сряда, 13 април 2011 г.

Как се разваля черна магия!

АКО НЕ ВИ ПОМОГНЕ, ТО ПОНЕ НЯМА ДА ВИ НАВРЕДИ..........

Черна магия се разваля след полунощ, по-точно след 12,30 часа три вечери подред, по-едно и също време. Прави се заклинание:

Първата нощ: Върху много добре разгорещени въглища се слага увито в хартия прясно домашно яйце/без печат/. Казвате: "В името на Отца и Сина и Светаго Духа, както яйцето се пука, така и черномагьосникът, който ми е направил магията, да се смрази и онемее, докато не се откаже от магията си и сам не я развали. Амин." Повтаря се три пъти.

Втората нощ: При първата нощ, яйцето би трябвало да се е пукнало. При втората нощ, вземате три люти чушки, увивате в хартия и казвате: "В името на Отца и Сина и Светаго Духа, както чушките горят, така и магьосникът вътрешно да гори, докато сам не развали магията си. Амин." Пак се повтаря три пъти.

Третата нощ: След като чушките са изгорели, в третото пакетче се слагат три супени лъжици сол, завити в него и се изсипват върху жаравата, за трети път се казва: "В името на Отца и Сина и Светаго Духа, както не можем без сол, така и черно магьосникът да не изтрае без сол, докато не развали магията си. Амин." Пак се повтаря три пъти, като след всяко "Амин" се плюе по веднъж от към лявата страна.

Важно е да се спази правилото-три поредни нощи.

Ако всичките тези процедури не помогнат, излезте някоя вечер на кръстопът, отново след 12,30 часа вечерта. Там на открито, счупете едно шишенце със светена вода и кажете: "В името на Отца и Сина и Светаго Духа, когато яйцето пак стане цяло, тогава да се сбъдне магията, която ми е направил. Амин." Пак се повтаря три пъти.

АКО НЕ ВИ ПОМОГНЕ, ТО ПОНЕ НЯМА ДА ВИ НАВРЕДИ..........

вторник, 12 април 2011 г.

При хълцане какво да правим?

Поема се въздух, задържа се петнадесет секунди и веднага се пие вода.

Орехите най-полезни!

На конференция в САЩ, учените изказаха становище, че от всички видове ядки обикновеният орех, който расте и в България е най-полезен. Орехите съдържат най-много от необходимите за организма мазнини, аминокиселини, витамини и антиоксиданти. Количеството и съчетанието на полезни съставки, високачествени белтъчини, заменящи белтъчините от животински произход, витамини, минелали, фибри, омега-3 ненаситени мастни киселини. Плюс за орехите е и по-ниската цена спрямо останалите костилкови, като бадеми, лешници и шам фъстъци.

неделя, 10 април 2011 г.

И олиото е реабилитирано!

Включиха олиото в списъка на полезните храни. Американски изследователи стигнаха до извода, че най-обикновеното олио може да регулира жизнено важни процеси в организма. Според експеримента им, достатъчно е една чаена лъжичка да окаже положителен ефект върху здравето на хората. Специалистите уточняват, че олиото повишава чувствителността към инсулина, което може да намали нивото на захар в кръвта и намалява лошия холестерол. Експериментът показал, че при пациенти, приемащи всеки ден по 1 чаена лъжичка олио в продължение на шестнадесед седмици, лошият холестерол е спаднал с 14%, а чувствителността към инсулин се е повишила с три %. Учените смятат, че лъжичка олио на ден ще защити организма ни от редица заболявания, между които диабет тип 2.

четвъртък, 7 април 2011 г.

При затлъстяване яжте салата!

При затлъстяване се препоръчва салата от чесън, моркови, краставици и магданоз.

сряда, 6 април 2011 г.

Народни рецепти при невроза!

- Вземете камфоров спирт от аптеката и разтрийте сърдечната област и гръбнака.
- Вечер си правете баня на краката като сменяте топла със хладка.
- Смесете 100 грама босилек, по 60 грама маточина, портокалови кори, по 50 грама лавандула, мента, липов цвят, риган и шишарки хмел. Две супени лъжици от сместа се залива с 600 мл. вряща вода. Кисне в захлупен съд цяла нощ. На сутринта се прецежда и се пие по една винена чаша три пъти дневно след ядене.

вторник, 5 април 2011 г.

Риганът успокоява кашлицата!

Риганът притежава атисептично, антиспастично, отхрачващо, успокояващо нервната система и противогърчо действие. Има удивителното свойство да стимулира секрецията на потните, храносмилателните и бронхиалните жлези, засилва перисталтиката на червата, възбужда апетита. Използва се при остри катари на горните дихателни пътища, при бронхит, трахеит, бронхиална астма, коклюш. Прилага се като потогонно и успокояващо кашлицата и отхрачващо срадство. Влиза в състава на различни гръдни чайове. Използва се при атония и газове в червата, спазми на стомаха и червата, чернодробни и жлъчни заболявания, както и при нервни разстройства.
В народната медицина риганът се употребява при глисти, диария, газове, епилепсия, бронхит, трахеит, жълтеница, болести на черния дроб, безсъние, главоболие, полова възбуда, нервна възбуда. Външно билката се използва под формата на бани-при кожни заболявания/екземи и др/
Начин на употреба:
Кафена лъжичка билка се кипва и вари в 200 мл. вода 3-5 минути. Пие се топла. За еднодневна доза се прави запарка от супена лъжица билка в 500 мл вода, кисне два часа и се прецежда. Пие се по винена чаша три четири пъти на ден 15 минути преди ядене.