение 1:1 с гореща вода. Запарете за три минути и прецедете. Изпийте непосредствено преди лягане.

- Един прост и ефективен начин за предизвикване на сън е масажът на краката с топло сусамово масло.

- Гореща вана или душ преди лягане успокоява ума и спомага за добрия сън.

- Медитацията - извор на утеха и освобождаване от вълненията през деня, има чудотворен ефект върху нарушения сън. Ако успеем да се научим да прехвърлим съзнанието си на силата на Божественото, имайки дълбока вяра, че Божественото ще се погрижи за нас, както и за целия свят, би имало невероятен ефект.