петък, 30 септември 2016 г.

Домашен лек срещу ставни болки и настинки!

Невероятен сироп от чесън и ябълков оцет решава много здравословни проблеми.
Всичко, от което се нуждаете за този домашен лек е ябълков оцет, чесън и малко мед. Всяка от съставките притежава невероятни ползи за здравето. Когато те се смесят заедно, имат много по-мощен ефект.
Този сироп от чесън ще подобри имунната ви система, ще нормализира кръвното ви налягане, както и ще повлияе на лошия холестерол. С пиенето на това домашно лекарство, ще намалите броя на настинките и инфекциите, освен това предпазва от подагра, артрит и ставни болки.

8 обелени и леко пюрирани скилидки чесън
1 чаша (200 мл) ябълков оцет
1 чаша (200 мл) мед

Смачкайте чесъна, така че да стане фин
Трябва да добавите мед и ябълков оцет и блендирайте в продължение на 10-15 секунди при висока скорост.
След това изсипете сместа в стъклен буркан и затворете с капачка.
Сместа трябва да се съхранява в хладилник в продължение на пет дни като се разбърква всеки ден. След пет дни сместа е готова.
Добавете 2 супени лъжици сироп от чесън във висока чаша с вода. Пийте го сутрин, на гладно. Сместа е много силна и не трябва да се приема концентрирана. Винаги само разредена.

Мед - тази съставка има антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Той често се използва, за да облекчи лошата кашлица.
Ябълков оцет - Той е богат на различни фитонутриенти, които помагат за предотвратяване на рак и мускулни крампи на краката. Също така съдържа лимонена киселина, която може да помогне за разтварянето на камъни в бъбреците.
Чесън - има антибактериални и антивирусни свойства. Чесънът ще помогне да се стимулира имунната система и освен това съдържанието на алицин го прави един от най-мощните природни антибиотици на планетата.