четвъртък, 26 юни 2014 г.

Полезните свойства на ореха!

Орехите са най-важният източник на мононенаситни и полиненаситни мазнини, което го прави мощен инструмент в борбата срещу сърдечно-съдовите заболявания. Освен това тези мазнини значително намаляват риска от развитие на рак.
Въпреки високото съдържание на калории, тяхната редовна употреба горещо се препоръчва на хора, които искат да намалят холестерола в кръвта.

Важно е да се знае, че дори от време на време ако се яде орехи, ще се сведе до минимум риска от болестта на Алцхаймер/това важи особено за хора над 50 години/, а на хора, които вече страдат от тази болест, помага да спре заболяването, активните вещества, съдържащи се в ореха, са особено важни за Brain.
Орехите подхранват мозъка, хората, които ядат орехи, се чувстват по енергични, свежи, което е много важно за съвременните мъже и жени, ангажирани с активна умствена дейност. Богатото съдържание на аминокиселини и аргинин, запазва еластичността и гъвкавостта на артериите. Може би най-добрата функция на орехите е, че укрепват цялостната телесна конструкция.
Особено са препоръчителни за спортисти, манекени и жени, които държат да поддържат здравословно тегло. Малкото захари и голямо количество хранителни вещества утоляват глада и създават чувство за ситост. Богатото съдържание на витамини от група В, позволява да се увеличи производството на енергия. В допълнение, орехите подобряват храносмилането, затова хора със стомашни и чревни проблеми, трябва да ги включат в менюто си. Ореховото масло се използва широко в козметичната индустрия. То укрепва косата, подобрява кожата, помага при кожни заболявания, пърхут.  
Ореховото масло има противогъбично действие, което е много добре известно на дерматолозите, с олиото от орехи можете да подправите салати, ядките да съчетаете с кисело мляко, различни десерти и сладки ястия. Вече на пазара има и хляб с орехи.  
Но все пак, въпреки огромните ползи, прекалената консумацията на орехи, може да предизвика алергични реакции. По-точно, скоро след хранене, ядките могат да предизвикат подуване на устните, екзема, сърбеж, кожен обрив, виене на свят, хрема. В някои случаи реакцията се забавя, има продължително главоболие, безсъние, болки в корема и дори депресия. Също така орехи не се препоръчват и при някои заболявания на щитовидната жлеза.