вторник, 31 август 2010 г.

Невероятна рецепта лекува хемороиди

Вие може да се излекувате от това заболяване, както и всички останали. Изпробвал съм лично тази рецепта, помагал съм както на познати, така и на непознати хора, но досега не съм я публикувал в нито един вестник, защото се страхувах някой да не злоупотреби с нея.

Преди време я предоставих на един лекар. Разбрах, че е излекувал с нея девет от пациентите си. Когато отидох при него, за да разбера подробности, той ми заяви, че не съм му давал никога такава рецепта. Дали е патентовал метода като негов автор не зная, но ми беше казвал, че ще го направи, след като го изпробва на пациентите си, още по време на първия ни разговор с него.

Ето и самият начин за лечение на хемороиди. Лечението започва с посочените по-долу витамини, които се пият в продължение на два месеца. За това време хемороидите ви ще се излекуват. Желателно е след това (по ваша преценка) да продължите да ги приемате с профилактична цел, особено витамин Е.

В аптеките се продават и витамин А, и витамин Е като хранителни добавки.
Трябва да приемате:
•Витамин Е на таблетки по 400 мг. В опаковката има около 90 таблетки.
•Витамин А на таблетки по 10 000 единици. В една опаковка се съдържат 60 таблетки.
• От витамин Е се пие по една таблетка на ден, а от витамин А - по две таблетки сутрин.
Посочените два витамина лекуват и други заболявания.
Статията е от сайта: http://www.lekar.bg/news-56/info-3860/%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B0.%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0.%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0.%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B8/

Лечение на рак за 30 минути

В Кибер клиника Спиженко в Украйна лекуват рак успешно
Лечение на рак за 30 минути
Какво можем да направим за 30 минути? Има доста варианти. Например, можем да приготвим закуска. Или да изгледаме новините. Да направим гимнастика, да напазаруваме. Или – да излекуваме рака. Да, на пръв поглед това звучи, като фантастика. Но с появата в Украйна на „Кибер Клиника Спиженко” „фантастиката” се превръща в реалност.

ЛЕЧЕНИЕ НА РАК - Щракнете върху линка към официалния сайт на кибер клиниката, където ще намерите нейните координати

Всички сме свикнали да мислим, че ракът е най-страшната диагноза и за неговото лечение са необходими огромни усилия и много време. Да, до неотдавна това беше така. «Кибер Клиниката Спиженко» променя стериотипите за възприемането на раковите заболявания и начините на тяхното лечение. С помощта на най-новото оборудване «КиберНож» лечението на рака излиза на абсолютно ново равнище.

Самата процедура на лечението «КиберНож», действително трае около 30 минути. Разбира се, всичко зависи от степента на заболяването и общото състояние на пациента. Не говорим за времето, което е необходимо за подготвителните етапи. Диагностиката, консултациите и планирането на лечението се провеждат с максимална прецизност и внимание към всеки детайл. В този процес участват най-опитните специалисти на «Кибер Клиниката Спиженко», при което в особено сложните случаи е възможно консултиране с водещи световни онкологични центрове.

Лечението на рака с помощта на «КиберНожа» преминава в условия, максимално комфотни за пациента. По време на 30-минутната процедура пациентът е в съзнание. Облечен е в обичайните си дрехи и дори спокойно може да слуша музика. Във всеки един момент пациентът може да прекъсне процедурата, примерно, за да изпие чаша кафе.

Най-важното е, че въпреки плашещото название на оборудването, «КиберНожът» лекува без абсолютно никакви порязвания. Няма хирургическо вмешателство, няма болка, няма кръв. «КиберНожът» състои от две части – линеен акселератор (източник на лъчи) и автоматична ръка-робот. С помощта на такава технология поразяването на процеса на патологическото огнище преминава с фантастична точност – по-малко от 0,4 милиметра. Още едно приемущество на «КиберНожа» е неговото минимално въздействие върху здравите тъкани, което е трудно да се постигне при използването на други методи.

Лечението в «Кибер Клиниката Спиженко» позволява воденето на обичайния начин на живот. След завършването на процедурата пациентът веднага може да тръгва по задачите си – на работа, делова среща, рожден ден или нещо друго.
Статията е от сайта: http://www.lekar.bg/news-28/info-4018/%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5.%D0%BD%D0%B0.%D1%80%D0%B0%D0%BA.%D0%B7%D0%B0.30.%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8/

Как да се справим с вечно студените крака?

Основната предпоставка за усещането на студенина в краиниците е липсата на минерални вещества. Ако това състояние се задръжа за по-дълго време, значи става дума за хроничен недостиг.
Причините за това, че организмът не си набавя необходимите му вещества, могат да са различни, но в най-голям брой от случаите става дума за нездравословен хранителен режим, прекалено изтощителна диета или като цяло неправилен подход към храната.
Важно е също да се знае, че полезните субстанции не само трябва да се приемат, но в същото време трябва да се избягват всякави продукти, които пречат за тяхното абсорбиране. Ако сте любител например на кафето, черния чай, шоколада и пшеничните трици, то нищо чудно да страдате от липса на калций в организма, тъй като тези предпочитани от много хора храни и напитки съдържат вещества, които пречат на усвояването му.
В такъв случай нека разгледаме какво трябва да направим за себе си, за да не допускаме краката ни да са вечно студени?
Правилното решение на този проблем се крие отново в разумното хранене! Под разумно хранене трябва да се разбира редовната консумация на пресни плодове и зеленчуци, които обаче не престояват дълго време във вода, за да не избягат от тях минералните вещества. Освен това наблегнете на хранителните продукти в естествената им форма, а не такива, които са преминали през продължителна обработка. А когато отделите главната роля в менюто си на храни, богати на минерали, скоро ще може да се сбогувате с неприятното усещане за „замръзнали крака”. Към кои полезни вещества обаче е добро да се насочим?
Желязото – без съмнение всеки знае, че желязото е особено необходимо за правилното функциониране на организма. Затова хапвайте по-често месо, зърнени храни, бобови растения, овесени ядки, макар и в неголеми количества. Ако пък не харесвате нито един от изброените продукти, чаша прясно изцеден портокалов сок цъщо може да свърши работа.
Йод – съдържа се най-вече в рибата и морските дарове, както и в малки количества и в млякото.
Калций – мляко, сирене, зеленчуци, все едновременно вкусни, но и полезни храни са богати на калций.
Магнезий – среща се в най-големи количества в зърнените храни, бананите, спанака, тиквените семки, орехите.
Цинк – богати на цинк са пълнозърнестите продукти, морските продукти, пшеничните зародиши, както и дробът.
Ако си осигурите редовен прием на тези полезни вещества и се постараете да не ги неутрализирате чрез други, то много скоро ще забравите какво значи да уещаш краката си като замръзнали.
Статията е от сайта: http://www.lekar.bg/news-56/info-4022/%D0%9A%D0%B0%D0%BA.%D0%B4%D0%B0.%D1%81%D0%B5.%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC.%D1%81.%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE.%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0?/

понеделник, 30 август 2010 г.

Истината за вуду магията

Вуду е възникнала на Карибските острови религия, известна още като вуудуу и хуудуу. Корените на религията са в Западна Африка, откъдето се е пренесла заедно с превозваните роби. Думата Вуду произхожда от воду, което означава ‘дух’ или ‘божество’ в превод от езика Фон, едно от наречията Догони- район в Западна Африка, където именно се намира дома на вуду божествата - Лоа. Смесването на традиционните вярвания на Йоруба и католическите церемонии довело до формирането на тази религия. Трябва да добавя, че освен Йоруба, влияние оказват и други племена от Западна Африка, като най-голямо е на племето Догони, което според легендите произлиза от хора, дошли от съзвездие Сириус. Освен под името Вуду в различните части на Америка съществуват и други наименования като Сантерия, Макумба, Кандобле и т.н. Във всички тези религиозно-магически култове обаче се правят сходни ритуали и се използват едни и същи богове и духове, с различни имена. Доста от хората мислят, че Вуду се състои от кървави ритуали и изравяне на трупове. Истината е, че съществуват и подобни практики, но освен тях Вуду включва цялостна система от знания, посредством която човек може да овладее силите на природата. Тези знания обаче могат да бъдат доста опасни и затова е желателно да се усвояват с учител.

Както споменах в началото, религията Вуду, въпреки че се е оформила на американския континент, в основата си е африканска. А най-характерното, описано от изследователите на африканските традиции е присъствието на танца, музиката, словото, ритъма в живота на всеки, независимо към кое племе принадлежи. От тук и магията на Африка е магия на словото, заклинанието и музиката. За африканският маг всеки предмет, животно или човек, излъчва невидими за обикновенния човек набор от звуци, които предствляват неговото слово. Магията на Африка е природна магия и освен със силите на ритъма, словото и музиката се характеризира и с магията на изображенията.

Този вид магия е любим на сценаристите на трилъри. Благодарение на тях всеки, който чуе за Вуду, си предствя човек бодящ кукла с игли или страховито зомби. Във вуду този метод за работа се използва за концентриране върху определена цел (най-често за лечение-иглите се поставят върху определени точки, извършва се нещо като дистанционна акупунктура и за привличане на определени природни сили на помощ). Магията на изображението в най-популярен вид се среща в маските. В тези култови предмети често се влага имформация за връзка с духове и сили, с цел те да изпълняват определени задачи - съществуват различни видове маски - на добри духове, на духове-пророци, а също и на зли духове. Казано по друг начин, тези маски или статуи носят различни енерго-информационни програми и е опасно да се поставят в жилища, без да се знае каква имформация е заложена в тях. За съжаление много хора, харесвайки си някоя африканска маска, без да я проверят просто я окачват в дома си. Често, обаче маската, която са поставили на стената, носи информация за раздяла, конфликти или дори и още по-лошо, за смърт. Резултатите обикновенно не закъсняват и в дома започват проблеми, болести и т.н… Оказва се, че е изключително опасно да се държат подобни екзотични сувенири вкъщи. Често те се оказват носители на магически структури, кодирани за болести или смърт. Подобен предмет, поставен в дома, създава сериозни проблеми на обитаващите го. Понякога дори на пръв поглед безобидни предмети, могат да доведат до подобни пагубни ситуации. Срещали сме се с подобни проблеми много пъти.

Случаят, който ми идва на ум е за две маски, изобразяващи мъж и жена, донесени от Африка и по- късно едната подарена, а другата- закачена в коридора. Скоро в двете семейства настъпили сериозни проблеми, започнали чести конфликти, по незначителни поводи. Причина за това се оказа факта, че маските представляваха две африкански божества, носещи информация за любов помежду им. И когато били разделени, се получило негативно енерго-информационно поле. Под действие на тази информация, хората в двете къщи започнали да се дразнят един от друг и да се карат за най-малки поводи. Подобни случаи често се срещат, особено напоследък, тъй като че ли е модно да се купуват най-различни маски и други африкански символи или предмети с култово предназначение, за да се използват като сувенири.
Статията е от сайта: http://www.gadatel.org/2008/02/blog-post_212.html

Турски магии не се развалят от ходжи

Напоследък често се говори за турските магии. Повечето хора не правят разлика между тях и циганските или древните български магии. За съжаление, непознаването на тази материя води до възможността човек лесно да бъде измамен. Причината често да се говори за турските магии е факта, че това са едни от най-опасните магии и често се правят за смърт.

