петък, 10 ноември 2017 г.

Как да спрем косопада?

Руската лечителка и екстрасенс Людмила Ким споделя една съвсем проста рецепта за лечение на пърхот, косопад и изтощена коса:
"Според руската лечителка има една съставка, едно просто природно средство, което лесно може да се справи както с косопад, така и с лошото състояние на косата. С помощта на тази една съставка и нейното редовно прилагане ще подобрите не само общото състояние на косата, ако тя е заплетена, суха и изтощена, но и ще премахнете пърхота, както и ще ликвидирате голяма част от проблемите, свързани с различни кожни заболявания на скалпа.
Това е проста и доста ефективна маска, която ще възстанови блясъка и здравето на косата ви. Състои се от една единствена съставка – кисело мляко.
Киселото мляко има естествени противогъбични и антибактериални свойства, стимулира скалпа на главата и ускорява растежа на косата. Киселото мляко е перфектно средство в борбата срещу пърхот и сърбеж. То е богато на протеини и следователно хидратира и заздравява косата.
Масажирайте корените на косата с кисело мляко. Масажирайте добре. След това киселото мляко се прилага по цялата дължина на косата и отново масажирайте в продължение на десетина минути. Оставете киселото мляко да действа за около един час, а може и по-дълго. След това изплакнете косата с хладка вода и измийте по обичайния начин с шампоан.
Ако искате да осигурите протеиново лечение на косата, разбийте един жълтък, сложете малко зехтин и добавете кисело мляко. Яйченият жълтък укрепва и засилва косата, има и хидратиращо действие. Освен това придава и блясък на косата. Нанесете сместа от кисело мляко, жълтък и зехтин по същия начин, който е описан по-горе за киселото мляко. Има една особеност, с която трябва да се съобразите. Маската не бива да стои повече от половин час. Изплакнете косата с топла вода, а след това измийте с шампоан."
Но аз ще добявя, дали всяко кисело мляко от магазинната мрежа би имало подобен ефект, за щастие, почти във всички градове се предлага домашно прясно/а някъде и кисело/ мляко, което с добро желание можем да заквасим, за да сме сигурни в лечебната му сила ....
Източник lekuva.net