понеделник, 10 февруари 2014 г.

Магичните свойства на солта!

Солта притежава тайнствени сили, в които са вярвали нашите предци, в миналото белият кристал се е използвал като талисман при тръгване на път, за предпазване от злото.
Ето някои тайни и рецепти от вълшебствата на солта:
- Солта възстановява изгубените сили и изцелява дупката в астралното поле.
- Злите хора и особено тези, които носят греха на магьосничеството не понасят сол.
- За предпазване от злото в нечисти места, се хвърля сол през рамо.
- Солта се използва в магически ритуали, за връщане на отнетото щастие чрез зла магия..
1. Рецепта със сол за предпазване от уроки и магии:
Още от древността, хората забелязали, че след разговори с някои гости, след като ги изпратят, се чувстват зле, за да се предпазят от уроките и злото магьосничество, нашите предци са слагали на масата сол на открито, тя има силата да неутрализира негативната енергия, премахва  уроки, връща злите пожелания, чрез подземния свят на този, който ги изпраща.
2. Рецепта за определяне дали в дома има нечист дух и за неговото изгонване:
 Взема се чист метален съд/тиган/, между 11 и 12 през деня, слага се тънък слой сол и загряваме на силен огън. Препичането продължава от 1 до 3 часа. Ако в дома има енергийно замърсяване, в солта се появяват тъмни петна. Домът светва, след като нечистия дух панически бяга. Препоръчва се с горещ тиган да се обиколят всички стаи, за да се пречисти енергийно. В градски условия този ритуал е добре да се извършва всяка седмица.
3. Ако над дома има проклятие и стопаните ги грози смъртна опасност, ритуалът с тигана се повтаря. Солта предупреждава за наличието на подобни страшни клетви, чрез силно пукане.
4. Солта е голям лечител. Тя спасява от кошмари и безсъние. Ако сте родени под знака на Везни, Скорпион, Рак, Близнаци, Водолей или Риби, поставете щипка сол в чаша вода до главата и до краката на пода.
Родените под знака на Овен , Телец , Лъв, Дева, Стрелец или Козирог трябва да поставят до главата и краката на пода суха сол. На сутринта сухата сол или соления разтвор се изхвърлят в тоалетната.
Направете този ритуал три последователни нощи и вашият сън ще стане дълбок и здрав.
5. Рецепта: Силата на солта в готварството. Почти на всяко ястие се слага сол. Но, внимавайте с какви мисли и чувства готвите, защото солта запечатва всичко. Не забравяйте, че вашите пожелания се записват в аурата на ястията. Злите думи, могат да влошат храносмилането. Най-доброто, което може да се направи е когато домакинята соли храната да казва на глас "Отче наш". Това помага за поддържане здравето и силата на тялото и духа.