Принципно тези въздействия представляват муски, състоящи се от лист хартия с изписани на него текстове на арабски, най-често от Корана или други магически книги. Понякога, тези текстове са придружени от различни символи. След това листчето се сгъва до образуването на малък триъгълник или квадрат. Така изготвената муска може да се използва по два начина. Първият е като се постави в дрехата на човека, за който е предназначена или се сложи в дома му, колата. Най-често се слага на място, в близост до човека и същевременно никой да не може да я намери. Но всичко зависи от това с каква цел е направена. Ако целта е раздяла на семейството например, може да се сложи в дома им - на прага, в спалнята (това място е идеално, но зависи дали човека, който я прави има достъп до него), в дрехите или под леглото. Често такива муски се откриват под мокета или в подгъва на дреха или на други скриети места. Резултатите от това обикновено не закъсняват и в мирното до скоро семейство се появяват проблеми. Често хората, подложени на такова влияние след като се отдалечат един от друг страдат, но щом се съберат се появява нетърпимост и дрязги. Те страдат от различни психологически проблеми като безсъние, невроза, необоснован страх, кошмари, а може да се появят и симптоми на депресия, както и на други заболявания. В личният живот на семейството се появяват различни проблеми – например, често срещани са сексуалните. При повечето хора проблемите се задълбочават, понеже не са обърнали внимание своевременно и са се появили тежки хронични заболявания, а понякога се появяват и тумори, диабет и др.

Причините за проблемите с нервна система са свързани с факта, че магията поразява първо шеста чакра. Тази чакра се намира в областта на главата и е свързана с централна и периферна нервна система. Понякога се появяват енергийни пробиви и в други чакри – втора (проблеми свързани с полова система, най-често безплодие), а също и четвърта. Във вторият случай муската се слага във вода да престои известно време. С тази заредена вода се пръска дома, колата или дрехите. Някой от ходжите препоръчват от тази вода да се сожи в храната или питието. В такива случаи магията е откриваема само от маг-специалист. Тя е особено опасна и поета от човешкия оргтанизъм действа много бързо.

В заключение ще кажа, че ходжите ползват неправилна техника за разваляне на магии, защото вместо да премахват и унищожават негативната структура, създават нова, чиято цел е да неутрализира първата. За жалост ефекта е твърде краткотраен, след което двете магии резонират и действат в унисон.
Статията е от сайта: http://www.gadatel.org/2008/02/blog-post_5874.html

Как да се защитим от енергиен вампир

За енергийните вампири сме чували много. Известни са различни способи, позволяващи да се защитим от тези любители на чужди енергии. Но светът е толкова многообразен, че едно единствено средство за предпазване от вампири няма. Поради това, парапсихолозите постоянно изследват този проблем и днес ви предлагаме нов тест, който да ви помогне да разберете, имате ли си работа с енергиен вампир или не. На всяко от посочените по-долу съждения, дайте един от четирите варианта на отговор, който най-точно съответства на вашето поведение. Всеки отговор ви носи точки.
- никога - 1;
- рядко - 2;
- често - 3;
- винаги - 4.

1. Страшно се дразня, когато ми се бъркат.
2. Не мога да почивам дълго, без нищо да правя.
3. Приемам важни решения след като получа цялата необходима информация и щателно я обмисля.
4. Губя контрол над себе си, когато събитията се развиват не така, както по мое мнение, трябва да се развиват.
5. Дразня се, ако хората се оказват не така съвършени, както трябва да бъдат, от моя гледна точка.
6. При промяна на един вид дейност с друг отделям много време за планиране и обмисляне на развитието на събитията.
7. Проявявам нетърпение, когато ми се наложи да чакам някого, или нещо се проточва дълго, или става много бавно.
8. Повечето неща е по-добре да свърша сам, отколкото да моля за помощ.
9. Интересува ме преди всичко конкретния резултат, а не работата сама по себе си.
10. Не обичам ситуации, които не се поддават на моя контрол.
11. Имам навика да тероризирам сам себе се, като за всичко си поставям жестоки срокове.
12. Суетя се, върша всичко в последната минута, дори и да имам предостатъчно време.
13. Постоянно се старая да се занимавам с нещо.
14. Едновременно върша две-три неща. Например: по време на хранене преглеждам бележника си и едновременно с това звъня по телефона.
15. Хващам се с всичко, каквото предлагат и често работата ми е повече, отколкото мога да изпълня.
16. Чувствам се виновен, ако нищо не правя.
17. Могат да ме разстроят дори и най-дребните грешки.
18. Забравям, игнорирам или свеждам до минимум рождените дни, срещите, юбилеите и дните за почивка.
19. Отделям на работата повече време, отколкото на семейството и приятелите, за които мисля по-малко.
20. Смятам, че събитията се развиват твърде бавно, а работата не се изпълнява достатъчно бързо.
21. Задавам отново въпрос на събеседника, без до осъзнавам, че вече съм получил отговор.
22. Активно се включвам да работя по реализация на някакви проекти много преди да са обмислени всички понататъшни етапи от тяхноот осъществяване.
23. Голяма част от свободното си време отделям на работа, а не за срещи с приятели, забавления и други видове обикновени занимания.
24. Не оставям работата, дори и след като колегите са се отказали от нея.

ОТГОВОРИ
25-25 точки - за щастие, вие сте свободни от каквото и да било въздействие от страна на енергийни вампири.
55-69 точки - у вас има начална или средна зависимост от вампирическата същност.
70-100 точки - вие напълно сте зависим от енергийния вампир и се явявате постоянен донор на жизнена енергия.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЕНЕРГОВАМПИРА И ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ НЕГО

Психоенергийни вампири, живеещи за сметка на вашата енергия, се срещат доста често. Как да се запазите от тях, как да разберете, че нещо се е включило към източника на вашия живот? Да направите това е много лесно, без никакви специални средства. Достатъчно е да се вслушвате в състоянието на организма и самочувствието, да наблюдавате как се е променило вашето настроение и готовност да направите нещо, без значение колко голям е вашия запас.

Постарайте се да разберете, какви са причините, които са ви довели до дискомфорт, до 'пробиване', до загуба на сили. Ако те не са очевидни, а вашата интуиция мълчи и съзнанието не ви подсказва с нищо, спомнете си какво сте правили непосредствено преди да почувствате загуба на сили, с кого сте общували, какъв емоционален спомен е останал у вас след това общуване.
Помислете отнася ли се причината за загуба на енергия към вътрешни фактори, ако тя е станала под влияние на вашите собствени мисли, чувства, настроения, или към външни фактори - конкретни лица, стремящи се да ви повлияят? Ако вие се спрете на някой човек, преди да го запишете в графа 'вампири', поровете в паметта си: какво сте чувствали след контакт с него при предишни срещи. И ако сте убедени, че на вас ви действа психоенергиен вампир, опитайте да се защитите с един от следващите методи.
ПОСТРОЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН ЩИТ

Този ефективен метод се препоръчва от болшинството окултни учения и системи. Ако човек е уверен във вампирическо въздействие над него, трябва мислено да обкръжи себе си с тънък енергиен щит или екран. Това може да бъде полусфера, сфера, кръг, стена от различен цвят - златист, сребрист, син, зелен червен или лилав. Колкото по-ярко е въображението, колкото по-спокойни и уверени сте в момента на нападението, толкова по-ефективен ще бъде резултата. Затова за укрепване на вътрешните сили се препоръчва и едновременна да се обърнете с молитва към Бога, да помолите за помощ ангела-хранител или вашия духовен учител.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ЗЛОТО

Преди всичко вампирическото или черно-магьосническото въздействие достига целта си за това, че хората се отнасят към вампирите и магьосниците със суеверие и страх, преувеличават техните реални възможности и сили. И тогава във въображението изникват огромни и страховити лошотии. В този случай е необходимо да се направи точно обратното - да намалите в собственото си съзнание размерите на плашещия ви образ, да намалите неговата значимост. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага, в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите.

СТУДОТЕРАПИЯ

Да предположим, че похитителят на вашата енергия действа с досадна активност, постоянно ви се жалва от своята съдба, проблеми и болести, но не прави абсолютно нищо, за да поправи това положение. Тогава най-доброто средство за защита от неговия опит да реши собствените си проблеми за сметка на вашата енергия се явява студотерапията.'Съветваме ви да се отнасяте хладно към хората с болно излъчване' - казват специалистите по психоенергийна защита. Не жестоко или равнодушно, а студено. След такава промяна, вашите взаимоотношения с енергийния вампир ще се влошат и ще се стигне до прекъсване. Трябва само да повярвате, че това е най-добрия изход и за двамата. Вие ще бъдете защитен, а вампира ще се окаже принуден да се научи да добива енергия по нормален начин.

ОБРАЗНА ЗАЩИТА

Този метод е близък до метода за построяване на щит, но се отличава с това,че в качество на защитен образ не избирате просто сфера с определен цвят, а някакъв духовен символ. Защитавайки се, мислено си представете символа и окръжете с него себе си , приемете формата на този образ. Това може да бъде например пентаграма - звезда с пет върха, напомняща изправен човек с разтворени в страни ръце и широка разкрачени крака. Можете да си представите и огнен православен кръст или икона, която ви оказва особено емоционално въздействие. Както и с пентаграмата, трябва да визуализирате себе си вътре в избрания от вас защитен символ.

КРЪГОВА ЗАЩИТА

Лесен метод: мислено окръжете себе си или друг човек, на когото оказвате помощ с енергиен кръг от сребрист или златист цвят, очистителната сила на когото не позволява на силите на злото да се приближат към вас. Трябва само да имате предвид, че защитната сила на магическия кръг зависи от това, колко енергия и вяра в негово действие сте вложили в създаването му.
Статията е от сайта: http://www.gadatel.org/2008/02/blog-post_4491.html

Основни заблуди относно магията

Според сведения на работещи в областта, България е на първо място по направа на черни магии, проклятия, уроки и клетви. В нашите земи се срещат над 100-150 вида магии, турски, български, цигански и други… Често днес хората се оплакват, че всичко в живота им изведнъж се е преобърнало, без видима причина, появило се е тежко заболяване или те се чустват зле, а медицинските им изследванията показват, че човека е клинически здрав. Работата и семейството се разпадат. Друг от честите проблеми, с които се сблъсква всеки магьосник са безбрачие и безплодие.

Това са само част от проблемите на хората с негативни енергийни въздействия. Тези въздействия не включват само магии, но и кармични натоварвания, влияние на геопатогенни зони, насочени негативни мисли, обсебвания и много други… Но най-често това са така наречените черни магии. Човек не обръща внимание на началните етапи, в които проблемите му изглеждат маловажни и си мисли, че това е просто лош период. И когато осъзнае за какво става дума, той има тежки проблеми, енергийното му поле е почти напълно разрушено, страда от тежки заболявания, някои от тях нелечими и е трудно да му се помогне. След толкова сривове човек тръгва да търси помощ при врачки, екстрасенси и всякакви други хора смятани, че притежават паранормални способности. Не отричам, че някой от тях притежават такива, но най-често или нямат или просто не са специалисти в чистенето на негативни структури. За жалост, човек пострадал от негативна енергия, най-често е силно податлив на всякакви мошеници, желаейки да помогне на себе си и своите близки.

Един от основните заблуждаващи методи за `чистене` на магии е използването на яйце. Обикновено яйцето се носи от клиента и с него врачката обикаля човека, междувременно тя предварително си е подготвила друго яйце. На него е пробита малка дупка и със спринцовка е извадено част от съдържанието, след което в него са вкарани най-различни химикали, така че когато бъде счупено, от него да излязат какви ли не чернилки. Когато врачката застане зад гърба на пациеннта, тя сменя яйцето донесено от човека с другото.

Друг подобен метод е когато яйцето се слага през нощта под леглото в буркан с вода и на сутринта ако изглежда като сварено, то непременно имате магия. Истината обаче е различна, ако си направим опит с яйце подобен на описания, ще видим, че то винаги е забулено или изглежда като сварено. Причина за това не е магията, а факта, че между яйцето и водата протича химична реакция, особенно ако водата е с по-голямо съдържание на хлор. Знаейки това някой мошеници пращат човека до точно определен извор с високо съдържание на хлор. За да не се подлъгвате по-разни мошеници ще кажа, че магията е енерго-информационна структура и като такава се чисти с определени ментални схеми.
Статията е от сайта: http://www.gadatel.org/2008/02/blog-post_2124.html

Магии....или автомагии...тема от Фейсбук....

