Вземете три ябълки, премахнете семенната част, нарежете и сложете в еднолитров буркан, добавете 3 супени лъжици захар, една чаша вода, ако водата не е достатъчна да покрие ябълките долейте още. Покрийте със салфетка и оставете за 2-3 седмици на топло и тъмно място. Извадете парченцата ябълка и отново оставете на същото място за 4-6 седмици. Разбърквайте от време на време с пластмасова или дървена лъжица.
След този период може да използвате домашния оцет...
Множеството ползи върху здравето ни, оцетът дължи на факта, че при ферментацията му в него се запазват цели 20 микроелемента, съдържащи се в пресните ябълки, сред които – пектин, калий, мед, желязо. Освен на ферменти и биофлавоноиди, киселата течност е богата на вит. В, С, Е и А.
С антисептичните си свойства той е сигурен убиец на гъбички. Действа благоприятно и върху чернодробната дейност, стимулирайки дейността по пречистване на токсините от този жизнено важен орган.Множеството ползи върху здравето ни, оцетът дължи на факта, че при ферментацията му в него се запазват цели 20 микроелемента, съдържащи се в пресните ябълки, сред които – пектин, калий, мед, желязо. Освен на ферменти и биофлавоноиди, киселата течност е богата на вит. В, С, Е и А.
Ябълковата кисела течност е едно от най-мощните естествени средства, помагащо в битката с излишните килограми, акнето и вредния холестерол.
Топ 15 ползи и рецепти.