петък, 24 януари 2014 г.

Щастието зависи от чистотата на съзнанието, ума и тялото!

Как да бъдем щастливи?
 Какво определя щастието? Какво означава чисто съзнание, тяло и ум? Щастието на човек зависи от чистотата на съзнанието му, и колкото повече човек пречиства съзнанието си, толкова по-щастлив се чувства. И обратното, колкото по замърсено е съзнанието, толкова по-далеч е от щастието.

Какво е чистота на съзнанието? 

Като цяло чистотата е позната на всички нас. Например, вземем един душ и веднага чувстваме чистотата на тялото. Това не може да остане незабелязано. Ако престанем да общуваме с лош човек, прекъснем неприятен разговор/вече може да се говори за започване на изчистване на ума/. Насочваме вниманието си към нещо положително. В такъв случай ние в известна степен си възстановяваме чистотата на ума. Но, важно е и чистотата на сърцето - няма лоши мисли, греховни страсти, завист, злоба, гняв и т.н. - Всичко това може да се дължи на чистотата на ума като мисли, желания, емоции-свързано е с тялото и ума. Тялото и ума, от своя страна, са много тясно свързани.  Често казват "чистота на душата", но самата душа - това е съзнанието, така че чистотата на душата и чистотата на съзнанието - са две различни наименования на едно и също явление.

Чистотата на нашето съзнание, зависи от чистотата на тялото и ума ни,  прочиствайки  тялото, ние помагаме за пречистване и на ума си. Поради това не е изненадващо, че правейки прочистване на тялото и ума, ние се чувстваме по-щастливи.

 Големината на щастието, което човек изпитва, зависи от чистотата на съзнанието. Как да изчистите съзнанието? Много просто - от прочистване на организма и пречистване на ума  Body Cleansing - Body Cleansing не е просто да си вземеш душ (препоръчва се два пъти на ден - сутрин и вечер), миене на зъбите и т.н., но не и да го замърсяваме с вредна или лоша храна, алкохол, упойващи вещества и друга мръсотия, които носят вреда на организма.  Необходимо е да се храним с естествена, здравословна храна, ежедневен режим и диета, която поддържа тялото ни в прилична физическа форма и гарантира неговото пречистване.  По-лесно е да се поддържа чистотата на съзнанието, без да се замърсява тялото отново, отколкото да се стремим към неговото пречистване.  

Да пречистим ума - подобно на тялото, той е твърде замърсен - лоши мисли, негативни емоции, грешни желания, неприятни преживявания - всички тези неща водят до негативни последици, което допринася за по-нататъшно замърсяване на ума. Следователно, умът също трябва да се пречисти. 
 
Как да се предотврати замърсяването на ума?

 Необходимо е да се избегнат контакти с хора, които се опитват да ви включат в дискусия на неприятни и негативни теми. Отказвайте да слушате клюки, не гледайте смущаващи новини по телевизията (които нямат пряка връзка с вас), спрете да обсъждате недостатъците на другите.
 Ако спрете да говорите за това колко лошо е всички наоколо, колко  лошо е  управлението, шефовете, съседите и т.н.,предотвратявате навлизането на мръсотия в ума, и след това не е нужно да прекарвате времето си в очистване и освобождаване от негативните последици на такова замърсяване. Вашето бъдеще се изгражда от материал, след привличане на правилните хора и ситуации - като привлича подобни.  Съвременният човек е трудно да избегне замърсяването на ума, разбира се, ако не е отшелник, живеещ в пещера или някъде на ръба на цивилизацията. Така или иначе, умът се замърсява всеки ден, и почистването на ума се препоръчва всеки ден, както очистването на организма. Има различни начини за пречистване на ума, като медитация, молитва, мантри, изучаване на Писанията, скандиращи светите имена на Бога (което е най- мощен метод за пречистване на съзнанието в наше време), комуникация на духовни теми с хората, които се занимават с духовна практика, постигнали забележителна чистота на съзнанието.  Има различни техники за пречистване на ума, което помага да се отървете от негативните мисли и емоции, греховни желания,  проблеми, страхове , тревожност и всичко останало, което не ви дава спокойствие.

Сами виждате, че щастието не е непостижима мечта, Изчистването на съзнанието, ума и тялото - е техника, която всеки може да изпълнява самостоятелно, лесен и универсален метод за пречистване. Не се изискват никакви специални познания или условия за нейното прилагане, просто трябва да схванете основния смисъл, опитайте и вижте силата на пречистването. Това ще се превърне в ежедневна практика, която носи щастие, редовното прочистване на тялото и ума, поддържа чистота на съзнанието, което е ключът към здраве и щастие, чист ум и тяло, толкова по-чисто съзнание, и повече щастие в живота- толкова е просто.  Успех на всички по пътя към чистото съзнание и щастие!  http://esoteric-land . RU