неделя, 20 октомври 2013 г.

Народни средства при изпускане на урина!

Народни средства за лечение на уринарна инконтиненция/изпускане на урина/

За лечение на уринарната инконтиненция народът препоръчва вана, обтривания, упражнения и билки. Ваните са особено препоръчителни, ако симптомите са свързани с обостряне на цистит.
*Рецепта с борови клонки  и елови шишарки: В тенджера завираме 3 литра вода, изсипваме шепа ситно нарязани борови клонки и елови шишарки. Оставяме на слаб огън половин час, след това се запарва един час. Прецеждаме и разреждаме с топла вода, до приятна температура и правим баня на половината тяло  в продължение на 20 минути. Тази баня е полезна за бъбреците, пикочния мехур, укрепва кръвоносните съдове и е добре за кожата.
*Популярна е рецептата - баня със сено на прах, равни количества нарязани борови клонки и овесена слама. Сместа се изсипва във вряща вода и след това вари на слаб огън за 20 минути. Още час престоява, прецежда се и излива във ваната....
* Ако инконтиненцията е свързана с пролапс/спадане на женските полови органи/ се препоръчва тазови упражнения/в легнало положение "каране на колело"/ и приемане на билкови отвари.
 Няколко подходящи упражнения:
   1. Легнало положение. Ръцете прибрани до тялото. Краката събрани. Вдигане на краката, огъване в коляното и връщане обратно. Прави се минута.
   2. Легнало положение. Въображаемо каране на колело.
   3. Легнало положение. Размахване на ръце като крила.
   4. Легнало положение. При вдишване повдигане на краката, без свиване. При издишване бавно сваляне на краката.

Отлично средство са смес от кедрови ядки и мед. Приема се три пъти на ден по една супена лъжица. Тази рецепта прочиства бъбреците и пикочния мехур. За всички видове уринарна инконтиненция са полезни студените обтривания сутрин, като се използва намокрена кърпа със студена вода или отвара от билки.