четвъртък, 21 юни 2018 г.

Какво представлява Бунион?
Бунионс са твърди образувания разположени около големия пръст на крака. Те изглеждат като кост, но действително са солни депа, които се втвърдяват около ставата и притискат големия пръст навътре, а освен това могат да засегнат и другите пръсти.
Различни фактори могат да причинят това, като грип, подагра, диети, забавен метаболизъм, или даже лош избор на обувки.
Бунион засяга някои области на стъпалото и това би могло да промени вашата походка, а също и избора ви на токчета най-вече при дамските обувки.


Този проблем касае най-често възрастните хора, но даже и млади хора на възраст около 20 двайсетте могат да забележат болезнена издатината около техните пръсти. 23% от възрастните хора в САЩ страдат от Бунион (това нелицеприятно подуване на ставата в основата на палеца на крака, но понякога и в основата на малкия пръст), и повечето от тези хора са жени.
 
Как може да бъде решен този проблем?
Възможна е хирургическа намеса, която би могла да реши проблема, но единствено временно. Също така е нужен дълъг период за възстановяване. Така че, защо да „лягате под ножа“, ако това ще ограничи вашата мобилност и ще отлажи проблема само за определен период от време?
За щастие има природни и нехирургични средства, които ще облекчат болките ви в ставите.
 
Масаж със Зехтин
Обикновено използваме зехтина в кухнята, но това растително масло би могло да реши всичките ви проблеми при Бунион. Той може да засили притока на кръв към пръстите на краката. A масажът ще допринесе за това вътрешноставните течности отново да се движат около костите.
В продължение на петнадесет минути масажирайте пръстите на краката и стъпалото със зехтин. Правете това по два пъти всеки ден. Ще забележите, че Бунион намалява размерите си, защото натрупаните солни депа започват да се разтварят и ставите се възстановяват.
Оттървете се от солните депа с помоща на натурална рецепта. Прекомерния хранителен прием на сол е основната причина, заради която се появяват болки в ставите и те се надуват. За да се премахне наднорменото количество сол в тялото трябва да се пие следната естествена смес.
Ето как можете да я приготвите:
Необходими съставки:
– 300 мл вода
– 1 супена лъжица стрит дафинов лист
Как да се подготви:
Първо, смесват се вода и дафинов лист. Поставете сместа в емайлирано гърне и го оставете да ври 5 минути. Нека сместа престои една нощ, след което я поставете в термос.
Прецедете от напитката и я пийте на малки глътки през целия ден, за да се прочисти тялото ви. Подготвяйте си всяка вечер прясна смес и я пийте по този начин в продължение на 3 дни. След седем дни, повторете процедурата за още 3 дни. Честото уриниране е знак, че солта се разтваря и по този начин болките ви в ставите би трябвало да изчезнат.
Направете така, че Бунион да изчезне с помоща на тази паста
Ако искате да използвате лечебно средство във вид на паста върху кожата си, съществуват естествени субстанции, които могат да се комбинират. Те ще облекчат болката ви и ще спрат подуването на вашите пръсти. Нанесете пастата върху Бунион зоните и премахнете уголемените солни депа.
Необходими съставки:
– 100 мл 96% алкохол
– 5 големи дафинови листа
– 3 литра вода
– 1 супена лъжица сода за хляб
За да бъде напълно готова, за тази паста е нужна една седмица.
Смесете дафиновите листа и алкохола и оставете сместа да престои в сухо помещение в продължение на една седмица. Необходимо е да се съхранява при стайна температура. След това, накиснете краката си в топла вода и сода за хляб. Втрийте натуралната домашна паста върху зоните, които са засегнати от Бунион. И накрая, сложете памучни чорапи за по-добро попиване в кожата и си легнете.