понеделник, 28 октомври 2013 г.

Езотерика!

Причини да съществувате в човешко тяло на Земята

Земята не е единственото място във вселената, където има време-пространствена система на реалност, нито пък е единствената с такова ниво на вибрации, но животът тук (поради неговото естество и екстремните дуалности и полярности, които са замесени) представлява уникално предизвикателство за всяко същество, избрало подобна дестинация.
Въпросът „защо съм тук?“ се явява може би НАЙ-ГОЛЕМИЯ въпрос в живота на много хора и сам по себе си е доста сложен. Затова още в началото ще бъдат изброени някои конкретни причини:
1. Просто любопитство. Тези, които никога не са били въвлечени в изискващо съществуване, в което да управляват физическото си въплъщение го намират за предизвикателство.
2. Това е възможност да се експериментира в рамките на определен момент от историята на планетата.
3. Ограниченията, които са наложени спомагат да се концентрирате върху специфични аспекти на енергията, които са налични само при въплъщение (инкарнация).
4. Това означава интензивен процес на обучение, при който имаме форсиране на смесица от полярности, които доставят възможност за разбиране на замесените страни.
5. Това е възможност да се осъзнае и разбере едно въплъщение различно от това, с което сте свикнали.
6. Затвор.

За да разберете каква „напаст“ е да влезете в тяло в сравнение с това да сте без такова (като есенция) трябва да разберете, че когато нямате тяло, можете да отидете навсякъде, където пожелаете във вселената просто чрез мисъл и емоция. За да попаднете в ситуация като тази (да сте с физическо тяло) трябва да се съгласите, че линейното време „съществува“ (времето е сферично по природа при други нива), за да се сдобиете с първично „човешко“ съзнание. Вие трябва да възприемете, че съзнанието, което се изразява чрез „човешката“ психология и генетика е драстично ограничено. Също трябва да възприемете факта, че за да го направите, трябва да потиснете паметта си преди да се решите на стъпката и да забравите мисловните си процеси преди нея и на всички спомени от други изживявания, както физически, така и нефизически, така че да не пречат на житейския ви път в това Въплъщение. Спомените стоят на ниво есенция заедно с вас, но не са достъпни при нормални обстоятелства. Тези спомени, които стоят при „есенцията“ могат обаче и да са значителна част от задвижващата ви сила в този живот в зависимост от това какво сте дошли да постигнете.
Още чети тук:

неделя, 20 октомври 2013 г.

Народни средства при изпускане на урина!

Народни средства за лечение на уринарна инконтиненция/изпускане на урина/

За лечение на уринарната инконтиненция народът препоръчва вана, обтривания, упражнения и билки. Ваните са особено препоръчителни, ако симптомите са свързани с обостряне на цистит.
*Рецепта с борови клонки  и елови шишарки: В тенджера завираме 3 литра вода, изсипваме шепа ситно нарязани борови клонки и елови шишарки. Оставяме на слаб огън половин час, след това се запарва един час. Прецеждаме и разреждаме с топла вода, до приятна температура и правим баня на половината тяло  в продължение на 20 минути. Тази баня е полезна за бъбреците, пикочния мехур, укрепва кръвоносните съдове и е добре за кожата.
*Популярна е рецептата - баня със сено на прах, равни количества нарязани борови клонки и овесена слама. Сместа се изсипва във вряща вода и след това вари на слаб огън за 20 минути. Още час престоява, прецежда се и излива във ваната....
* Ако инконтиненцията е свързана с пролапс/спадане на женските полови органи/ се препоръчва тазови упражнения/в легнало положение "каране на колело"/ и приемане на билкови отвари.
 Няколко подходящи упражнения:
   1. Легнало положение. Ръцете прибрани до тялото. Краката събрани. Вдигане на краката, огъване в коляното и връщане обратно. Прави се минута.
   2. Легнало положение. Въображаемо каране на колело.
   3. Легнало положение. Размахване на ръце като крила.
   4. Легнало положение. При вдишване повдигане на краката, без свиване. При издишване бавно сваляне на краката.

Отлично средство са смес от кедрови ядки и мед. Приема се три пъти на ден по една супена лъжица. Тази рецепта прочиства бъбреците и пикочния мехур. За всички видове уринарна инконтиненция са полезни студените обтривания сутрин, като се използва намокрена кърпа със студена вода или отвара от билки.

