понеделник, 9 май 2022 г.

Прости упражнения при болки във врата

 

Как да се отървете от болката във врата. Прости, но работещи упражнения

Болката във врата е изключително неприятно нещо, което причинява дискомфорт в ежедневието и пречи на нормалния живот.

Ако усетите болка в областта на шията, първото нещо, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар. Факт е, че болката може да бъде причинена по различни причини.

Ако болката е мускулна, свързана с навяхвания или мускулни спазми, тогава тя може лесно да бъде отстранена с прости упражнения. Което ще ви покажа днес.

Но първо малко теория.  Да кажем, че боли да завъртите главата си надясно или наляво. Имайте предвид, че когато завъртите главата си наляво, спинозните израстъци на гръбначния стълб се обръщат в обратна посока. Завъртайки главата надясно, бодливите израстъци се обръщат наляво.

Когато шията ви боли, когато се обърнете надясно или наляво, трябва да освободите напрежението от мускулите, за да направите това възможно най-безболезнено. Необходимо е да се опитате да разтегнете мускулите на шията.


Това е лесно да се направи с обикновена кърпа .

Вземете краищата на кърпата в ръцете си и я навийте около врата си. Ако ви боли да завъртите врата надясно, за да разтегнем повече мускулите на врата, трябва да държим здраво кърпата с дясната си ръка и да помогнем за завъртането на врата повече с лявата ръка.

Това трябва да се прави бавно, без да се бърза и болката постепенно ще отшуми.


Ако ви боли да наклоните главата си назад, хванете здраво кърпата с двете си ръце и помогнете на врата си да наклони главата си нагоре.

Можете да използвате и фитнес гума. Тя ще предотврати подхлъзване, ще прилепне плътно към тялото.

По време на заснемането на видеото шията не ме болеше. Но много ми хареса да правя тези упражнения. Мускулите са се разтегнали, щраканията в областта на шията са изчезнали, когато прешлените застанат на мястото си. Много приятни усещания!   Линк към оригиналния източник