вторник, 9 октомври 2012 г.

Изпитано при главоболие !



Когато не помагат нито разходките, нито течностите, дори дрямката и хладния душ, прибягнали сте до медитация и главоболието продължава, можете да пробвате някоя от следните рецепти с билки:

*От изсушени листа и съцветия на балкански чай си направете чай: една супена лъжица от дрогата залейте с половин литър вряла вода. Оставете да престои половин час и изпийте на три пъти по половин чаша. Отделно вдишвайте аромата на билката.

*Ефект има налагането с парченца сурово цвекло на слепоочията и челото. В тези парченца има олово, което действа успокоително на кръвоносните съдове на главния мозък. Това премахва болката.

*С обелки от краставица масажирайте слепоочията над бузите.

*Нарежете на малки парчета един лимон и ги залейте с гореща вода. След като престои десетина минути, с настройката може да разтривате челото и слепоочието.

*Смесете половин литър червено вино, един лимон/нарязан/ и една чаена лъжица мед. Пийте от сместа няколко пъти на ден по 4-5 глътки. Тази смес помага при главоболие и дори при стрес.

*Много добро действие има и настройката от жълт кантарион. Супена лъжица от билката се залива с гореща вода и ври 15 минути. Престоява и се пие по четвърт чаша три пъти на ден.