Хората предпочитат друг да е виновен за несполуките , затова търсят причината в магии.Така си правят автомагия, която е много трудна за изваждане , самият човек трябва да осъзнае негативната си мисъл, за да излезе от собствения си омагьосан кръг.
Битува мнението , че магия може да се премахне с яйца. В България има много малко хора , които чрез яйца могат да изчистят магия.Защо е така? Яйцето е само посредник в процеса на изчистването. Само човек с много силна биоенергия може да прави тази процедура.За него яйцето е само инструмент. Той съзнателно контролира енергийното си поле- той е това , което работи, а самото яйце се явява кошчето, в което се складира негативната енергоинформацинна структура на магията. С две думи механизма е следния: Яйцето работи като филтър, като торбичката на прахосмукачката. Изнесеното биополе на екстрасенса минава през аурата на човека, улавя всичко, което не е в негово благо и го събира в яйцето. Поради тази причина аз ще ви запозная със своята техника.В техниката която използвам , се работи с три яйца.
ПЪРВОТО ЯЙЦЕ настройвам в резонанс с човека и поставям специфичен енергиен код / такъв код има всеки човек/ .Само по такъв начин мога да прехвърля негативната информация от човека в яйцето.Самият ритуал работя винги едновренно с клиента, за да осъзнае какво се случва с него и да поеме отговорност за себе си.Минавам през чакрта на любовта, с което я активирам за работа, след това с яйцето описвам спираловидни движения, които отговарят на движението на енергията в самата чакра.При това ,заедно с човека изричаме определни словестни формули, които чрез силата на вибрацията си извличам негативната енергия.
При ВТОРОТО ЯЙЦЕ се работи със запалена свещ и отново , чрез силата на словото и концентрираната биоенергия, премахвам остатъчните енергоинформационни структури от човека и неговите близки, тъй като те са свързани енергийно.
С ТРЕТОТО ЯЙЦЕ залагам нови позитивни модели в енергийното поле на човека и неговите близзки. Това се прави задължително, защото във Вселената не съществува абсолютна празнота.Ако си взел от едно място, трябва и да вложиш там, в противен случай в енергийното поле настъпва хаос.
ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СПИ С ЯЙЦЕ ПОД ЛЕГЛОТО?
-Когато човек спи се осъществява форма на неосъзната астрална проекция. т.е.духът на човек излиза от тялото и в този момент той се причиства и събира необходимата жизнена енергия.Тук яйцето действа като филтър и улава всички негативизми. На сутринта яйцето се затваря в буркан и се изхвърля на течаща вода, най добре в река.Тук отново имаме символика, както водата отмива нечистото, така да бъде отнесена и лошотията в живота на човек. Това се прави три дни подред за всяко яйце. След това е необходимо да поставя защита.След изчистването на магията, енергийното тяло е слабо и е необходимо време да се възстанови. Защитата ми в този момен го предпазва от други негативни влияния, към които човек е податлив.За целта човек преспива на четвъртата вечер върху червен вълнен конец, дълъг три метра. Тройката е олицетворение на триединния Бог, на Вяра, Надежда и Любов. Конецът се поставя по космичната спирала върху матрака под чакрата на любовта -/ гърдите/. След това отново ,за кодиране на конеца и снимките на близки , човекът се връща в кабинета ми за завършване на сеанса.

Много хора ме питат дали изчиствам магии, направени от ходжа?
Няма разлика кой е правил магията. Има безброй много начини и техники , но магията е една- насочена мислоформа. Затова всяка магия може да бъде развалена , независимо от кой е направена и по какъв начин.Когато се разваля магия, ако тя е от контактен тип , не е необходимо предметът преносител, за да се изчисти влиянието.Работя със силата на мисълта и природната енергия.Магията се вижда в чекрите и ауричното поле. Прилича на сиво - черни петна и сиви нишки, подобни на паяжина.Именно тях извличам в яйцето, за да освободя човек от злото.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ШАРЛАТАНИ ПОЛЗВАТ ЯЙЦЕТО, КАТО ПРАВЯТ РАЗЛИЧНИ ТРИКОВЕ, ДОСТОЙНИ ЗА ЦИРКА.
Например те си имат придварително приготвено яйце, което са напълнили с всевъзможни гадости, чрез спринцовка
Когато работят , ТЕ ПОДМЕНЯТ ЯЙЦЕТА ЗАД ГЪРБА НА ЧОВЕКА и после уж му показват магията.Други го карат да държи яйцето във вода, и ако то изглежда като сварено на сутринта - това е белег , че има магия.Но в този случай просто става хим. реакция и хлорта от водата винаги забулва яйцето. Аз не работя така. При мен яйцето се поставя в буркан без вода.За да може после да бъде изхвърлено лесно.
В БЪЛГАРИЯ Е ЗАПОЧНАЛА ИСТЕРИЯ ОКОЛО ТЕМАТА " МАГИЯ".
Идват хора, жовотът им не върви, питат ме имат ли магия, а аз виждам че нямат,на тях това никак не им харесва, предпочитат друг да е виновен за положението им.Това е автомагия и тя е много по -опасна от магиите, защото каквото сам си направиш, никой не може да ти направи.Автомагии се изчистват много трудно, защото проблема е в мисловния модел, а чрез него човек си създава енергийни проблеми, които водят до житейски сривове и попадане в омагьосани кръгове.Затова когато има автомагия прилагам психологични разговори с анлизи и навлизам в дълбините на човешката душа. За да го извадя от негативния модел на мислене, който сам е вкарал в себе си, а и от там е нарушил физическото и астралното поле.

Соня Заварчик-моя приятелка ясновидка във Фейсбук

сряда, 25 август 2010 г.

Депресия - липса на сол в организма, най обикновена нерафинирана морска или каменна сол

"Моите хора загинаха от липса на знание" Осия 4:6 (и от заблуди!)
Депресията не е само временно настроение и това не е признак на лична слабост. Депресията е сериозно заболяване с разнообразни симптоми. Емоционални симптоми могат да включват тъга, загуба на интерес към неща към които сме имали интерес, чувство на вина или безполезност, безпокойство и неприятности или липса концентриране при вземане на решения. Физически симптоми включват умора, липса на енергия, както и промени в теглото или съня. Допълнителни симптоми на депресия включват неясни болки в ставите, раздразнителност, безпокойство и мисли за смърт или самоубийство.
Има много теории за причината за депресията. Една обща теория е, че депресията е причинена от дисбаланс на естествено срещащи се вещества в мозъка и гръбначния мозък.
Някои от признаците на депресия са следните:
- Тъжен съм през цялото време и просто не се чувствам на себе си.
- Не се радвам да се видя с приятелите си или да правя някое от нещата, които обикновено обичам да правя.
- Имам много проблеми със съня напоследък.
- Понякога чувствам, че не заслужавам да живея.
- Имам чувството, че нямам никаква енергия.
- Не се интересувам от хранене.
- През целия ден се чувствам неспокоен.
- Чувствам се толкова нерешителен, че не мога да взема никакво решение.
- Аз просто се чувствам толкова безполезен.

Последните проучвания показват, че солта задейства импулси в ума, които водят до подобряване на настроението, като по този начин се облекчава всяко състояние на депресия, от което страдате.
Често казват, че твърде много натрий в организма е вредно, но ако не се консумира сол тялото ви страда. Солта съдържа хранителни вещества и минерали от жизненоважно значение за функционирането на организма и да го запази здрав. Когато консумираме сол, нашият мозък ни сигнализира, че това е страхотно, защото получаваме наслада и удоволствие. Това удоволствие също изключва всяка депресия. Намалението на консумацията на сол може да повлияе на настроението на човека и може да предизвика тревога и безпокойство.
Днес много хора, които страдат от депресия вземат най различни антидепресанти, синтетични лекарства, които подтискат мозъка от производство на "добри" хормони (filling good hormones).


Хората забравиха за природо лечението и се обърнаха към синтетичните лекарства. Тези антидепресанти, могат сериозно да възпрепятстват нормалните функции на човек. Хората, които ги взимат често се чувстват като замаяни през целия ден. Повечето от антидепресантите с които се третират пациентите са диуретични, което означава, че тялото се обезводнява и също обеднява още повече на соли.
Проучванията показват, че природните соли са най добрите антидепресанти и те го правят, без да вредят, но помагат на концентрацията и ни доставят радост от живота. Солта е минерал, който се намира в природата. Бог е създал в природата всички възможни средства да се лекуваме и чувстваме добре. Там в кухненския шкаф се намира естествения антидепресант. Доказано е от проучвания, че приемане на достатъчно количество сол повишаване вниманието и бързина на реакцията.
При липса на сол, обаче нараства безпокойството и напрежението. Приема на сол създава състояние на ума, което води до освобождение на психическите задръжки и от чувство на изоставеност. Това причинява приятно чувство и удоволствие да правите това, което желаете.
Депресията и лошото настроение може да бъде свързана с приема на недостатъчно сол, тъй като е доказано, че солта стимулира мозъчната реакция, докато намаления прием на сол показва намалена мозъчната дейност.
Не забравяйте, че въпреки че солта може да помогне на депресията, прекалено много консумация на сол може да причини здравословни проблеми.

В края на 1998 г. е направен експеримент със Celtic Sea Salt в затвор. Затворниците, особено на буйстващите и раздразнителните били третирани със Celtic Sea Salt без да знаят и без охраната да знае, а друга група затворници подобни на тях са консумирали обикновена готварска сол. Персоналът на затвора е бил длъжен да докладва всички инциденти и събития в затвора. След един месец наблюдения се установява, че инцидентите в групата на затворниците третирани със Celtic Sea Salt са много по малко. Инцидентите са намалели и поведението на затворниците значително се е подобрило. Това просто не е съвпадение. Солта е имала ефект.
В университета на Айова (Iowa) психологът Ким Джонсън и колегите му установили, че плъхове с дефицит в сол се плашат от дейности, които те обикновено вършат. "Нещата, които нормално биха били приятни за плъхове не предизвикват същата степен на наслада, която ни кара да вярваме, че дефицита и жаждата за сол се свързва с един от основните симптоми на депресията", казва Джонсън.
Изследователите не могат да кажат абсолютно точно, но загубата на удоволствие в нормално приятните дейности е една от най-важните характеристики на психологическата депресия.


Някои автори обсъждат изследвания, които показват връзката на нервната система и хормоналните механизми, чрез които тялото регулира апетита към натрия. Има връзка между вкуса и апетита към натрий. Те казват, че солните рецептори върху езика предават съобщения до областите на мозъка, които играят роля в настроението, мотивация и пристрастяването. Авторите съобщават, че солта става по-вкусна, когато имаме липса на натрий и в случай на тежък натриев дефицит това помага на организма да се идентифицира и да се консумират храни с източници на натрий. Нуждата за сол в организма е индивидуална.
Има сведения, че хората, които имат глад за солени храни губят голямо количество натрий в урината си вследствие на хормонални проблеми или защото те вземат диуретични лекарства. Хората с високо кръвно налягане, които са били на диета с ниско съдържание на натрий за дълго време намират соления вкус по-приятен и това е поради това, че те се придържат към предписаните диети. Промяната в настроението е признак за неподходяща диета или нездравословно хранене.
Всъщност, липсата на сол е нещо, което може да промени настроението ви, а също и да се почувствате доста тревожни, както и изпълнени с напрежение. Обикновено ще се почувствате по-добре, след като приемете малко сол - не много и добавянето в ежедневната диета няма да навреди. Солта е нещо естествено. Това е минерал, който се намира под земята. Повечето хора казват, не яжте много сол, но солта съдържа много хранителни съставки и минерали, от които тялото ни се нуждае за да функционира и ако го лишим, то ще чувства тази нужда. Твърде много сол е вредна, но все пак ние трябва да имаме достатъчно сол в организма.
Изследванията показват, че хора които изразходват много натрий чрез потене по време на работа в сравнително гореща среда често страдат от умора, главоболие, проблеми с концентрацията и съня. Тези симптоми се свързват с депресия.

