понеделник, 12 декември 2011 г.

Божествена същност!

Американски учени учудващо заявиха, че могат да посочат местонахождението на Бога. Според тях това е мозъкът. Без значение каква е религиозната принадлежност, все пак физиологичните процеси за всички са еднакви. Невропсихолозите разучили така нареченото трансцендентално състояние. "именно то е показател за общуване с Бога". По време на молитва или медитация и произнасяне на мантри човек престава да се усеща като конкретна личност и става част от Единното цяло. Именно в това състояние се вършат чудеса и се правят пророчества.
Тези учени са стигнали до заключение, че единственият начин за влизане в това състояние е понижаването на активността на дясното полукълбо на главния мозък. Именно този метод използвали най-напредналите адепти на всички световни религии и култове.
Впечатляващо е, че цялото развитие между религиите се състои в ритуалите-в начините за изпадане в транс и съединяване със собствената си божествена същност. Танците, психотронните вещества, мантрите , медитацията , молитвите имат една и съща цел.
Университетските учени от Мисури заявяват, че най-лесно могат да влязат в контакт с Бога онези, които имат увреждане в дясната теменна част на главния мозък, носещо травматичен или вроден характер.