Рибата и морските дарове пазят от инсулт. До това заключение са стигнали шведски експерти след мащабно проучване сред 400 000 души от 15 държави.
За здравето ни е достатъчно да ядем риба два пъти през седмицата. Богатото съдържание на Омега-3 ненаситени мастни киселини действат благоприятно на организма. Най-голямо количество на тази мастна киселина има в скумрията, сьомгата и рибата тон. Освен това в рибата и другите морски продукти се съдържат витамин Д, селен и някои белтъци.
Установено е, че ако ядем риба два пъти в седмицата рискът от инсулт намалява с 12%.
Изключително благоприятно въздействие имат капсулите с масло от сьомга, за която е доказано, че е най-богата на омега - 3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини се препоръчват при атеросклероза, диабет, коронарна болест на сърцето и възпалителни заболявания и освен това намаляват риска от Алцхаймер.
Готови капсули на омега-з са разработени:
За здравето ни е достатъчно да ядем риба два пъти през седмицата. Богатото съдържание на Омега-3 ненаситени мастни киселини действат благоприятно на организма. Най-голямо количество на тази мастна киселина има в скумрията, сьомгата и рибата тон. Освен това в рибата и другите морски продукти се съдържат витамин Д, селен и някои белтъци.
Установено е, че ако ядем риба два пъти в седмицата рискът от инсулт намалява с 12%.
Изключително благоприятно въздействие имат капсулите с масло от сьомга, за която е доказано, че е най-богата на омега - 3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини се препоръчват при атеросклероза, диабет, коронарна болест на сърцето и възпалителни заболявания и освен това намаляват риска от Алцхаймер.
Готови капсули на омега-з са разработени: