Някои правила от народната медицина при лечение с мед.
Медът е сред най-ценните храни. Притежава доказани лечебни качества. Отдавна е известен със своите антибактериални и антивирусни свойства,
високата му биологична активност го прави неизменна част от много козметични
продукти. Въпреки това, когато използвате мед, трябва да спазвате някои правила, за да има максимална полза.
Бъдете внимателни при:
• При повишена киселинност на стомашния сок, трябва да се приема мед разтворен в топла вода с температура не по-висока от 40-42 градуса по Целзий, за да се предотврати унищожаването на ценна органична материя и микроелементи в състава му.
При ниски и нулева стомашна киселинност медът трябва да се разтваря във вода при стайна температура.
• За деня може да се приема до 120-150 грама мед. Но трябва напълно да се откажете от захар и продукти, съдържащи захар. Взема се мед четири пъти на ден преди закуска, обяд и вечеря, както и 30 минути преди лягане.
• При нулева киселинност на стомашен сок, мед се приема 5-10 минути преди хранене, при ниска - 15-20 минути преди хранене, висока - 1,5-2 часа, при нормална - 1 час преди хранене.
• Не използвайте едновременно мед с пшеничен хляб, кифли, макаронени изделия и картофи.
• При повишена киселинност на стомашния сок, трябва да се приема мед разтворен в топла вода с температура не по-висока от 40-42 градуса по Целзий, за да се предотврати унищожаването на ценна органична материя и микроелементи в състава му.
При ниски и нулева стомашна киселинност медът трябва да се разтваря във вода при стайна температура.
• За деня може да се приема до 120-150 грама мед. Но трябва напълно да се откажете от захар и продукти, съдържащи захар. Взема се мед четири пъти на ден преди закуска, обяд и вечеря, както и 30 минути преди лягане.
• При нулева киселинност на стомашен сок, мед се приема 5-10 минути преди хранене, при ниска - 15-20 минути преди хранене, висока - 1,5-2 часа, при нормална - 1 час преди хранене.
• Не използвайте едновременно мед с пшеничен хляб, кифли, макаронени изделия и картофи.