От: Оливия Ленън
From: Olivia Lennon
To: watercure2@adelphia.net Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
Аз съм 47 годишна и бях на вода и сол за повече от един месец. Чувствам се много по добре. Моята депресия изчезна за две седмици след като изхарчих стотици долари за лекарства.
Поздрави Оливия Ленън
И много други свидетелства на този форум: http://curezone.com/forums/fm.asp?i=378350

Повишеният прием на сол трябва внимателно да се наблюдава и повишаване на потреблението на сол трябва да става постепенно, като се наблюдава реакцията на организма. На 2 литра вода обикновено се слага 1 чаена лъжичка сол (2.4 г. сол), като може да се достигне до 2 лъжички за известно време в зависимост от степента на депресия и след това да се намали до 1 ч.л. Дневният прием на вода е 2-2.5 литра на ден.
Готварската сол съдържа 5% примеси, някои от тях са отровни (anti caking agents). Препоръчва се нерафинирана нейодирана морска или каменна сол без примеси.
Морската вода съдържа йонизирани минерали като натрий, магнезий, калций, калий, както и селен, както и много микроелементи като мед, желязо, цинк, манган, хром. Човешкото тяло използва минералите и микроелементите в морската (каменната) сол за създаване на електролитна среда в организма, поддържане на "вътрешен океан", който е от първостепенно значение за правилното функциониране на всяка система в тялото.

Съдържание на минерална сувоватка (brine) и микроелементи в нерафинираната морска и каменна сол:
Selina Naturally™ Hawaiian Salt - 23.10%
Selina Naturally™ Portuguese Sea Salt - 13.40%
Himalayan Crystal Salt - 4.12%
McCormick® - 3.53%

Хималайска кристална сол в България:
http://www.vodorasli.eu/object.php?id=35
http://www.vodorasli.info/product.php?id=683
http://www.zdravensait.hit.bg/himalaiska_sol.htm

Прочетете статиите за ползата от солта и водата на: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Източници на информация:
http://www.altmedicinezone.com/natural-remedies/salt-natural-cure-for-depression/
http://www.webmd.com/learning-treat-depression/serious-medical-condition
http://www.healthyvibes.net/tag/using-salt-to-treat-depression
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=378350
http://www.mnwelldir.org/docs/mental_health/depression.htm
http://www.celticseasalt.com/PDF/compare.pdf

Благословение и изцеление!

Статията е от сайта:
http://futurehope-bg.com/%D0%94%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BB.html

вторник, 24 август 2010 г.

Ето една поличба:

Разсипана сол и счупено огледало – лоши поличби

Много хора подчиняват живота си на различни суеверия и поличби. Доколко правилно е това, е отделен въпрос. Но само си спомнете Закона за привличането. Съгласно който това, което е в мислите ти, се матереализира в живота ни. Сиреч – ако много се страхуваш от нещо, можеш сам да го докараш в живота си.

Едно от най-разпространените суеверия е свързано със счупеното огледало. Знаете ли откога датира това суеверие и как е възникнало то?

Първите огледала започнали да се произвеждат във Венеция пред ХV век. Както всяко ново и непознато нещо, първоначално огледалата били много скъпи и можели да си ги позволят само заможните и благородните фамилии.

Именно богатите измислили хитър начин как да накарат прислугата си да бъде твърде внимателна със скъпите огледала. А именно, че който счупи огледалото, ще го преследват седем нещастни години.

Съществуват и други интерпретации на счупеното огледало. Смята се също, че огледалото отразява човешката душа. И когато то се разбие на парчета, същото последва и душата.

Англичаните пък вярват, че счупят ли огледало, ще изгубят приятел. Но има спасение! Трябва всички пръснати парченца от стъклото да се съберат и да се изхвърлят в течяща вода, който да отнесе бедите.

Друго популярно суеверие е свързано с разсипаната сол. При която случаят е подобен както при огледалото. Някога, много години назад, солта е била скъп и ценнен продукт, колкото златото.

Може би не знаете, че солта е играела ролята и на разменна монета и хората са се разплащали с нея. Ето така възникнало суеверието – не бива нещо, което е толкова скъпо и ценно да се разсипва.
http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?p=28891&sid=c9ebc0cacf3b326dc48c65941af435fe

Счупеното огледало носи нещастие.

Счупеното огледало носи нещастие.

Според Фън Шуй вредни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички отразяващи повърхности, защото раздробяват отражението на части.

Това разрушава енергийния заряд. Никога не заставайте пред счупено огледало, то ще намали енергийния ви заряд на тялото, което най-напред влияе на здравето.

Не показвай върху себе си.

Не посочвай върху себе си - предупреждаваме човека, който ни разказва за нечии болежки и недъзи. Според Фън Шуй тук действа следният механизъм: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки болестта, даваме на този заряд съответстваща окраска - запълваме го с точна информация за диагнозата.

Не сядай на ъгъл - няма да се омъжиш.

Това народно поверие е обяснено от Фън Шуй чрез потоците неблагоприятна енергия, създадена от остри предмети или ъгли.

Потоците се наричат "отровни стрели Ша" и лишават човек от късмет и взаимност.
Ако сте неомъжена и седите срещу ъгъла на маса, енергията ви се деформира, изкривява и разпилява, а това намалява шансовете ви да се задомите.

Не готви, когато си в лошо настроение - ще "заразиш" семейството.
Храната попива негативното настроение и тези, които ще я хапват, заедно с калориите и витамините, ще приемат съответния енергиен заряд.

Не позволявай на никого да стои зад гърба ти.

Фън Шуй смята за най-слабата енергийна позиция тази, при която зад гърба ни има човек, дори да е доброжелател.

Най-защитени сме, ако зад нас има стена или преграда.

Не се сбогувайте през прага - ще се скарате.

Прагът е енергийна преграда, разделяща два свята. От едната страна е твоят, а от другата - чуждият.

Невидима граница пречи да се установи контакт и енергията, предадена през него, е загубена за двамата участника, а контактът разрушен.

Не се връщай от пътя - няма да ти върви.

Както в случая с прага, всички прескачания от един свят в друг са достатъчно енергоемки.

Ако все пак ви се наложи да се върнете, седнете, възстановете силите си у дома.
Погледнете се в огледало - отразявайки се, енергията се удвоява.

Не заставай в ъгъла на стаята.

Това е още една крайно неблагоприятна позиция.

Ъглите в помещенията се смятат за място, способно да изтегли от човека силите му. Не напразно разлудувалото се дете наказват в ъгъла, за да се освободи от излишната хулиганска страст (най-важно е детето да не стои там повече, отколкото трябва).
http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?p=28891&sid=c9ebc0cacf3b326dc48c65941af435fe

Суеверия и Поличби

Суеверия, поличби и вярвания на нашите баби и тези, с които сме израснали. Суеверията и тяхното тълкуване в различни страни не е еднакво, а понякога е съвсем противоположно. Измишльотини или не, явно има причина тези суеверия и поличби да се запазят до днес. Ето и най-често срещаните:
Баба Марта
Посрещането на баба Марта с червено, простиране на червен плат - риза, престилка, на ограда или по...
Бабинден
Ако при поливане на бабата на Бабинден , тя избърше ръцете си в резата на булката, тя ще ражда мног...
Бебе
Не трябва да се люлее празна люлка, за да се намери в нея място за бъдещото бебе .
Бездетна жена
Ако жената е бездетна се напарва, като във водата се слага чесън.
Бенка
Ако по тялото на човек има бенки , особено такива, които той не може да види (например по гърба), т...
Брадичка
Ако ви трепне брадичката - получите полезен съвет.
Бременна жена
Бременна жена не трябва да стои на прага на къщата, за да не се роди детето с дефект или да аборти...
Бременност
Бременната жена не трябва да казва за това на никого до третия месец, за да не загуби бебето си.
Буря
Силна буря ще има, ако говедата започнат да си ближат краката и реват в обора. Друг признак е ако ...
Бухал
Нещо лошо ще те сполети, ако чуеш бухал три пъти.
Василовден
На Василовден жените и момите мият косите си с вода, в която е потопен дрян - за да бъдат здрави и...
Великден
Една част от червената боя, с която се боядисват яйцата на Великден се изхвърля на чисто място, къ...
Великденско яйце
Магическата сила на Великденското яйце е по - голяма, ако то е снесено в четвъртък преди изгрев сл...
Вилица, лъжица, нож
Ако от масата падне вилица или лъжица – ще дойде жена. Ако падне нож – ще дойде мъж.
Вихрушка
Ако си срещнал вихрушка трябва да пиеш вода от въглен, за да прогониш духа, вселил се в теб.
Вода
Ако се подхлъзнене върху вода , очаквайте любов и сълзи.
Война
Ако вълците се събират на много глутници в планините, това означава, че ще има големи войни .
Войска
Ако иизлязат много жабчета и плъзнат по пътищата, това означава, че през годината ще има голяма вой...
Вятър
Времето ще се развали, ако се бият ветровете .
Гвоздей
Ще бъдеш щастлив, ако вдигнеш гвоздей , обърнат с върха към теб.
Гергьовден
Ако в съда с кръвта от жертвеното агне за Гергьовден се постави коприва, се вярва, че по - късно с...
Глава
Дете с голяма глава става добър и разумен човек.
Горна устна
Ако горната устна ви трепне - ще прекарате весело с приятели.
http://sanovnik.bg/sueveria

Мъдрости и Поговорки

Житейски и народни мисли и мъдрости. Мъдрости, афоризми, житейски максими. Поговорки и пословици в българския език. Смешни поговорки и афоризми.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.
Обичай себе си, за да те обичат и другите!
Недей да викаш - силните говорят тихо.
Търси да намериш, искай да ти дадат, чукай да ти отворят.
Всеки със свой аршин мери.
С каквато мярка мериш, с такава и теб ще премерят.
Веднъж стомна за вода, два пъти, на третия се счупи.
Миналото не се връща никога.
Когато се катурне колата, пътища много се отварят.
Хвани се за работата по - рано, за да я свършиш по - бързо.
Което скоро става, скоро се и разваля.
Който бърза, късно стига.
Който много бърза, задминава си късмета.
Който си има маша, не си гори пръстите.
Който се страхува от вълци, в гората не ходи.
Не сечи клона, на който седиш.
Където две врати скърцат, там пръст не слагай.
Където дума не помага, там и тояга не помага.
Отдето чакаш слънце, оттам те бие град.
Човек мисли едно, господ дава друго.
Признат грях не е грях.
На господ в работата не се бъркай.
Който се е парил от млякото, той и на мътеницата духа.
Хората дават акъл, ама хляб не дават.
По- добре разумен душманин, а не глупав приятел.
Който има верен приятел, има още една глава.
За човека можеш да съдиш по приятелите му.
Роднини се търпят, а приятели се избират.
Каквото сто могат, един не може.
Добър приятел с пари не се купува.

понеделник, 23 август 2010 г.

Магичните мантри

мантриВ магията мантрите играят много важна роля. Те концентрират в себе си огромна сила, която позволява на мага да постигне успех в едно или друго свое действие.

Магичната мантра не започва да работи веднага. Необходимо е тя да се прилага настойчиво, многократно да бъде произнасяна. Само в този случай може да се каже, че тя 'зазвучава'. Практикуващият трябва да се слее с мантрата в едно цяло и едва тогава тя започва да работи напълно. За да се постигне успех обикновено са необходими 180-210 занятия.



Предлагаме на вашето внимание едни от най-често прилаганите в практиката мантри.

А НИМ АХ ОХ — мантра на психическото развитие.
ОМ ЛАМ — призив на енергията на земна стихия.
ОМ ВИТХАМ — свързване на низшите и висши форми на мислене.
АЛАУМ РАУМ ОМ — тази мантра помага за разрушаване на агресивните структури в енергийното поле на човека.

Мантри за призоваване енергията на огъня:

ОМ ШРИ АГНИ НАМАГ
ОМ РАМ
ШРИ РАМ ДЖАЯ РАМ ДЖАЯ ДЖАЯ РАМ

Мантри, водещи до съединение с истината:

ОМ TAT CAT
ОМ ВИДЖАМ
ОМ ШРИ ГУРУ НАМАСТE ОМ – дава възможност на практикуващия да влезе в контакт с Великите Учители.
ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ — мантрата, предизвикваща разрушаване на всякакво зло.
ОМ ШРИ НАМАХ ШВАЙЯ — мантра за изчистване на организма.

Често използвани в магията са мантри, прлагани за предпазване на мага от зловредни външни въздействия.

Например:

ИАД ХА АХУ ВАИРИО — мантра, която изчиства магическия кръг, в който се намира мага.

Мантри за единение със стихийте:

За да се съедините със силата на някоя стихия, трябва да произнесете 12 пъти мантрата на съответната стихия, заедно с мантра ОМ.

ОМ ЛАМ — мантра за стихията земя.
ОМ ВАМ — за стихията вода.
ОМ ПАМ — за стихията въздух.
ОМ РАМ — за стихията огън.

Постигнал единение с дадена стихия, магът я представлява, при условие, че е усвоил 'звученето' на мантрата й.

ХАРЕ ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ – мантрата за призоваване на сулата на Буда.
ОМ ШРИ ГУРУ НАМАСТЕ ОМ – това е мантра - призив към силата на Гуру. С нея трябва да се отнасяте много внимателно. Тя притежава много сила. За да работите с нея е нужно вие самите да имате голям енергиен потенциал и определени знания. Само тогава ще съумеете да се справите с получената от мантрата сила.

Някои мантри има двояко значение. Например, мантрата, призоваваща разрушението на всяко зло ОМ ШРИ КАЛИ НАМАХ може да се използва и за очистване на организма от щлаки и токсини. Необходимо е 33 пъти да изкажете мантру отпред назад към чаша вода, след което да я изпиете. Настъпва много интензивно очистване на организма, затова се налага тази мантра да се използва от здрави хора, с достатъчно вътрешна сила. Дори и при тях са е възможно да има силно повръщане, леко бъбречно възпаление или втрисане.
Статията е от сайта: http://www.magicaura.com/Magichnite-mantri-art191.html

Страхът е спирачка

Тези, които вярват, могат да напуснат тялото си когато поискат, да пътуват бързо и далеч и да се върнат в тялото си, спомняйки си прекрасно какво са направили или видели.

Почти всеки може да напусне тялото си за едно астрално пътуване, но вярата е много необходима. В действителност е лесно да се направи едно астрално пътуване, след като сте се освободили от първата пречка, страха.

Повечето хора мислят, че като напуснат тялото си, настъпва смъртта. Други пък смятат, че веднъж излезли от тялото, няма да могат да се върнат и че по време на тяхното пътуване една друга същност ще обсеби плътската им опаковка. Това не е възможно, освен ако страхът не "отвори решетките". Човекът, който не се страхува, е защитен от каквато и да е злина. Сребърната връв не може да се прекъсне по време на астралното пътуване, никой не може да завладее тялото ви, освен ако със страха си сам не предизвикате нашествието. Вие винаги, винаги можете да се върнете в тялото си, точно както се събуждате, след като сте се наспали.

Мисълта и разумът могат да попречат на човека да изкачи високи планини, защото разумът му казва, че само една грешна стъпка - и може да се намери на дъното на дълбока пропаст. Това означава, че е необходимо да се отстранят, да се победят разсъдъкът и мисълта. Вие можете да ръководите мисълта си и да я отпратите където искате. В разгара на една тежка битка тежко ранените войници нищо не усещат. През първите няколко секунди дори не си дават сметка, че са ранени, и едва когато започнат да мислят, изпитват болка и може би умират от страх!

Мисълта, разумът и страхът спират духовното развитие и като повреден инструмент деформират заповедите на Аза.

Човек научава и знае, че мисълта, разумът "отличават човека от животното". Но неконтролираната мисъл държи човека на много по-ниско ниво от това на някои животни, способни на астрални пътешествия! Кучето "усеща" светкавицата и тича да се скрие преди гръмотевицата. Животните имат различна система на "мисъл" или на "разум". Ние също можем да правим като тях. Преди всичко трябва да можем да контролираме мисълта си, да прогонваме натрапчивите.

Упражнение за гонене на лоши мисли

Седнете удобно някъде, където можете напълно да си починете и никой не може да ви смути. Ако искате, загасете светлината, дръпнете пердетата, защото в подобен случай светлината може да пречи. Няколко минути не мислете за нищо. Мислете за мислите си, огледайте ги как изискват в съзнанието ви всяка на свой ред внимание, спомняйки си за някои спречкване с колегите. Квитанциите за плащане, скъпотията, международното положение, това, което искате да кажете на шефа... изметете ги всички до една! Представете си, че се намирате в съвсем тъмна стая, пред вас има голям прозорец, покрит с черна завеса без фигури, без нещо, което може да отнеме вниманието ви. Най-после се уверете, че нито една мисъл не се стреми да обсеби съзнанието ви (черната завеса), а ако все пак някоя изскочи, хвърлете я, отстранете я. Можете да го направите и да успеете с повторение и упоритост. Няколко секунди мислите ще се опитват да надигнат глава над този черен екран. Стремете се да ги победите и съсредоточете отново духа си върху черната завеса и си заповядайте да се извисите по-високо, така че да видите какво има отвъд. Докато съзерцавате това въображаемо нищо, още веднъж ще констатирате, че всякакъв род мисли се опитват да се промъкнат и да се закачат на вниманието ви. Отблъснете ги, отблъснете ги със съзнателни усилия, не се оставяйте да ви обсебят тези мисли. Когато най-на-края успеете за секунда да запазите усещането за тотална празнота, ще усетите някакво скъсване и ще можете да видите, ще можете да се отдалечите от нашия банален свят, ще преминете в една вселена с друго измерение, където времето и пространството имат друг смисъл. Повтаряйки това упражнение, ще откриете бързо, че можете да контролирате мислите си, досущ като Учителите и Адептите.
Статията е от сайта:
http://www.magicaura.com/Strahat-e-spirachka-art1668.html

ЛЕЧЕНИЕ С ЦВЕТОВЕТЕ НА БАХ

“Болестта, по същина, е резултат на конфликта между Душа и Ум и никога не може да бъде изкоренена, освен чрез духовно и умствено равновесие.”
Д-р Едуард Бах

“Болестта не е наказание или жестокост, а просто средство, с което душата ни показва нашите грешки и ни предпазва от по-значителни вреди- за да ни върне към истината и светлината, от които никога не трябва да се отклоняваме.”
Д-р Едуард Бах

През миналия век, в преломните години между две войни, д-р Едуард Бах прекъсва кариерата си и престижната си практика, за да се отдаде на принципно нова система на лечение. Лечение, където вниманието се насочва не към самото заболяване, а към причините за неговата поява- душевните състояния и настроения, вродените комплекси и липсата на възможност да открием у себе си онзи ресурс, който ще ни помогне да се справим с тях; преживените състояния на криза, болка, загуба и стрес, които съзнанието ни се опитва да подтисне, а подсъзнанието да изкара наяве, за да бъдат преодолени.Убеден в това, че заболяванията са проява на нарушения баланс на личността и емоционалният и живот, д-р Бах се обръща към цветята, вярвайки в тяхната способност да намаляват стреса. Всяко от тях помага да се превъзмогне и трансформира определено неприятно емоционално състояние като страх, болка, обида , ревност и гняв, раздразнителност или безпокойство, прекалено ниска самооценка, срамежливост и плахост.
Често затънали в някъква ситуация или усещане ние циклим на едно място и не успяваме да се задвижим в желаната посока. В такива случаи цветните есенции помагат да преодолеем кризата и придобием нова, по-различна гледна точка по отношение на дадена ситуация или проблем. Моментите на криза се повлияват незабавно, но като правило колкото по-дълго се преживява едно състояние, толкова по бавно е и възстановяването на равновесието и хармонията. В някои случаи приемът може да продължи по-продължително време и изисква и много осъзната работа върху мислите и реакциите. Някои вродени и съществували дълго време в емоционалната ни памет състояния изискват внимателен подход и дългосрочно разработена структура и етапност в лечението.
Много съществен момент е въпросът с лечебните кризи. Всеобщо мнение е, че такива при прилагането на терапията с цветни есенции няма. Моя личен опит обаче сочи, че такива не са изключени.
Принципът на действие на капките е следният: Те създават възможност емоциите да излязат отвътре и да станат явни. Значи, ако ревността и собственическото чувство са проблемни, тогава съответните капки ще стимулират първоначално необходимите промени в емоционалните нагласи и настройки, което в последствие ще привлече и съответната ситуация към нас за да стане нуждата от промяна очевидна. И понеже става дума за лечение на емоционални състояния, просто е възможно в един момент въпросните реакции да се изявят в един по-остър и очевиден вариант. Подобен сценарий е изключително вероятен и почти задължителен, ако след първоначалното почти мигновенно въздействие приемащият ги се е успокоил, че проблемът е решен и ситуацията е овладяна и е спрял приемането.
Всяко лечение, било то класическо, алтернативно, хомеопатично, каквото и да е, изисква съдействието на "пациента". Тоест, ти трябва да осъзнаеш нуждите си и да поискаш да бъдеш по-здрав, пълноценен и целенасочено,последователно и упорито да работиш върху това. Все пак обаче това е една мека и щадяща терапия, ефекта от която обаче е забележителен, особенно при навременна и адекватна помощ.
Изборът на цветята се базира на индивидуалния начин, по който реагира всеки от нас на определена житейска ситуация. Крайната цел на терапията е да ни излекува, като ни помогне да станем по- балансирани и по-щастливи хора.
Абсолютната безвредност на терапията я прави подходяща и по време на бременност и за деца.

“Болестта, по същина, е резултат на конфликта между Душа и Ум и никога не може да бъде изкоренена, освен чрез духовно и умствено равновесие.”
Д-р Едуард Бах

“Болестта не е наказание или жестокост, а просто средство, с което душата ни показва нашите грешки и ни предпазва от по-значителни вреди- за да ни върне към истината и светлината, от които никога не трябва да се отклоняваме.”
Д-р Едуард Бах

През миналия век, в преломните години между две войни, д-р Едуард Бах прекъсва кариерата си и престижната си практика, за да се отдаде на принципно нова система на лечение. Лечение, където вниманието се насочва не към самото заболяване, а към причините за неговата поява- душевните състояния и настроения, вродените комплекси и липсата на възможност да открием у себе си онзи ресурс, който ще ни помогне да се справим с тях; преживените състояния на криза, болка, загуба и стрес, които съзнанието ни се опитва да подтисне, а подсъзнанието да изкара наяве, за да бъдат преодолени.Убеден в това, че заболяванията са проява на нарушения баланс на личността и емоционалният и живот, д-р Бах се обръща към цветята, вярвайки в тяхната способност да намаляват стреса. Всяко от тях помага да се превъзмогне и трансформира определено неприятно емоционално състояние като страх, болка, обида , ревност и гняв, раздразнителност или безпокойство, прекалено ниска самооценка, срамежливост и плахост.
Често затънали в някъква ситуация или усещане ние циклим на едно място и не успяваме да се задвижим в желаната посока. В такива случаи цветните есенции помагат да преодолеем кризата и придобием нова, по-различна гледна точка по отношение на дадена ситуация или проблем. Моментите на криза се повлияват незабавно, но като правило колкото по-дълго се преживява едно състояние, толкова по бавно е и възстановяването на равновесието и хармонията. В някои случаи приемът може да продължи по-продължително време и изисква и много осъзната работа върху мислите и реакциите. Някои вродени и съществували дълго време в емоционалната ни памет състояния изискват внимателен подход и дългосрочно разработена структура и етапност в лечението.
Много съществен момент е въпросът с лечебните кризи. Всеобщо мнение е, че такива при прилагането на терапията с цветни есенции няма. Моя личен опит обаче сочи, че такива не са изключени.
Принципът на действие на капките е следният: Те създават възможност емоциите да излязат отвътре и да станат явни. Значи, ако ревността и собственическото чувство са проблемни, тогава съответните капки ще стимулират първоначално необходимите промени в емоционалните нагласи и настройки, което в последствие ще привлече и съответната ситуация към нас за да стане нуждата от промяна очевидна. И понеже става дума за лечение на емоционални състояния, просто е възможно в един момент въпросните реакции да се изявят в един по-остър и очевиден вариант. Подобен сценарий е изключително вероятен и почти задължителен, ако след първоначалното почти мигновенно въздействие приемащият ги се е успокоил, че проблемът е решен и ситуацията е овладяна и е спрял приемането.
Всяко лечение, било то класическо, алтернативно, хомеопатично, каквото и да е, изисква съдействието на "пациента". Тоест, ти трябва да осъзнаеш нуждите си и да поискаш да бъдеш по-здрав, пълноценен и целенасочено,последователно и упорито да работиш върху това. Все пак обаче това е една мека и щадяща терапия, ефекта от която обаче е забележителен, особенно при навременна и адекватна помощ.
Изборът на цветята се базира на индивидуалния начин, по който реагира всеки от нас на определена житейска ситуация. Крайната цел на терапията е да ни излекува, като ни помогне да станем по- балансирани и по-щастливи хора.
Абсолютната безвредност на терапията я прави подходяща и по време на бременност и за деца.
Статията е от сайта: http://zdrave-varna.com/reiki.html

