петък, 10 февруари 2017 г.

Приликата....


дядо Добри

Петър Дънов
дядо Добри
Петър Дънов

Открийте невероятната прилика между учителя Петър Дънов и дядо Добри! Безпорно е! Видима е разликата във възрастта, но по-наблюдателните ще установят огромното сходство в чертите им. И двамата са силно духовни, дотолкова, че посвещават живота си в името на Бога. Докато Беинса Дуно е учител-мистик, с невероятните си и многобройни беседи, успява да плени хиляди последователи не само в родината си, но и в различни краища на света, то дядо Добри със скромния си благодетелен живот, отказал се от светския живот, събира дарения за църквата, начина му на възприемане и почит към Божественото присъствие удивлява и поражда дълбоко уважение и почит към стареца, в когото мнозина разпознават светеца......Дълбок поклон пред тези българи, трябва да се гордеем, че са родени в нашата Родина. Случайно ли е това? Не, няма случайности, Техният праведен живот ще остави отпечатък в духа на всеки българин и не след дълго всички ние, които сме се докоснали до тази святост ще берем плодовете на цветята израснали под техните стъпки. Е, както е писано и в Писанието, едни семена ще дадат добър плод, а други ........Ние от кои ще сме?

Учителят е роден на   11 юли 1864 година, починал 27 декември 1944 г.
дядо Добри е роден на 20 юли 1914 г., Байлово, почина на 13 февруари 2018г. на 103 години.

Някой беше нарекъл дядо Добри бялата лястовица....всички знаем значението на бялата лястовичка, така, че чакайте добри времена за България, но за да се сбъдне това, в голяма степен сме отговорни ние самите, от промяната на съзнанието ни, за което е пророкувал преди 73 години мистика-учител-пророк:

Последното предсказание на Петър Дънов - 1944 :
Независимо от това, че обитателите на планетата са на различни етапи от развитието си, всеки ще почувства влиянието на Новата Епоха.Няколко десетилетия ще изминат до идването на Огъня, който ще промени света, носейки нов морал.Всеки, който му се противопостави ще бъде пренесен на друго място.В момента единственото, което може да направи човек е да се обърне към Бога и да покачи вибрационното си ниво, за да бъде в хармония с мощната вълна, която ще го залее съвсем скоро.