вторник, 1 октомври 2013 г.

ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД - УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ

Когато имаме близък с шокиращата диагноза "рак"  е твърде вероятно да загубим самоконтрол и да не знаем какво да предприемем. Любимия човек сякаш се стопява пред очите ни, времето лети, а традиционната медицина казва: "Ние сме безсилни". Тогава сме готови на всичко, за да помогнем, но как? кое ще е най-доброто алтернативно решение - съсипваща дилема.  Минах през този огън и не го пожелавам на никого, но докато сме живи, имаме близки и приятели и техните тревоги и болки ще бъдат и наши..... дори, ако може да се помогне на един единствен човек, би било прекрасно.... нека повече хора прочетат рецептата, която ми попадна случайно.... 


"ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД - УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ...
КОПИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ ДА Е НУЖНО НЯКОМУ!
Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия... и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат!

Ето и рецептата:
- два по-големи корена джинджифил или 500 гр се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед - сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка.
Да се ползва само НЕ-Метална Лъжица!ПЕРИОД 60 ДНИ.
Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни... - ПРОСТО И МЪРТВИТЕ ВДИГА!
СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!"АКО НЕЩО НЕ Е ЯСНО ЕТО ТЕЛЕФОНА-0895158337.!!!!!!МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ПРОФИЛАКТИЧНО НА 3 ГОДИНИ ЕДИН ПЪТ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА"


Ето и още една рецепта от нета ...смятам, че ще е полезна:
"За 6 месеца имам доста излекувани от рак, доказано с медицински изследвания, които не мога да публикувам, поради факта, че хората искат спокойствие.
И така, рецептата:
От магазина взимаш Джинджифил на прах. Това е подправка и струва 20-25 ст. пакетчето, което е 5 грама.
Трябва ти и един буркан мед, но не е задължително, може и с нещо друго, като кисело мляко, плодов сок или дори чиста вода. Важното е да приемеш дозата джинджифил, който е парлив на вкус, но не като люта чушка, търпи се.
Алгоритъмът е следния. През първите 48 часа, на всеки два часа денонощно, се приемат по половин чаена лъжичка джинджифил, смесен с нещо, което го прави по-лесен за гълтане. След това се продължава още 60 дни,като се взема същата доза, сутрин, обед и вечер. Подобрението е фрапиращо бързо.
Действай, това работи без грешка. Това е радиестезична рецепта, а аз съм радиестезист.
Успех."

Още..  джинджифил + мед за болно гърло - рецепта

събота, 21 септември 2013 г.

Рецептите на професор Мермерски!

В последното си томче, професор Христо Мермерски включва освен рецепти за изцеление и личните истории на излекували се хора.
Според професора не е достатъчно да знаем коя билка какво лекува, според него  природолечението е пряко свързано с четири важни аспекта на изпълнение за добро здраве:
. лечение чрез хранене
. целебни билки
. соколечение
. пречистване на организма от токсини
На всяко едно направление проф. Мермерски смята да посвети по едно томче. "Няма нищо по-хубаво от това да си похапваме нещо вкусно и едновременно с това да се лекуваме". Дори да се чувстваме здрави, трябва да изпълняваме някои прости правила на хранене.
400 грама плодове и зеленчуци дневно е златното правило на професора. Една салата дневно ни пази от рак. Доматът е един от важните съставки на летните ни салати, той съдържа ликопен, силен антиоксидант, който се съдържа в червените плодове и зеленчуци. Освен това множество изследвания доказват антиканцерогенните му свойства.
Друг лекуващ зеленчук е морковът-съдържа най-голямо количество витамин А. Едно морковче на ден е достатъчно за дневната доза от витамина. Микроелементите в него увеличават имунитета.
Зелето се оказва с доста непознати свойства. За него авторът на томчето отделя доста описание. Зелето е познато на света още от времето на римляните. Кои болести се повлияват добре от него? Това са безсъние, главоболие, язва, косопад и много други Листата му се използват за болкоуспокояващи компреси.
За черешите-плодове с мощно антиоксидантно действие. Предпазват сърдечно-съдовата система от заболявания.
Това бяха някои от съюзниците при храненето и лечението. Но професорът се спира и при враговете в чинията....
Най-опасни са пържените и тестените храни, както и тлъстите меса. В черния списък е луканката. За да има добри вкусови качества, производителите слагат куп консерванти, подобрители, аромати и подправки които са  канцерогенни. Много от нас ще останат разочаровани от това, че и киселото мляко професора смята за нож с две остриета-и то е пълно с подобрители. След седмица в хладилника полезните му качества бавно се стопяват.
Ето две рецепти от съкровищницата на проф. Христо Мермерски:
За отпушване на съдовете:
Всяка сутрин се изпива по една чаша топла вода, към която се прибавя 1 супена лъжица мед и 1 с.л. ябълков оцет. За кратко време кръвоносните съдове се изчистват от натрупаните плаки.
Зехтин и мед срещу колит:
Смесват се 400 грама зехтин, 400 г. мед и 10 г медицинска дъвка. От получената смес се взима по 1 с.л. дневно. С тази рецепта проф. Мермерски излекувал пациентка, която 20 г. се борела с колита.