ВОСЪКОЛЕЕНЕ

Леенето на восък е един от най-старите методи за изчистване на "лоши" енергии, негативни влияния и магии. Леенето може да се извършва още и с други материали - куршум, олово и др, но восъколеенето си остава най-удобният метод, поради по-лесния начин на приложение. Восъколеенето е метод, който просто е незаменим при уроки, уплах, стрес, нервност, увредена аура и психически разстройства.
Восъкът има способността да събира в себе си нехармоничните енергии, както чужди, така и ваши собствени. Едновременно отливката служи и като един вид защита, отразяваща енергийни нападки. Восъколеенето може да се извършва и по снимка, освен върху самият човек, тя запечатва физическия образ на човека и се явява носител на цялата необходима енергийна информация, Самият ритуал на восъколеене отнема около 30-60 мин., а ефекта в много от случаите е видим веднага след проведения сеанс.
Препоръчва се при:

*
отстраняване на страх, стрес и урочасване;
*
отстраняване на последствията от психоатаки и енергиен вампиризъм ;
*
пречистване и "отваряне" на чакрите;
*
енергийно изчистване на дома;
*
изграждане на енергийна защита;
*
формиране на конкретно желано събитие и още много други приложения.

Восъчната отливка има уникалната способност да снема отрицателни програми, които са насложени против волята на даден човек както и ваши собствени.

Отливките които се получават се различават коренно от тези на специалист в тази област и тълкуванията се градят на база „фантазия” т.е. на какво се оприличава дадена фигура. Разбира се всеки може да направи восъчна отливка и да се опита да я разтълкува, но трябва да се знае, че извършването на дадения Ритуал – част от негативната програма остава в този които ги извършва, особено опасно е когато този човек не е запознат с тези последствия и не се пречисти след това. Тогава приетият негатив остава в неговата енергетика и започва да действа ретроградно.
Ритуалът Восъколеене може да се извърши и без присъствието на човека - по снимка. Снимката е носител както на физическия образ на даден човек, но така и на неговата енергетика. Ефект от първа отливка може да се наблюдава, веднага щом се приключи сеанса като начало на въздействието. Първа отливка започва да въздейства от момента на направата й до третия ден след Ритуала.
Ритуалът повлиява заекване и нощно напикаване, уплах и др. при деца.
Времетраенето е много оспорван момент, зависи много от конкретния случай и вида на негатива например. Зависи от конкретното лице на което се прилага ритуала и проблема. Много често се наблюдава сънливост след направата на отливката, но има и случай при които разчупването на негатива действат като силна нервност и раздразнителност.
Статията е от сайта: http://zdrave-varna.com/reiki.html

неделя, 22 август 2010 г.

Рецептите на Ванга срещу варикоза

КАК ПОМАГА НАРОДНАТА МЕДИЦИНА?
В древността за лечение на разширени вени са носели медни гривни. А ние ще ви предложим някои от рецептите на прочутата Ванга.

• Рано сутринта намокрете с утринна роса един чаршаф и увийте с него краката си за 10-15 минути.

• Ходете сутрин в росата с памучни чорапи. Когато се намокрят, не ги сваляйте. Оставете ги да изсъхнат така.

• Залейте шепа зелени орехи със зехтин, така че той да е над нивото им поне с 2 см. Оставете тази смес на слънце за 40 дни. После използвайте сместа за намазване.

Много ефикасен метод за лечение на варикозно разширени вени са компресите с мед. Курсът на лечение е 4 дни. На ленена кърпа се нанася слой мед и се налага в областта на разширените вени. Отгоре се завива памучна кърпа. Първия път компресът се оставя 2 часа, втория и третия - 4, а последния, четвърти път - през цялата нощ. Процедурата се прави веднъж в месеца.

Много полезен е и леденият масаж. Замразете във фризера сок от червена боровинка. Вечерта един час преди сън вземете едно ледено кубче, след това седнете на дивана и бързо масажирайте с него краката, като започнете от пръстите и стигнете до бедрата. Не ги изтривайте, нека сами изсъхнат.

Няма да е излишно да направите и следното: преди сън легнете по гръб, вдигнете крака и ги опрете в стената.

Свикнете да ходите по-дълго време боси. Стъпалото е специална част от нашето тяло - там се намират много нервни окончания и рецептори. Когато човек ходи бос, получава приток на нови сили.

При сенна хрема

Рецептите на Ванга
При сенна хрема
45 г Стрък Жълт кантарион, 25 г Корени Чер оман, 15 г Коренища Аир блатен, 15 коренища Очиболец горски. 2 ч.л. от сместа се заливат с 2/3 бодна чаша топла вода и се поставят на огън до завиране. Оставя се да се охлади за 10 минути и се прецежда. Преди сън се прави гаргара на гърлото с 1-2 с.л. от отварата. След това се изплаква и носа.

При миома на матката

При миома на матката
Рецептите на Ванга
При миома на матката
Болната да пие в продължение на 15 дни 3 пьти дневно по 1 кафена чашка отвара от конопено семе.

Рецепти за лечение на ларингит – изпитани и ефикасни!

Ако диагнозата е ларингит, в. домашна обстановка могат да се предприемат следните

Гаргара.

Прави се чай с една щипка градински чай и 1 супена лъжица коняк и 1 с. л. мед, С тази топла, но не и гореща смес се прави гаргара 3 пъти на ден.

Чай за пиене

Пийте 3 пъти на ден топъл чай от лечебна медуница, подсладен с малко мед.

Инхалация

Изсипете вряла вода в съд и добавете няколко капки евкалиптово или ментово масло. Поставете хавлиена кърпа или одеяло върху главата и се наведете над парата. Вдишвайте интензивно с уста и нос. Правете го многократно през деня.

Компреси

Смачкайте добре сварени картофи, поставете получената каша върху гореща кърпа и завийте около врата. Поставете отгоре друга кърпа и фиксирайте с вълнен шал. Дръжте компреса, докато ви е топло. Компрес можете да си направите, като намажете врата със свинска мас и го увиете с вълнен шал.

През време на лечението храната трябва да бъде лека, вегетарианска. При запек използвайте клизма или слабително. Болният не бива да пуши и да стои далеч от задимена обстановка, да говори по-малко и да избягва напрягането на гласните струни, за да бъде чут, защото състоянието му още повече ще се влоши.

Рецептата на Ванга

За инхалация: 500 мл вода се нагрява до кипване. Сипва се 1 супена лъжица лайката, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка сода. Болният покрива главата си с кърпа и се навежда над съда с врящата смес така, че да не се изгори. Вдишва парите около 15 минути. За малки деца времето е не повече от 5 минути.
http://www.lekar.bg/news-115/info-3719/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8.%D0%B7%D0%B0.%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5.%D0%BD%D0%B0.%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D1%82.%E2%80%93.%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8.%D0%B8.%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8!/

петък, 20 август 2010 г.

При потене на краката Рецептите на Ванга

При потене на краката
5 г цвят от лавандула, Юг стръкове от Риган, 20 г стръкове от пача трева, 15 г лис-та от къпина, 50 г кори от дъб. Две с.л. смес се залива с 1 л бода и се загрява до кипене. След престояване 30 минути течността се прецежда. Последователно двете стъпала на краката се държат в тази течност по 15 минути

При бучка в тялото Рецептите на Ванга

Рецептите на Ванга
При бучка в тялото
Смес от вощина, стрит пелин и ракия, като рядка каша се налага на болното място. Покрива се с чиста марля и стои цялата нощ. Процедурата се повтаря до разнасяне на бучката.

Помогнете си сами с помощта автогенния тренинг!

Помогнете си сами с помощта автогенния тренинг
Автогенният тренинг е практически метод за разтоварване. Разтоварване, което дава възможност на всеки чрез концентрация и се основава на помощта на определени прости формули за постигне състояние на спокойствие и отпуснатост. Той може да бъде използван от всеки, по всяко време. Целта е постигане на умението за цялостно изключване, чрез редовни, кратки, ежедневни упражнения.

Нервната система на човек е централна и вегетативна. Централната нервна система (главен и гръбначен мозък) обработва, между другото, външните дразнители и по този начин свързва тялото със заобикалящата го среда. Вегетативната нервна система регулира преди всичко дишането, кръвообращението, обмяната на веществата, всичко, което става без участието на съзнанието и волята. При работа или усилие превес има симпатиковият дял на вегетативната нервна система, а при покой, възстановяване, храносмилане -определящ е парасимпатиковият дял на вегетативната нервна система.

КАК МОЖЕ ДА СЕ ВЛИЯЕ НА МУСКУЛНОТО НАПРЕЖЕНИЕ?

С помощта на автогенния тренинг чрез непрекъснати упражнения може да се влияе върху това неприятно мускулно напрежение. При това се отпускат все повече мускулни влакна, които от своя страна въздействат посредством нервни импулси върху общото състояние на организма. Пълното отпускане на мускулите води до намаляване на прага на възбудимост. Отпускането гарантира спокоен сън. Автогенният тренинг води до намаляване на усещането за болка, подобрява кръвообращението, особено на крайниците (при студени крака и ръце), повишава мускулния тонус. С него може дори да се пребори предстартовата треска и да се подобрят спортните постижения.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ УПРАЖНЕНИЯТА?

В никакъв случай не се питайте колко време ще ви е нужно, за да ги усвоите. Не си поставяйте срокове. Важно е да не се обезкуражавате, ако желаният ефект не е бърз. Упражнявайте се, но редовно и с доверие в метода и най-вече имайте доверие в себе си!

Имайте търпение! Нетърпението е враг на разтоварването.

Най-удобното време за тренировка е времето след събуждане, обедната почивка, времето преди заспиване. Ранобудниците ще изпитват удоволствие от сутрешните упражнения.Ако ще правите упражненията на работното място, необходимо е да изключите телефоните и да останете сами в стаята. С вечерните упражнения успокоявате духа си и оставяте деня да отзвучи с положителна нагласа.

