неделя, 17 април 2022 г.

Черният дроб може да се излекува с билки.

Формула за здраве от народната медицина.

Ако черният дроб е болен, целият организъм страда ужасно. Тежест след хранене, болка в страната, слабост, задух, прекомерно изпотяване, жълт цвят на кожата, гадене....

Всички тези признаци сочат проблеми с черния дроб! В крайна сметка този важен орган не само обработва токсините, но и участва в метаболизма на мазнините и производството на жлъчка, регулирайки метаболитните процеси в други органи.
Много е важно периодично да почиствате черния дроб, за да му помогнете да изпълнява функциите си, за да се избегнат такива ужасни заболявания като кисти, цироза и мастен черен дроб. Това е единственият орган, който може да се регенерира! Тези лечебни билки ще помогнат за поддържане на черния дроб най-добре, не забравяйте да запазите тези рецепти за себе си.

Билки за черния дроб.

Пелин.

Горчивината на пелина помага дори при холецистит и хепатит! 2 ч.л сухи билки се запарват с 1,5 ч. чаши вряша вода. Приемайте 3 пъти на ден час и половина преди хранене. Курсът на лечение с пелин - 2-3 седмици. Тази билка също така подобрява храносмилането и помага в борбата с кръглите червеи и други паразити в тялото!

мента.

Запарете 1 чаша вряща вода и 5 г листа от мента за 15 минути. Вземете напитка от 1 супена лъжица на всеки 3 часа. Ментата е изключително полезна при отравяне, тя ще помогне на черния дроб да се пречисти от токсични вещества и да произвежда повече жлъчка.

невен.

Невенът ще ускори метаболитните процеси в черния дроб, ще подобри секреторната функция, ще засили процеса на производство на жлъчка. 2 ч.л цветя се заливат с 2 ч.чаши вряща вода, оставете за 1 час, след което прецедете. Пийте по половин чаша от лечебна напитка 4 пъти на ден.

лайка.

1 с.л. суха лайка запарете с 1 ч.чаша вряща вода за 20 минути. Прецедете и пийте по половин чаша сутрин и вечер. Лайката помага при болки в черния дроб, бързо облекчава спазмите и действа успокояващо на цялото тяло.

жълт кантарион.

1 с. л. жълт кантарион се залива с 1 ч.чаша вряща вода, варете 15 минути. Настройте напитката за 20 минути, прецедете и приемайте 3 пъти на ден. Тази билка ще облекчи възпалението, както и ще спомогне за укрепване на цялото тяло и ще успокои нервната система.

Билките за лечение на черния дроб могат да се използват като отлична превенция!
https://zdorovaya-eda.com/