понеделник, 10 януари 2011 г.

Алена за съдбата и магията.....

Според Алена съдбата е предопределена от звездната ни карта, но променяема посредством собствения избор и воля. Животът на отделната личност може да бъде променена и заради глобални причини-война, природно бедствие, но против собствената воля.
Планетите с техните конфигурации, Слънчевият ни знак и асцедентът определят Съдбата ни в настоящия живот. Ние имаме правото да я променим към по-добра, като спазваме законите на Кармата. Отново подчертавам, че предполагат, но не разполагат.
затова е необходимо човек още от първите си съзнателни години да знае какво му е заложено от съдбата, какво се иска да промени в кармичен план, за да контролира изцяло своята съдба. Хората, които успяват да сторят това, наричаме щастливи, а тези, които чакат да стане чудо и нещо свише да промени съдбата им, но в същото време градят тежка Карма, наричаме нещастни. Често хората тълкуват двете понятия Карма и Съдба погрешно-като едно цяло, поради което хората живеят неправилно собствения си живот или чакат чудеса, примирявайки се със своята Карма.

По отношение на магията, мнението на Алена:
- Тя съществува, откак свят светува. Християнството анатемосва Кармата, но приема съществуването на магиите, както и ислямът. Уж са глупости, бабини деветини, шарлатания, отживелици от минали времена, но влиянието им не отстъпва по значение на ежедневната мисъл за хляба насъщен. А откакто България освен демократично се развива и на принципоа "Под всяка керемидка - ясновидка", мнозина си изкарват прехраната на това благодатно, но често с много размити граници на отговорност, поприще.

Магията е отрицателно енергийно въздействие върху човек или група хора, посредством ритуали чрез предмети, билки, течности, животни, органи от животни и хора. Голям е броят на тези, за които използването на магия за постигане на житейските им цели се е превърнало в начин на живот. А и колко по-лесно е да използваш неизвестна сила, която, без да се пазари, ти изпълнява желанията, вместо да се трудиш или с лични качества да завоюваш любов и уважение. Избраните жертви, в чийто живот настава хаос, обикновено доста дълго търпят и се опитват да се борят сами със силата, която им пречи. Осезаема, но в същото време и невидима. Най-често направеното е някъде в къщата, колата или личните вещи на потърпевшия. Външният му вид не буди съмнение и след мимолетно пробягналия през мозъка въпрос - как така това нещо се е озовало точно на това място, отива в боклука. За съжаление хората дори и не подозират, че изхвърлените предмети са жестоките капани улавящи техните успехи, здраве, любов и щастие. За да бъде развалено направеното зло, задължително е необходима намесата на специалист, който да обезсили неговото действие. И тъй като такива в България няма, в книгата си "Настоящето е само ден" съм описала начина за изчистване на отрицателно енергийно въздействие, който са ми разкрили моите духовни учители. Този метод помага на 99% от случаите на установена магия и пести пари от ходене по врачки, които аз наричам раково образование в нашето общество. За да не прозвучат скандално думите ми, че в България врачките не могат да развалят магии, ще кажа, че правилото при тях е да наслагват магия върху магията. Така облекчението в някакъв период от време е видимо, но после проблемите се удвояват.
Как човек може да разбере, че му е направена магия?
- Обикновено, хората решават, че имат магия, когато нещо в живота им не върви. Причината да мислят така е или в общоприетото мнение, че магията е единственото обяснение, или защото тя е най-лесният отговор, даден им някоя врачка. Ако се съмнявате, че някой е направил на вас или на семейството ви, недейте да импровизирате нищо сами. Първо проверете дали наистина неудачите са вследствие на магии или проблемите се коренят в самите вас. Първата вярна крачка е да си направите личен хороскоп. Чрез него ще разберете през какви изпитания ви е заложено да преминете. Ако в личният ви хороскоп не са заложени проблемите, които вие имате, едва тогава е правилно да направите необходимото за вашето енергийно пречистване.
За всички, които се интересуват, могат ли сами да проверят за наличие на отрицателно енергийно въздействие върху себе си и близките си и да си помогнат ще припомня това древно знание. Отрицателното енергийно въздействие е няколко вида. На първо място е отрицателната енергия, която се натрупва по естествен път в дома ни заради собственият ни енергиен заряд, породен от проблеми в личния и професионалния живот, проблеми на обществото в което живеем, колектива, населеното място. Вторият тип отрицателни енергийни въздействия са съзнателните, насилствени, злонамерени, тези, които наричаме магии. Третият вид отрицателно енергийно въздействие върху дома, определено помещение или част от имот, е вследствие на подземни реки и естествените геопатогенни зони.
Част от интервю с Алена на Женя Андреева.