Опитът показва, че най-подходящото място за упражненията е любимото ви място за отмора - може да се настаните в креслото, на кушетката, в леглото си. Без значение къде - важното е да се чувствате добре. Преди да започнете тренировката, е необходимо да се абстрахирате от външни дразнители. След известно време ще забележите, че външните фактори не ви влияят. Скоро ще можете да провеждате тренировките си навсякъде и по всяко време. Няма да ви е нужно нито вре-ме, нито специална нагласа. Основна предпоставка за успеха на упражненията е способността за концентриране. Най-подходящата продължителност на автогенния тренинг е 2-3 мин., 3 пъти дневно.
Статията е от тук: http://www.lekar.bg/news-120/info-3679/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B5.%D1%81%D0%B8.%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B8.%D1%81.%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D1%82%D0%B0.%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F.%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3/

Невроза и депресии могат да се излекуват чрез хипноза

Невроза и депресии мохат да се излекуват чрез хипноза
Хипнозата е състояние на физическа и психична релаксация (но не сън), което позволява подсъзнанието на човека да бъде “отворено” към позитивна промяна на неговите мисли, чувства и на цялостното му отношение към живота. Хипнозата представлява ръководена от хипнотерапевт концентрация, която използва силата на вашето подсъзнание за постигане на желана промяна в различни сфери от живота ви. Тя е научен, естествен и релаксиращ метод, който оказва мощно въздействие по отношение формирането на чувство на увереност в собствените сили и намаляването на стреса.

Всяка хипноза е по същността си процес на автохипноза, тъй като нито разумът, нито самоконтролът се губят по време на сеанса. Ако не искате да бъдете хипнотизирани, това няма как да се случи. Хипнозата не е метод за отслабване на вашата воля и поставянето ви под контрол на чужда воля; не е начин някой да ви накара да направите нещо, което не искате; не е сън; не е състояние на безпаметност; не е магия.

Най-добрият обект на хипноза са интелигентните хора, които имат способността да се концентрират.

Всеки човек също може да бъде хипнотизиран, въпросът е в каква степен (дълбочина).Някои хора наистина са по-податливи към хипноза от други. В тази процедура няма нито доминиране, нито подчинение. Хипнотизаторът помага да се изявят собствените способности в пълна степен, например при прояви пред многохилядна публика при наличие на паника и липса на опит при такива изяви. Съгласието за подлагане на хипноза е абсолютно необходимо, никой не може да бъде хипнотизиран против волята му.

Трябва да се знае, че хипнотизаторът няма абсолютен контрол над вашия разум. Хипнозата не е упойка, която да ви остави безпомощни, никой не може да направи нещо срещу вашите принципи и морални норми. Хипнозата е средство за освобождаване от вредните навици, модели на поведение и усилване на собствените способности и дарби.

Проучванията сочат, че в 87 на сто от случаите на хипнотизиране се използва леко или средно ниво на хипноза.

Няма опасност човек да не се “събуди” след хипноза. Ако бъдете “оставен” по време на сеанс от хипнотизатора, процесът или ще премине в естествен сън и след това ще се събудите, или ще излезете от това състояние скоро след като хипнотизаторът спре да говори.

В състояние на леко или средно ниво на хипноза вие сте напълно наясно какво се случва по време и след процедурата. При дълбоко ниво на хипноза може да е налице амнезия. Съзнанието само избира дали да помни, или не, така че това е ваш избор.
Статията е от сайта: http://www.lekar.bg/news-73/info-2032/%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0.%D0%B8.%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B8.%D0%BC%D0%BE%D1%85%D0%B0%D1%82.%D0%B4%D0%B0.%D1%81%D0%B5.%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82.%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B7.%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0/

Хипнозата лекува алкохолизма!

Хипнозата лекува алкохолизма
Някои въпроси за този нестандартен метод на лечение
Хипнозата лекува алкохолизма
В началото на миналия век световноизвестният учен професор Бехтерев стигнал до извода, че внушението е действен метод за лечение на алкохолизъм, и тютюнопушене, на фобии и неврози.

През изминалото след това столетие сферата на хипнозата с лечебна цел много се е разширила.
Този метод е незаменим, при лечение на много заболявания.
Резултатността от лечение чрез хипноза е висок. Рецидиви се случват само при три-четири на сто души.

Наистина ли алкохолизмът може да бъде излекуван чрез хипноза и в какво се състои предимството на този метод?
Ще ви дадем един пример. Става въпрос за мъж, който по никакъв начин не успял да се откаже от алкохола, въпреки опитите му за това и лечението в различни специализирани клиники. След посещаване на сеанси по хипноза обаче той забравил за пиенето завинаги. Трябва да се знае, че курсът на сеансите е продължителен. Резултатността за ле-чение чрез хипноза обаче е висока, рецидиви се случват само при три-четири на сто души. Но след по-задълбочено прилагане на метода те също се спра-вят с проблема.

Но защо точно хипнозата дава такъв феноменален резултат?
Защото лекарствата винаги предизвикват определен страх. Човек има нужда да се въздържа, но той отдавна се е отучил да се радва на простичките неща. Него го дразнят близките му, не му носят удоволствие нито работата, нито почивката. Той е раздразнителен, намира се в постоянен стрес и в края на краищата пак се обръща към чашката.

А след прилагане на хипноза, в съчетание със сеанси по психотерапия, изкуствената стимулация за получаване на удоволствие от живота повече не е нужна. Това, първо.

Второ, въздействайки на подсъзнанието, се формира абсолютно равнодушие към спиртните напитки. Както на нормалния човек няма да му хрумне да яде котешка храна, дори и тя да е годна за ядене, така и алкохоликът ще приеме такова отношение към алкохола ... може да пие, но не как-то преди.

Може ли да се използва механизмът и пои лечение на тютюнопушенето?

Да, може u не само при лечението на този порок. Хипнозата с успех лекува комарджийството, преяждането, а и други навици. Под въздействието на хипноза комарджията се разделя със своята зависимост. Жена, мечтаеща за стройна фигура, аб-солютно доброволно се отказва от сладкото, тестеното и мазното. Тя с удоволствие преминава на здравословна храна и, веднъж отслабнала, никога вече не си спомня за роклите, които е носила по-рано.

Много сериозен е проблемът с депресиите, неврози-те, фобиите. Влияе ли хипнозата и на това?

Пак ще ви приведем два от хилядите примери. На млада жена умира съпругът й - богат предприемач - и оставя бизнеса в нейни ръце. Тя е млада, красива и съвсем неопитна. Наред със смъртта на съпруга й си отива и радостта от живота. Идват депресии, нощни кошмари, дори нежелание да живее. Само за две седмици чрез хипноза тя успява да излезе от това състояние, в което е преживяла повече от пет години. А половин година след сеансите се запознава с млад човек и се влюбва. Не след дълго се омъжва за него. Нейното щастие се възвръща, тя дори се замисля да стане майка.

На практика е невъзможно човек сам да се пребори с тежка депресия. А хипнозата открива за жените, и не само за тях, възможност не само да продължат да живеят, но да живеят щастливо.

Броят на фобиите и на неврозите расте буквално пред очите ни. Една жена започва да се страхува да излиза на обществени места, сред хора. Това до такава степен се задълбочава, че тя започва панически да се страхува от магазините, от градския транспорт и т.н. Ако болестта се остави на самотек, невинният и лекият страх ще прераснат в сериозно заболяване, което ще изхвърли човека от социума.
За щастие, с помощта на хипнозата, такива неща се лекуват бързо и ефикасно.

А могат ли с хипноза да се лекуват деиа от някакви заболявания?
Да, има случаи на излекуване на дете от пелтечене, от психологични проблеми, свързани с прехода от детската към юношеската възраст. Хипноза-та не дава странични ефекти, тя помага на подрастващите да станат по-уверени, да подобрят паметта си. Няма алтернатива и при лечение на подрастващи, които приемат алкохол.
Статията е от сайта: http://www.lekar.bg/news-23/info-1167/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0..%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0.%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0/

сряда, 18 август 2010 г.

АСТРО-ДИАГНОСТИКА

Астро-диагностиката е науката и изкуството за добиване на научно познание за болестта и причините й, както са показани от планетите, а също и средствата за преодоляването на болестта. Тази нова наука бавно се разпространява в медицинския свят. Тя не се противопоставя на старата школа за диагноза и лечение, а я допълва.

Пълната зависимост на диагностиката от външните симптоми на болестите, както и разчитането изцяло на действието на медикаментите са довели до гибелта на милиони хора в миналото.Не в далеч времето, когато повсеместно ще се приема, че най-добрият начин да се узнае кое е слабото място в организма е науката за звездите – астрологията, Тогава диагностиците бързо ще откриват болестотворната причина и ще препоръчват най-ефикасните лечебни методи, още преди болестта да се е проявила.

Болестта може да бъде определена като латентна или активна. Симптомите дават указание за заболяването, когато то е вече в процес на материализация, докато латентните тенденции са показани от планетните наранявания в рождения хороскоп. В някои случаи тези тенденции могат да останат латентни през целия живот на човека, ако е живял без да претоварва тялото си и не е дал възможност да се проявят слабите му места. Ако в една верига има слаба халка, но тя не е подложена на напрежение, веригата ще цяла. По същия начин и при планетните наранявания болестта може да остане латентна, но ако лицето злоупотребява с тялото си, слабите места ще се изявят и болестта ще премине в активна форма. Когато планетните аспекти са били задействани и болестта се е проявила, прогресиращите планетни позиции съобщават това на астролога-диагностик.

Когато медиците, учените, окултистите и астролозите постигнат приятелско разбирателство, тогава ужасите и мъката от операционните зали ще станат само лош спомен от миналото. Човечеството ще се радва на всеобщо здраве, а лекарите точно толкова внимателно ще се грижат да поддържат хората здрави, колкото сега им помагат да се излекуват от болестите.

Влияние на знака на Асцендента върху здравето

ОВЕН

Когато в един хороскоп знака Овен, управителя на главата, е на асцендента, действията на човека са импулсивни, агресивни и много активни поради свръхизобилието на жизнена сила. Тази позиция се усилва, когато динамичният Марс управляващ знака Овен или животодаващото Слънце също се намират на асцендента. Хора със силно изразени качества на Овен са по характер избухливи, но не таят злоба, готови са да прощават.

Овен управлява мозъчните полукълба, горната челюст, очите, лицето, без носа, който е под влияние на другия марсов знак – Скорпион. Знакът Овен е горещ и сух. При лека простуда или нарушение на здравето, Овните могат да получат твърде висока температура, с няколко градуса по-висока от онази на лица родени под водни или въздушни знаци. При наличие на планетни наранявания, тези хора са изложени на опасност от мозъчна треска, световъртеж, кръвотечение от носа, невралгии, болести на мозъка и лицето. Могат често да изпитват прилив на кръв в главата.

Волятя на пациента Овен играе голяма роля за успеха на лечението. Хора родени под мъжки знаци са по-склонни да съдействат на лечителя, докато родените под женски знаци следват линията на най-малко съпротивление и са небрежни в следването на указанията на лечителя.

ТЕЛЕЦ

Този знак управлява областта на врата, ушите, небцето, ларинкса, сливиците, щитовидната жлеза, долната челюст, тилната област, малкия мозък, шийните прешлени, гласните струни, каротидните (сънните) артерии, юголарната вена и фаринкса

Тъй като Телците са доста своенравни и упорити, когато заболеят, болестта също има тенденция да упорства. Те се боят изключително много от заболявания. Този страх им пречи да бъдат добри медицински работници.

Ако имате пациент с изгряваш Телец или Слънце в този знак, никога не му позволявайте да мисли, че е много болен. Силата на самовнушението може да доведе както до влошаване на здравословното състояние, така и до бързо излекуване. При Телците има ясно изразена тенденция към напълняване в средна възраст. Други заболявания на които са изложени са ангини, фарингити, подуване на жлезите, полипи.

БЛИЗНАЦИ

Знакът управлява ръцете, раменете, белите дробове, тимусната жлеза, горните ребра, трахеята, бронхите, капилярите, дишането и окисляването на кръвта.

Близнаците, повече от всички други знаци са изложени на нервни смущения. Хората с асцендент Близнаци са нехайни към здравето си и имат много нездравословни навици. Понеже знакът е мъжки, лицето Близнак може с минимална външна намеса да се излекува от дадена болест. Най-често срещаните заболявания са: бронхити, астма, пневмония, туберколоза, плеврит, нервни разстройства.

