четвъртък, 31 август 2017 г.

Как да се предпазите от лошите влияния на други хора!

Научете се да не абсорбирате негативната енергия на хората около вас -  това е голяма духовна способност.

Емпатия - способност да разпознавате и чувствате чувствата на другите хора. Съчувствие - чувство на състрадание към другите хора. Често "емпатия" означава, че можете да абсорбирате голяма част от болката и страданието на другите, а това може да ви повлияе неблагоприятно.
Ако някога сте били в една стая с отрицателен човек, не подозирате каква отровна енергия може да приемете. Научете се да не абсорбирате отрицателната енергия на другите хора, това е голяма духовна способност
Ето пет начина да се предпазите от лошите влияния на други хора:
1 Не забравяйте, че не можете да угодите на всички.
Ако някой се оплаква от вас, не се опитвайте да угодите но този човек. Така само ще загубите енергия и ще ви накара да сте енергично зависим от мнението му.
Не всеки ще те обича. Хората живеят на земята с различни предназначения.  На първо място, сложете себе си - и така ще създадете силово поле, което ще ви предпази от влиянието на чуждите мнения. Също така не забравяйте, че не можете да промените всичко. Няма да го направи и вашата мисия. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите - просто да не абсорбирате енергията, която хората проектират върху вас.
2 Бъдете предпазливи, когато каните други хора в живота си.
Вашето тяло, ум и непосредствено обкръжение - това е вашия храм. Кого да поканите? 
Бихте ли поканили хора с кални обуща в дома си - не. А, бихте ли поканили хора с енергийна мръсотия, която може да плъзне в душата ви?
Ако някой ден, дадете на някой мъж парче хляб,той отново ще поиска на следващия ден. Ако позволите на някой да остане у вас за уикенда, той ще се опита да остане и за седмица /или две/.
3 Престанете да обръщате внимание на задници. Паразитът се нуждае от гостоприемник, за да оцелее. Когато обръщаш внимание на някой друг, ти му даваш енергия. Енергийните вампири ще крадат вашите мисли, ще намаляват резервната ви енергия. Някой хора ще ви отдадат отрицателната си енергия, а след това ще отидат при следващата си жертва.
Приятелското ухо е може би нещо прекрасно, но тава е отново черта, която не трябва да се допуска никой да прекрача.
Може би другия човек ви излива разочарованието си от нещо, в работата си с отношенията с другите или дори успешни постижени. Всички тези емоции могат да попиват у вас и да променят живота ви по не най-добрият начин.
Обичайте себе си, спрете хората и им кажете, че не сте готови да чуете това точно сега. Така няма да абсорбирате токсична енергия.
4 Дишай в природата
Иди в природата, медитирай, отпусни се и дишай. 
Дишането подобрява циркулацията на кръвта в цялото тяло и помага за предотвратяване на поглъщане на енергията на хората около вас. Разхождайте се уверено, с вдигната глава и не позволявайте на никой да развали настроението ви.

Гъсеницата се храни с всичко наоколо, получава храна и е неподвижна. На първо място тя трябва да се научи да лети.
5 Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции.
Начина по който се чувстваме е  на 100% наша отговорност. Вселената ни изпраща ситуации в живота, за да ни изпита, нашето възприятие за нас самите е много повече от възприемането на другите. 
Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете за това, как вашите мисли и очаквания се проявявят в ситуация, която ви притеснява. Какво става, ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание?
 Веднага след като поемете отговорност за своите реакции, се свързвате със себе си на по-високо ниво.
Създайте си своя собствена ситуация, която ще повиши нивото на енергия. Вие се чувствате добре с даден човек, Този човек е добър от ваша гледна точка. Вие заслужавате блестящ опит и е време да го реализирате. 
Науката за предпазване от енергията на другите започва с любов към себе си. Не забравяйте, че вие сте достойни за щастие и мир. Не забравяйте, добре е да се каже, че вие сте автор на енергийното си състояние.
източник   http://www.oneoflady.com/2017/08/blog-post_61.html.