вторник, 17 септември 2013 г.

Как да засилим имунитета?

 Как да засилим имунитета? 
Нека напомним, а може би ще научите и нещо ново!
И без скъпоструващи изследвания, всеки сам за себе си може да разбере, доколко е отслабнал имунитета му. Но, как да засилим имунната си система, какво да правим? 
Имунната система - това е система за защита на тялото ни. Как действа? Принципа на работа е  да отстранява грешки чрез произвеждане на антитела, които унищожават външни агенти било то бактерии, вируси или различни опасни за тялото вещества. Антителата блокират антигените/външните опасни фактори/, като ги дават на клетките убийци.
Ние сме добре защитени, когато имунните ни тела се произвеждат бързо и в достатъчно количество. Интерфероните могат да разпознаят и унищожат най-често срещаните видове вируси.

Ако имунната ни система не е укрепнала, забелязваме, че често се простудяваме и бавно възстановяваме, повишена умора, раздразнителност, обострят се хронични болежки, появяват се различни кожни обриви, херпес, абцеси, гъбички, дълго незарастващи рани. Когато са налице тези симптоми ние разбираме, че имунната ни система е намалена.
Как да подобрим имунната система? Основните важни фактори  са:
*Храна. За нормалното функциониране на всички клетки, включително имунната, най-важна е  храната. За синтеза на имунни тела трябват протеини, витамини и минерали.  Съставът на клетъчната стена се състои от мастни компоненти. Всичко трябва да идва от храната. Ясно е, че ние трябва да се храним с разнообразна храна. Кои са добрите витамини в този случай?- продукти богати на витамин А, С, Е, D. В този списък присъстват неизменно чесъна, чушките, зелето, гроздето....плодове, ядки...морски зърнастец.

*Храносмилателната система. Безусловно, за добро храносмилане и усвояване на хранителните вещества е необходима нормално действаща храносмилателна система. Нормалната бактериална флора на червата не само помага за смилане на храната, тя участва в синтеза на витамини и аминокиселини за имунните тела. При хранителни разстройства като запек и гниене, голяма част от полезната микрофлора е убита, нейно място заемат вредни или патогенни бактерии. За добра перисталтика е необходимо насърчаване, т.е. адекватни количества фибри в диетата и физическа активност.
*Заседналият начин на живот причинява задръствания в червата, кръвоносните съдове, и други системи. Активните хора имат добро кръвообръщение и добро усвояване на веществата, поддържат активен метаболизъм, включително образуването на имунни тела.
* Стрес. Известно е, че стресът отслабва защитните сили на организма. Съвременният човек трябва да се стреми да намали влиянието на ежедневните грижи върху психиката. Устойчивостта срещу стреса е важен фактор при имунитета....
* Пушене и алкохол. Тези вредни навици подкопават защитните сили. Тютюнът и алкохолът директно увреждат кръвоносните съдове и черния дроб, което води до влошаване на кръвоснабдяването/ доставката и дишането/ на органи, включително-имунната/далак, костен мозък, тимуса, лимфната система/ При отслабени филтри на черния дроб, кръвта е по-лоша, концентрацията на токсини в нея се увеличава.Отказ от лошите навици укрепва имунната система.
 Ако имунитетът ви е силно разклатен и чувствате, че сам няма да може да се справи,  на помощ идват имуностимулиращи лекарства като - анаферон, виферон, инфагел, реаферон, циклоферон. Те стимулират произвоството на интерферон, активен срещу повечето простуди и вируси на грипа, херпеси... Синтетични имуномодулатори с антивирусен ефект  arbidol , amiksin, Lavomax , Valtrex , Ingavirin. Те се използват за профилактика и лечение на вирусни заболявания. Също толкова популярните билкови добавки, които подпомагат на имунната система - ехинацея тинктура, екстракт от Rhodiola Rosea , Siberian течен екстракт от женшен, настойка от женшен. Гама от продукти за широк имунитет, много от тях без рецепта. Въпреки това, те трябва да се вземат съзнателно, след консултация с вашия лекар или фармацевт.

