вторник, 1 ноември 2016 г.

Монахиня разкрива дълбоко пазена, тайна рецепта за болно сърце!

Всички знаем, че правилното функциониране на сърцето е много важно, защото от него зависи пряко здравето на човек. Много са болестите, които произтичат от сърдечно-съдовата система, поради което на нея трябва да й се обръща специално внимание.
Именно това е направила монахинята Хилдегард фон Бинген през 13-ти век. Тя е измислила невероятна рецепта, създаваща чудно лекарство за сърце. С годините този лек е успял да бъде съхранен, но е бил забравен… до днес!
Рецепта:
Сипвате в една тенджера 10 бр. пресни стъбла магданоз, но без корена, заливайки ги с 1 л. домашно вино (червено или бяло). Добавяте 2 суп. лъж. чист винен оцет и всичко ври заедно за 10 мин. След това се слагат 300 гр. истински пчелен мед и се вари още 4 минути.
След като сте направили всичко това, прецеждате получената напитка. Това трябва да стане веднага, докато още е топла. Сипвате я в бутилка, която преди това сте дезинфектирали със силен алкохол.
една чаша вечер преди лягане до свършването на напитката може да укрепи кръвоносните съдове и да бъде чудно лекарство за сърце.
Интересното е, че рецептата е изчезнала от общественото полезрение за близо 800 години, но е била съхранявана, пише doctorbg.net. Наскоро е била открита в манастира, където се е подвизавала монахинята.
Виното отдавна е препоръчвано за сърцето, но само по чаша дневно. Разбира се, по повече се получава обратният ефект и алкохолът започва да вреди.
Магданозът пък е една от съставките, които се ползват при сваляне на високо кръвно налягане.
Пчелният мед носи множество ползи, когато е чист. Не е нужно да се обсъжда, че помага при всякакви болести, стига да е в определени количества, разбира се.
Благодарение на това лекарство за сърце, се укрепва прекрасно и имунната система, което го прави щит срещу доста болести. Установено е, че ако човек го приема няколко пъти в годината, е почти невъзможно да получи инфаркт.Пише http://bgvest.info/