неделя, 18 ноември 2012 г.

Народни средства при лечение на витилиго!


В повечето случаи витилигото е резултат от дисбактериоза, вътрешна инфекция или увреждане на човешкото тяло с червеи. В този случай, трябва незабавно да се отстрани причината на заболяването.

Важно в борбата с витилиго има правилното хранене, насочена към почистване и засилването на имунитета. При витилиго човек трябва да консумира много пресни плодове и зеленчуци, и билки. Тези продукти пречистват кръвта, лимфата и всички органи съвсем естествено.

Много полезно действие има елдата - тя съдържа furocoumarins, които повишават чувствителността на кожата и самите петна стават по-малко забележими.

Има  редица методи за борба с витилигото. Например, много е полезна  баня с отвара от корените на червено мушкато. За приготвяне на отварата  са необходими 50 грама  корени на прах от това растение, които се изсипват в литър вряща вода. Отварата трябва да ври в продължение  най-малко на 4 часа, след което се добавя към водата във ваната. Курсът на лечение е около 12 - 15 такива бани. Тази процедура е най-добре да става през нощта.

Друг лек за витилиго - листата на орех. Вземете зелени листа от това растение, напълнете един стъклен съд и долейте с алкохол. Съдът се поставя на хладно място в продължение на една седмица. С получената настройка мажете петната по кожата всеки ден. Курсът на лечение е 2 - 3 месеца.