РАК

Когато искаме да направим хороскопна диагноза на лице с изгряваш Рак, можем да очакваме, че то е с ниска жизненост, също че е доста плахо и не обича да следва съвета на други хора. Раците са способни да извършат противното на това, което са посъветвани да направят. Подозрителността им ги прави труднодостъпни, но щом веднъж дадат доверието си някому, те са много лоялни и готови да сътрудничат. С малка похвала или изразена към тях благодарност, лесно ще ги спечелите за вашата кауза. Прекалено чувствителни са и не забравят нанесената им обида. Когато Слънцето е в този воден знак, лицето е по-жизнено, отколкото когато той е изгряващ, защото то е дарителя на живота и енергията.

Рак управлява стомаха, диафрагмата, гръдните (млечните) жлези, горните дялове на черният дроб, панкреаса, стомашната вена , кръвния серум, превръщането на погълнатата храна в стомашна каша (химус), перисталтиката.

Разстройствата на здравето, които могат да бъдат получени под знака на Рака са: лошо храносмилане, воднянка, газове, склероза. Раците са доста привързани към храненето и обикновено са лакоми, затова и са засягани от болести породени от неправилно хранене. Това е особено валидно за хора имащи Сатурн в Рак. Тази планета има ограничаващо влияние и е установено, че отнема жизнените флуиди на органа, подвластен на знака в който се намира Сатурн.

ЛЪВ

Когато работим с пациент, имащ знак Лъв на асцендента, трябва да знаем че той има голяма жизнена енергия и трудно се поддава на заболяване. Лъвовете обикновено се борят сами за преодоляване на здравословните смущения, без да молят за помощ. Гордостта не му позволява да бъде в тежест на другите, да покаже слабост. Когато отиде на лекар, значи наистина е много болен.

Лъв е мъжки знак и най-много здравословни проблеми му създава прекалената енергичност.Той прави всичко с твърде голям разход на енергия, а това вреди на органите управлявани от този витален знак: сърцето, аортата, торакалната част на гръбначния стълб и гръбначния мозък.

Слънцето, животодателят, управлява знака Лъв, както и жизнения етерен флуид, идващ от далака, който е входа на слънчевите сили. Намираме, че лицата родени с изгряващ Лъв са твърде жизнени и пълни със сила, особено, ако Слънцето също е в този знак. Поради разрушителното действие на свръхизобилната им енергия обаче, те често получават разнообразни сърдечни и гръбначни смущения. Те могат да страдат и от нарушение на функцията на далака.

ДЕВА

Дева е женски, пасивен знак, вторият от тройката на земните знаци и има по-слаба съпротивителна сила, отколкото фиксирания знак Лъв. Лицата с асцендент Дева могат да издържат на значителни напрежения, но когато и тях настъпи нервен срив им е много трудно да възстановят здравето си. Понеже са с негативно предразположение, те се оставят да ги управляват обстоятелствата и не изявяват волевите си сили, за да ги преодолеят. Шестият дом от хороскопа, отговарящ за болестите, съответства на знака Дева. Затова, макар че хора под силното влияние на този знак могат да бъдат превъзходни болногледачи, за тях е по добре да избягват подобни професии, защото са склонни да попиват болестите на пациентите си.

Дева управлява коремната област, червата, долните дялове на черния дроб, дванадесетопръстника и симпатичната нервна система. Болести, които могат да бъдат като следствие на планетни наранявания в Дева: чревни спазми, газове, колики, лошо храносмилане, диария, запек, холера, перитонит, дизентерия, глисти, чревен катар и апандисит.

ВЕЗНИ

Везните са един от знаците, в които Слънцето е слабо. Символизирано е от Самсон, който е лишен от силата си, защото Далила - женският знак Дева, го обезсилва, като отрязва косите му, представляващи слънчевите лъчи. След като Слънцето влезе във Везни, то преминава от северна в южна деклинация и денят става по-кратък от нощта.

Хората, родени под този знак, не винаги са способни да се издигнат над физическите условия. Настроенията им се колебаят подобно на символа на този знак - блюдата на везните. Понякога се възнасят много лесно на седмото небе от щастие и оптимизъм, но и при най-малък умствен смут могат да паднат до самото дъно на песимизма и отчаянието. Като пациенти те не трябва никога да бъдат обезкуражавани, защото така се рушат надеждите им и едното блюдо на везните пропада до най-дълбокото дъно на безнадежността, а това веднага влошава здравословното им състояние. Качество, което Везните трябва да култивират, е при всякакви условия да запазват душевното си равновесие.

Физиологически този знак управлява бъбреците, поясната част на гръбнака, кожата, уретерите (каналите, свързващи бъбреците с пикочния мехур) и вазомоторната система. Болестите, на които най-вече са изложени Везните, са глумеролонефрит, лумбаго, проблеми с уринирането, диабет, екземи, нефрити и др. Болестта в голяма степен зависи от наранените планети. При наранен Сатурн наблюдаваме оскъдна урина, при наранен Юпитер - свръхпроизводство на урина.

СКОРПИОН

Марсовият воден знак Скорпион е един от най-малко разбраните от 12-те знака на Зодиака. За него са характерни няколко типа лица. Обикновено Скорпионите са потайни, плахи, със склонен към усамотяване характер и не обичат да говорят за работите си. Но има и друг тип Скорпиони - готови да спорят до крайност, да налагат мнението си. Могат да бъдат твърде жестоки, с експлозивен нрав и ако хороскопът има наранявания, това може да подкопае здравето им. Най-голямата опасност обаче за лицата Скорпиони идва от страна на половите органи и каналите, чрез които се изхвърлят екскрементите на тялото - уретрата и дебелото черво, включително и ануса.

Пикочният мехур, сигмоидната извивка на дебелото черво, простатната жлеза, срамната кост, червено оцветената част от кръвта и носните кости също са под управлението на Скорпиона.

Сред родените под този знак има добри лечители, лекари, хирурзи и окултисти. Но често лицето Скорпион има тиранични черти в характера си, желанията му са силни, страстите - необуздани. Низките желания почти винаги водят до ексцесии, от които могат да последват болести, проявяващи се в зависимост от планетите и нараняващите аспекти: сифилис, херния, скорбут, фистули, хемороиди, маточни смущения при жените, свиване на простатната жлеза при мъжете, носов катар.

СТРЕЛЕЦ

Обикновено лицето Стрелец е сред най-послушните и лесно лекувани пациенти, защото с открития си и добър характер винаги е готов да следва указанията на лечителя, но също така лесно откликва на всяко негативно внушение. Лечителят може да е дал полезен съвет и да го е окуражил, но е достатъчно някой от многото му приятели да му каже, че изглежда зле, за да се тушира позитивното въздействие и да се забави оздравителният процес. Следователно пациентът Стрелец трябва да бъде поставен под грижите на лице, което ще го предпазва от вредни внушения.

Знакът Стрелец управлява бедрата, сакралната и опашната област на гръбнака, бедрените кости, слабинните (илиачните) кости, илиачните артерии и бедрените нерви. Болестите, които свързваме с този знак, са локомоторна атаксия, ишиас, ревматизъм и болести на бедрата.

КОЗИРОГ
Козирог е земен знак, управляван от планетата Сатурн. Родените под този знак не се дават лесно на болестите. Те имат жилав, постоянстващ и упорит нрав и поради това понасят много страдания, преди да обърнат внимание на болестта. Ако тя успее да ги повали, упорито и продължително ги владее. Понякога стават хипохондрици и лечителят трябва да използва най-дипломатични методи, за да разбие бронята, която са надянали. Най-лошото в случая е, че ако един Козирог, намиращ се в подобно душевно състояние, установи, че някой се опитва да му помогне, той ще отхвърля помощта, която му се предлага. Козирозите са свръхчувствителни и твърде усамотяващи се. Те често подхранват мрачните си настроения и отпадналост, което се отразява вредно на здравето им.
Знакът Козирог управлява косата, коленете, кожата, ставите и затова типичните болести засягат именно тези части от тялото.

ВОДОЛЕЙ

Две планети управляват въздушния знак Водолей. Едната е Сатурн, наричан планета на затрудненията, а другата е импулсивният и непредсказуем Уран. Водолей е фиксиран знак, даряващ притежателя му със силна воля и амбициозност, но ако планетите в хороскопа и най-вече Слънцето са наранени от неблагоприятни аспекти на Сатурн или Уран, той ще е склонен да развие мрачно настроение, песимизъм и болезнена чувствителност или ще действа прибързано и необмислено.

Водолеите често се претоварват, тъй като не успяват правилно да преценят силите си, не разбират, че тялото им е ограничено в определени граници. Следователно, когато спрат да действат, те вече са в критично състояние. Склонни са обаче да дадат възможност на лечителя да им помогне, защото винаги са готови да сътрудничат.

Знакът Водолей управлява подбедриците и глезените. Болестите, които могат да се проявят, когато този знак е засегнат, са: разширени (варикозни) вени, подуване на глезените, болки в краката, нервни заболявания от различен вид. Симптом за началото на нервна криза при Водолеите е извънредната чувствителност на кожата.

РИБИ
Родените под този воден знак често имат меланхоличен характер. Привързани са към разкоша, което често ги кара да търсят удобен и лесен начин на живот. В по-напреднала възраст са склонни към натрупване на мазнини, което влошава здравето им. Те откликват твърде лесно на положителни или отрицателни внушения и също така бързо отговарят на влиянието на лечителя. Не е желателно лице с твърде съчувстващ характер да посещава болния от знак Риби. Днес има твърде много свръхсъчувстващи хора, смятащи за свой социален дълг да окуражат всеки свой болен приятел, говорейки за болестта му. След всяко подобно посещение състоянието на болния се влошава. Той трябва да се настани в стая с ведра обстановка и да бъде обгрижван от бодри лица.

Ако в наталния хороскоп Луната или Нептун са наранени, то подвластните на Риби лица може да са склонни към употреба на наркотици или към злоупотреба с алкохол. Знакът управлява стъпалата и фибрина на кръвта. Възможни са следните заболявания: подагра, воднянка, деформирани стъпала и пръсти на краката, мазоли, тумори.

Патологични качества на знаците
Овен - енергия, изпълненост със сила, ексцесии, висока температура, сухота, възпаления.
Телец - твърдоглавие, черногледство, неконтролиран гняв, склонност към разкош, инат.
Близнаци - негативност, безпокойство, нервност.
Рак - липса на жизненост, злопаметност, недоверчивост.
Лъв - високомерие, неотстъпчивост, страстност, жизненост.
Дева - себичност, критикарство, липса на съчувствие, строгост.
Везни - егоцентричност, меланхолия, ревност.
Скорпион - тираничност, разрушителност, тайнственост.
Стрелец - авантюризъм, злополуки, безпокойство.
Козирог - ограниченост, предпазливост, кристализация, сухота.
Водолей - непредсказуемост, нервност, непредпазливост.
Риби - свръхчувствителност, липса на жизненост, мързел.

Патологични качества на планетите
Слънце - горещо, сухо, жизнено, градивно, тонизиращо.
Луна - влажно, студено, хранително, възприемчиво, колективно, флуидно.
Меркурий - студено, сухо, нервно.
Венера - топло, лимфатично, отпускащо, лениво.
Марс - горещо, сухо, възпалително, активно, изригващо, буйно, позитивно.
Юпитер - топло, влажно, подхранващо, разширяващо, дебело, чревоугодно.
Сатурн - студено, сухо, хронично, свиващо, кристализиращо,ограничаващо, центростремително, затрудняващо.
Уран - сухо, спазматично, електрично, експлозивно, конвулсивно, разстройващо.
Нептун - меланхолично, упойващо, магнетично, вдъхновяващо.

Астрологични сходства на сетивните органи
Очи - Овен, Уран, Слънце, Луна, Антарес, Плеяди
Уши - Телец, Меркурий
Нос - Скорпион
Език - Телец, Скорпион
Кожа - Везни, Козирог, Сатурн

Автори: Макс Хайндел, Огъста Фос Хайндел
Превод: Владимир Биков
Статията е от сайта: http://www.astrohoroscope.info/cure.htm