сряда, 11 септември 2013 г.

Народни рецепти при лечение на диабет!

Диабетът, "тих и коварен", за съжаление е доста разпространен, понякога дори не подозираме, че страдаме от него.....
През годините народът е успял да съхрани много нетрадиционни  рецепти за лечение.
Ето някои от тях:

* Използва се зелен фасул. Препоръчва се да бъде набран август-септември. Вземат се 20 шушулки от зелен фасул, варят се в продължение на три часа в 1 литър вода, докато стане наполовина. След като изстине, чорбата се прецежда и се пие по половин чаша, половин час преди хранене 3-4 пъти на ден продължение на 3-4 месеца.
* Сок от червено цвекло. По четвърт чаша сок от червено цвекло, четири пъти на ден се пие на цикли - две седмици се пие, после две седмици почивка.
 * Смята се, че за диабета  е полезен пресен сок от картофи: половин чаша прясно изцеден сок от картофи, половин час преди хранене, 1-2 пъти на ден.
  * 2-3 глави лук, нарязан, залейте с 2 чаши хладка вода за една нощ. На сутринта прецедете и пийте преди хранене по една кяфяна чаша.

При диабета, някои билки се използват  като лечебно средство и като подсладител:

1. Корен от глухарче - отличен чай за диабет. Една чаена лъжичка ситно нарязан корен се залива като чай с чаша вряща вода, оставя се да престои 20 минути, прецежда се и се пие по четвърт чаша 3-4 пъти на ден в удобно време.
 2- Коприва. Много полезна при приготвяне на витаминозни супи и салати. Преди хранене да се взема малки дози тинктура от коприва.
3. Билки за лечение на диабет-боровинка. Стръкове боровинка една супена лъжица от стръковете се залива с вряща вода. Пие се като чай. Може да добавите ягоди за вкус.
4-Трепетликата-известно средство при диабет. Препоръчва се при начална фаза на диабета. На две чаши вода се слага една супена лъжица настъргана кора от трепетлика. Вари се половин час на слаб огън. Престоява 2-3 часа, прецежда се и се пие четвърт чаша 3 пъти на ден преди хранене в продължение на 3-4 месеца.
5. Листа от орех.  Една супена лъжица листа от орех се запарва с чаша вряла вода. Престоява половин час, прецежда се и това е дозата за цял ден. Преградките на 40 ореха се заливат с чаша и половина вряла вода и се оставят на водна баня един час. След като изстине се прецежда и се пие по една чаена лъжичка три пъти на ден преди хранене.
Добър терапевтичен ефект имат билкови комбинации:
6. Листа от боровинка, листа от боб, ленено семе и овесена слама. Всичко в равни количества  се смесва. Три супени лъжици от дрогата се заливат с три чаши вода и се вари 10 минути. След това престоява 2 часа, прецежда се и се пие една трета чаша 5-7 пъти на ден.
7. Полски хвощ, пача трева, тревни ягоди-всичко по 20 грама. Една супена лъжица от сместа се залива с чаша вряла вода и се вари 3-5 минути, престоява 15 минути. Прецежда се.  Взема се по една супена лъжица 3-4 пъти на ден, половин час преди хранене.

Като подсладител - най-известната билка, която се използва е стевия, от нея се прави сладък чай. Стевията е древна билка със сладък вкус, която е възможно най-добрият заместител на захарта. Стевия е близка по вкус до захарта, но е около 300 пъти по-сладка. Стевия не съдържа калории и е много здравословна.